Conferința Design is pure lust: 17-18 septembrie la Romexpo

In perioada 17 – 21 septembrie 2013, ROMEXPO, in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si EUROEXPO Trade Fairs organizeaza Targul International de Mobila, Echipamente si Accesorii – BIFE-SIM, in cadrul caruia peste 250 de companii isi vor prezenta produsele de referinta pe o suprafata de aproximativ30.000 de metri patrati.

Primele doua zile ale acestui eveniment vor fi destinate celei de a doua editii a conferintei de design, intitulata in acest an: “Designis pure lust”. Aceasta va avea loc in Sala Iorga din cadrul Pavilionului C6. Arhitecti, designeri, profesori universitari, vor sustine prezentari variate din domeniul designului de interior si al celui de mobilier, oferind informatii valoroase si facilitand schimbul de idei intre participanti.

Design is pure lust - Designist

Prezentarile vor fi sustinute de:

Serban Tiganas – Presedinte, Ordinul Arhitectilor din Romania, partener al biroului de arhitectura si inginerie Dico si Tiganas, fondator al biroului de Urbanism Planwerk si profesor la Faculatea de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Tehnice din Cluj – Napoca.
Tema sustinuta: De la design la arhitectura si inapoi

Marius Marcu Lapadat – Decan, Facultatea de Arhitectura de Interior, din cadrul Universitatii de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti.
Tema sustinuta: Lemnul versus materiale noi in productia de mobilier a secolului 21

Marina Cionca – Prof. Univ. Dr. Ing. Facultatea de inginerie a Lemnului, Universitatea Transilvania din Brasov.
Tema sustinuta: Scaunele – norma si forma

Alin M. Olarescu – Dr. Ing. , Sef Lucrari Univ., Facultatea de inginerie a Lemnului, Universitatea Transilvania din Brasov.
Tema sustinuta: Strategii ale designului sustenabil aplicabile in industria lemnului

Dorina Onescu-Tarbujaru – Arhitect, conf., Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, Facultatea de Arhitectură de Interior.
Tema sustinuta: Reciclarea deseurilor: reutilizare, reinterpretare, refunctionalizare

Irina-Alexandru-lithos-Designist-1

In acelasi timp cu dezbaterile din cadrul conferintei, in cadrul Pavilionului C3 vizitatorii vor putea descoperi noi si ingenioase piese de mobilier si de decor interior in cadrul Salonului de Avangarda al Laboratorului de Arhitectura – Parametrica.

Irina-Alexandru-low-res-2-Designist

In cadrul Salonului de Avangarda vor fi prezenti:

Zest – prezentare de piese de mobilier
Andrei Mitisor – prezentare de piese de mobilier fabricate digital
Irina Alexandru si Tatiana Carp din cadrul AiraDesign Studio vor prezenta Masuta Mesteshukara si L’ithos – Universal stone stands
Ruxandra Sacalis – scaunul Trifoi,
castigatoarea Anualei de Arhitectura 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Participarea la conferinta este gratuita, in limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe detalii despre eveniment: www.bife-sim.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed