“Colour&Interior Design”, un workshop cu designerul Martine Claessens / sâmbătă, 6 iulie

Știi care e schema cromatică care ți se potrivește? Ești familiar cu psihologia culorilor sau poți pune pe hârtie nuanțele tale secrete, în care îți imaginezi spațiul ideal? În fața unui paletar cu multiple posibilități de combinare, trebuie să știm să controlăm efectele culorilor în funcție de spațiul pe care-l locuim și de personalitatea pe care vrem să i-o imprimăm.

Designist.ro te invită să participi la workshop-ul “Colour & Interior Design”, susținut de designerul belgian Martine Claessens, în urma căruia vei învăța cum transformi un interior prin culoare. Vom lucra cu paletare de culori, cu multe imagini frumoase, cu lipici, creioane colorate, decupaje și vom pleca acasă cu tolba plină de idei, dar și cu propriul nostru moodboard.

Afis final wk Culoare

Martine este designer de interior și trăiește deja de aproape 8 ani în România, unde semnează unele dintre cele mai frumoase proiecte de design interior realizate la noi în țară: cosy, subtile, cu amprentă feminină și un rafinament desăvârșit al detaliilor. Despre proiectele sale ți-am povestit și pe designist.ro, dar și într-un interviu realizat cu ea acum ceva timp. A absolvit Royal Academy of Fine Arts în Belgia, a lucrat ca designer de modă în Italia, țara care i-a cultivat acest “flair for the beauty of living”, cum îl numește ea, și care reprezintă un trademark al interioarelor pe care le creează.

In all my projects, particularly in my use of colours, you can see the interplay of the two areas which have most influenced my artistic taste: the grayish light of Flanders, where I was born, artistically blended with the warm shades of Italy, where I spent 6 years of my professional life“, ne spune Martine.

Martine Claessens designist 10

Când și unde?
Workshop-ul va avea loc sâmbătă, pe 6 iulie, între orele 9.30 și 14.00, la The Hub (Str. Halelor nr. 5 – la Piața Unirii), cel mai frumos și creativ spațiu din București când vine vorba să te simți inspirat în timp ce lucrezi.

Cum se va desfășura?
Atelierul va cuprinde prezentări de proiecte personale, cazuri reale de redecorare și povestea culorilor din spatele decorurilor scenografice. Dar și exerciții de amenajare a unui spațiu pornind de la texturi și culori, plus exerciții de identificare a schemei cromatice care se potrivește personalității fiecăruia dintre noi: acel scenariu al spațiului nostru ideal, conturat acum sub îndrumarea unui specialist, astfel încât devine explicat și armonios trasat cu creionul colorat pe hârtie.

La final, fiecare va pleca acasă cu un moodboard, creație proprie, mărturie și punct de plecare în conturarea scenariul conform căruia vrea să-și transforme spațiul.

Facebook cover culoare finalUrcă acest cover de facebook pe pagina ta, dacă dorești să afle și prietenii tăi despre acest workshop.

Cât costă și cum te înscrii?
Taxa de participare este de 250 lei/persoană, cu toate materialele necesare incluse. Înscrierile se fac la e-mail: workshop@designist.ro sau la nr. de tel.: 0752 397 033.
Termenul limită pentru înscrieri: 1 iulie 2013.
Numărul de locuri este limitat: maximum 15.

Detalii pe www.designist.ro și pe facebook.com/designist.ro
Workshop-ul se va desfășura în limba engleză, însă Martine Claessens cunoaște și limba română.

Workshop-ul este o inițiativă și un concept Designist.ro și face parte dintr-o serie de astfel de ateliere, marca Designist, pe zona industriilor creative (design de obiect, craft, design interior etc.), care vor avea loc în fiecare lună.

Parteneri media: Igloo, ELLE Decoration, ELLE, VIVA, Avantaje, Unica, Institute, The Magazine, Totul despre mame, Modernism, Placerile lui Noe, Eroii României Chic, Antz.
O inițiativă susținută de: Macarons Madame Lucie și Illy.

6 Comments

  1. […] “Colour&Interior Design”, un workshop cu designerul Martine Claessens / sâmbătă,… […]

  2. […] "Colour&Interior Design", un workshop cu designerul Martine Claessens / sâmbătă, 18… on De vorbă cu designerul Martine Claessens […]

  3. […] frumuseţii şi armoniei. Mai mult, pe Martine Claessens veţi avea ocazia să o cunoaşteţi la workshop-ul de design interior pe care îl va susţine sâmbătă, 18 mai, la The Hub, în care ne va învăţa câteva din […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed