Colecția ”H.O.M.E.” de la thecraft LAB, by Irina Neacșu – limbajul modern al unor istorii românești

În cadrul vernisajului ARTE Donna Exhibition, ce a avut loc la Galleria 360 din Florența (Italia), thecraft LAB by Irina Neacșu a dezvelit primele piese ale unei noi colecții-concept denumită sugestiv„H.O.M.E.”. Simboluri românești regăsite și părți din obiecte tradiționale autohtone, recuperate cu atenție, sunt reintegrate cu măiestrie în noi piese, pentru a se plia stilului de viață contemporan, urban, internațional.

Home Collection - Irina Neacsu - Designist (3)

“Grounding”- canvas cu tehnică mixtă și fotoliul “Earth” – lucrat cu piele și materiale de diverse texturi. Veioza “Man” a fost creată prin restaurarea unei pălării originale de păstor.

„H.O.M.E. este povestea unor lucruri și simboluri dragi, comori ale sufletului, fragmente de amintiri și de istorie personală, de aici, din România. De la rural – la urban, de la elementar – la luxos, de la firesc – la complex, fiecare element al colecției marchează un moment din călătoria mea de auto-descoperire.”, povestește Irina Neacșu, fondator și designer thecraftLAB.

Home Collection - Irina Neacsu - Designist (4)

Fotoliu ”Night fall”, restaurare cu blană, material și broderie tradițională românească; împreună cu lampa și perna ”Cityscape”, create din materiale de diverse texturi.

Printre primele obiecte ale colecției H.O.M.E. (ce urmează a fi îmbogățită și cu alte piese până la finalul anului), se numără scaune, lămpi și perne. Fundamentele noii colecții sunt simboluri, culori și texturi românești, reinterpretate într-o manieră șic-urbană și transpuse în piese de design contemporan.

Materiale tradiționale precum lâna și borangicul, ce aduc cu ele încărcătura emoțională a legăturii cu natura, cu tradiția țesutului, se alătură unor texturi și reflexii moderne, aurii, obținând astfel armonizarea trecutului cu prezentul.

Home Collection - Irina Neacsu - Designist (2)

„Lumea evoluează, se modifică constant, noi suntem tot mai « mobili », schimbăm case, orașe și uneori chiar țara în care locuim. Devenim ”internaționali”, dar în noi vibrează încă nevoia acelui ”acasă”, românesc. Pentru mine, ”acasă” este un set de emoții, de vibrații, un anumit miros, o lumină care cade într-un anume mod, o anumită stare de spirit. Această colecție vorbește despre toate acestea”, a adăugat designerul.

Home Collection - Irina Neacsu - Designist (5)

”Mr. Gentleman” & ”Ms. Lady”: scaune îmbrăcate cu mătase și materiale de diverse texturi. Le stau aproape pernuțele ”Ms. Lady” și ”Cityscape”.

Fotografii: prin thecraft LAB

3 Comments

  1. […] clasică: la fix pentru sedințe și decor!Hmm… Chesterfield personalizat by Irina Neacșu (thecraft LAB): elegant. Și mai […]

  2. […] și accesoriile personalizate de designerul Irina Neacșu (thecraft LAB) imprimă o atmosferă intimă, homey. Nu sunt deloc prea prețioase pentru un birou: […]

  3. […] personalizat de designerul Irina Neacșu (thecraft LAB), din colecția […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed