Competiția ARTDOOR. big art meets nature pentru instalații de mari dimensiuni așteaptă înscrieri

Pentru unii dintre noi vine vacanța, pentru alții încep festivalurile și concursurile în aer liber 🙂 . Nouă ne-a atras atenția competiția artistică ARTDOOR. big art meets nature, care își propune selectarea și finanțarea a șapte proiecte de instalații artistice de mari dimensiuni. Grăbește-te, îți poți înscrie proiectul în concurs până pe 15 iunie 2017, ora 23:59 (GMT+3). Proiectele câștigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul festivalului AWAKE, în perioada 1-3 septembrie 2017, pe domeniul Teleki din Gornești.

ARTDOOR

Juriul ARTDOOR va fi compus din arhitectul Attila Kim, Comisarul României la cea de-a 57-a ediție a Bienalei de la Veneția – 2017, Mircea Cantor, unul dintre cei mai bine cotați artiști români contemporani, și Angela Kovacs, arhitect și președintele filialei Mureș a Ordinului Arhitecților din România. Instalațiile câștigătoare vor fi realizate sau asamblate în timpul Taberei de Creație ARTDOOR, ce se va desfășura în săptămâna dinaintea festivalului AWAKE, pe domeniul Teleki din Gornești.

 „Această expoziție este o ocazie unică de a redescoperi esența domeniului Teleki, un loc important de întâlnire de-a lungul secolelor al artiștilor, intelectualilor și colecționarilor, așa că lansăm participanților provocarea de a redefini acest spirit mereu deschis, curios și fără vârstă”, a declarat Attila Kim.

Ascuns în inima Transilvaniei, într-un parc dendrologic maiestuos, care include copaci rari precum Gingko Biloba, lămâi și cedru de mlaştină, festivalul AWAKE oferă pretextul perfect pentru a crea, a expune și a explora arta, în mijlocul naturii, ritmurilor și al distracției. Printre arborii seculari și statuile alegorice domnește Castelul Teleki, supranumit „cel mai frumos castel din Transilvania”, monument arhitectural din secolul al XVIII-lea.

Printre criteriile pe baza cărora se va realiza evaluarea proiectelor se numără originalitatea proiectului, reprezentativitatea conceptului în contextul temei, impactul estimat asupra publicului și fezabilitatea proiectului. Pentru detalii, intră pe pagina oficială a concursului: http://artdoor.awakefestival.ro.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed