Un nou concert SoNoRo Conac vine în grădina Muzeului George Enescu pe 18 august

Dacă nu ai deja planuri pentru marțea viitoare în București, rezervă-ți un loc la concertul de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac, ce va avea loc în grădina Muzeului Național “George Enescu”.

Concertul va avea loc în aer liber, în curtea din fața Casei Memoriale “George Enescu”, și va fi urmat de un cocktail. În plus, evenimentul are scop caritabil, iar cu fondurile strânse din donaţiile participanţilor, Asociaţia Merci Charity Boutique va îmbunătăţi condiţiile de învăţare pentru copiii de la o grădiniţă şi şcoală primară din judeţul Mureş.

muzeu enescu

Programul serii va cuprinde piese de Johann Sebastian Bach (Invențiuni pentru vioară, violă și violoncel/violă, BWV787), Wolfgang Amadeus Mozart (Duo în si bemol major, KV424), Zoltan Kodaly (Serenadă pentru două viori și violă, op. 21), Robert Fuchs (Terzetto pentru 2 viori și viola, op.107), George Enescu (Aubade pentru vioară, viola și violoncel/violă) și Johan Halvorsen (Passacaglia pentru vioară și violă după o temă de Georg Friedrich Händel), în interpretarea muzicienilor Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă).

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Pentru mai multe informații vizitează și conac.sonoro.ro.

Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac va continua până în octombrie, în clădiri de patrimoniu precum:

  • Catedrala Romano-Catolică din Alba-Iulia (21 august 2015)
  • Biserica fortificată din Viscri (22 august 2015)
  • Casa Boema din Cluj-Napoca (7 septembrie 2015)
  • Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei (9 septembrie 2015)
  • Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015)
  • Colegiul Național “Moise Nicoară” din Arad (11 septembrie 2015)
  • Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015)
  • Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc (octombrie 2015)

Afis sonoro conac 2015 MUZEUL ENESCU

Muzeul Național „George Enescu” din București a fost înființat în 1956, și este găzduit de Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei. Muzeul expune documente și obiecte personale ale muzicianului. Aici se află, alături de vioara pe care Enescu a primit-o cadou la vârsta de 4 ani, partituri ale operelor sale, diplome și medalii ce i-au fost conferite, printre care și cea a Legiunii Franceze de Onoare.

Palatul Cantacuzino a fost construit în primii ani ai secolului XX de arhitectul Ion D. Berindey, într-un stil ce îmbina academismul francez cu amintiri ale rococo-ului și accente decorative de Art Nouveau. Palatul a aparținut lui Gheorghe Grigore Cantacuzino “Nababul”, om politic conservator, unul dintre cei mai bogați români de la începutul secolului XX. Interiorul este decorat cu picturi monumentale realizate de G.D. Mirea, Costin Petrescu, Arthur Verona, Nicolae Isidor Vermont, precum și sculpturi realizate de Frederic Storck și Em. W. Becker.

Palatul era recunoscut în Bucurestiul de altădată prin marile baluri pe care Mihail G. Cantacuzino împreună cu Maruca Rosetti (mai târziu, soția lui George Enescu) le organizau aici. Seratele și audițiile muzicale, la care George Enescu era nelipsit, erau binecunoscute și se bucurau de prezența numelor sonore din aristocrația română și străină.

***

Despre SoNoRo Conac

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect – SoNoRo Conac- , care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia, Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.

SoNoRo este un proiect cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președinției României.

***

Merci Charity Boutique este o organizație nonprofit ce a înființat primul concept store caritabil din țară. Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale. www.mercicharity.ro
***

Sponsor principal: BRD – Groupe Société Générale

Parteneri principali: Ordinul Arhitecților din România, Asociația Arché

Mașina oficială oferită de: BMW

Parteneri: Illy, Avincis, Aqua Carpatica, Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” din Iaşi, Fundația Societatea de Concerte Bistrița, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Merci Charity Boutique, Muzeul Național George Enescu “George Enescu” din București, Catedrala Romano-Catolică din Alba-Iulia, Festivalul “Dilema veche”, Viscri 125, Fundația Mihai Eminescu Trust, Casa Boema, Crama La Salina/ISSA, Marrevolution, Centrul de Promovare a Turismului Cultural ”Grof Károlyi”, Direcția de Cultură, Sport și Turism Carei Nagykaroly-Grosskarol, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Colegiul Național “Moise Nicoară” din Arad, Centrul Municipal de Cultură și Primăria Arad, Primăria Sectorului 1 București, Monumente Uitate.

Parteneri media: România liberă, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Esquire, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, The Art of Living, Designist.ro, HotNews.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed