Comoda din lemn care se transformă în taburete

comoda_din_lemn_designist 5

Comoda din lemn natur pe care ți-o prezentăm astăzi ne-a dat pe spate în două faze: 1. când am realizat că o idee simplă, dar genială, și un material atât de dorit și îndrăgit precum lemnul (care se găsește și la noi din plin) pot conduce la realizarea unei comode subțiri, de superefect, numai bună într-un spațiu mic, unde mai bine te desfășori pe verticală 2. când am dat scroll down și am văzut că ce credeam că e doar o comodă poate fi o serie de taburete sau chiar noptiere.

comoda_din_lemn_designist 9

Comoda din lemn Oturakast este o gazdă perfectă

Designerul Karim Rashid spunea în cartea sa, “Design Your Self”, că un obiect de design de calitate trebuie să aibă cel puțin două funcții. El pune accentul pe noțiunea de “adăugare prin scădere” și spune că un mare avantaj al mobilei multifuncționale este că poți trăi cu mai puțin. Iar dacă comoda din lemn poate asigura și spațiu de depozitare, dar și locuri pentru oaspeții tăi, sosiți pe nepusă masă, atunci you have designed yourself într-o oareșicare măsură. 🙂

comoda_din_lemn_designist 10

Designerul olandez Rianne Koens, care a lansat brandul oturadesign, a prevăzut fiecare modul cu picioare pliabile, astfel încât să transformi comoda din lemn în două comode mai scunde, în taburete sau în noptiere. A fost inspirată de ospitalitatea socrilor ei, originari din Turcia, și a interioarelor turcești. Motto-ul pe care îl urmează în crearea produselor sale este “Creating simple products to meet domestic needs”.

comoda_din_lemn_designist 6

Designerul și-a dorit să pună accentul pe cultura și tradiția turcească, pe importanța pe care o au întâlnirile în familie sau în cadrul comunității. Aceasta este modalitatea sa de a integra această idee într-un design vestic. Numele comodei este Oturakast și provine de la cuvintele turcești otur, care înseamnă a șede și oturak, care înseamnă taburet.

comoda_din_lemn_designist 7 comoda_din_lemn_designist 8

Fiecare modul este din lemn de tulipier (arbore originar din America, cu flori asemănătoare celor de lalea, cultivat în parcuri și grădini), cu părțile laterale îmbrăcate în piele. Dimensiuni: 43/38/33 cm – 15/20/25 cm, h 44 cm. Prețurile modulelor variază între 325 și 475 de euro. Pentru o ofertă personalizată scrie la info@oturadesign.com.

comoda_din_lemn_designist 1

Fotografii: prin oturadesign

4 Comments

  1. Uau, e chiar ingenioasă comoda!

  2. […] Că tot vorbeam de multifuncționalitate și comode care devin taburete. Oturakast rămâne favorita noastră, iar dacă vrei să vezi de ce citește aici. […]

  3. great!

  4. Dragos

    Interesant conceptul dar verificati si voi traducerile.
    Pe site-ul lor spune că e făcut din fag sau din “acerwood” adica probabil ceva din familia arţarului. Exista în America tulip tree- Liriodendron tulipifera care este din familia plopului. Există in Brazilia tulip wood -Dalbergia decipularis.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed