Cum creezi contraste delicate cu flori

Nu vrem să lăsăm vara să treacă așa ușor și vă propunem interioare în care florile înfloresc… indiferent de vremea de afară. Mulți dintre noi nu obișnuim să cumpărăm constant flori, cu care să punctăm anumite colțuri ale casei. Totuși, ar trebui să ne facem un obicei din asta, pentru că veți vedea mai jos cum florile creează contraste delicate, ce imprimă un aer diafan și personal spațiului.

Contraste cu flori - Designist (1)Așa arată zona de intrare a unei case cochete din Târgu Mureș. Peretele scării a fost îmbrăcat într-un tapet verde-ou de rață (și din motive practice – lipsește o a doua balustradă). Spațiul a fost înviorat cu accente turcoaz (consola, covorul și detalii ale tablourilor marine), iar florile roz aduc exact contrastul de care era nevoie pentru a da intimitate și prospețime acestei zone a holului și scării. De amenajare s-a ocupat Simona Ungurean.

Contraste cu flori - Designist (3)Din nou contrastul roz-turcoaz aplicat de Simona într-un dormitor și creat tot cu ajutorul florilor. Dormitorul, al cărui mobilier e din lemn masiv, a fost personalizat cu textile și accesorii alb și turcoaz. Florile vin însă să adauge un pastel delicat și în același timp fresh cadrului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAO căsuță primitoare, care inspiră delicatețe și relaxare, pe care am descoperit-o acum mai bine de un an tot în Târgu Mures – v-am povestit pe larg despre ea aici. Florile vin să completeze constrastele spațiilor, făcându-le mai intime și cochete.

Contraste cu flori - Designist (11)Atmosferă visătoare în living. Vaza și florile punctează contrastul ce definește spațiul.

Contraste cu flori - Designist (10)

Contraste cu flori - Designist (2) Un dormitor cu leagăn, ale cărui culori de bază sunt subliniate suav de vasul cu flori.Contraste cu flori - Designist (5)

 Încă un dormitor înviorat de fucsia am găsit și pe meleaguri scandinave. Ar fi fost mai “plictisitor”, cum spune posterul, fără orhidee.

Contraste cu flori - Designist (10)În băile noastre mici, de multe ori albul cu accente de verde e soluția care le face mai primitoare și proaspete. Câteva flori și lumânări le vor tranforma însă și mai mult! Așa arată acum o baie mică de bloc, fără geam – amenajare de Simona Ungurean.

Contraste cu flori - Designist (4)

Apropo de contrastele complementare, pe care le poți “întări” cu ajutorul vazelor cu flori:

Contraste cu flori - Designist (7)Tapetul din colecția Stripes este de la Harlequin, la noi disponibil prin La Maison. Mai multe despre modelele de tapet cu personalitate aici.

Într-un decor shabby-chic, câteva flori vor colora boem atmosfera:

Contraste cu flori - Designist (1)Câțiva trandafiri roșii au dat un strop de pasiune colțului conturat de bleu și bejuri. Mai multe idei frumoase de amenajare găsești aici.

Noi deja avem un post-it “Nu uita să cumperi flori!”, vi-l recomandăm cu încredere 🙂 Între timp, venim și cu o soluție de back-up pentru spații mereu înflorite, chiar și când nu ajungeți la piață sau florărie – tapet cu pattern floral și pernuțe sub formă de flori:

Contraste cu flori - Designist (9)Un colț din dormitorul La Maison, un showroom foarte dichisit pe care vi l-am prezentat aici.

Contraste cu flori - Designist (8)Sau dormitorul a două surori din State, cu aer provensal. Povestea ranch-ului surprinzător de diafan aici.

Fotografii: Simona Ungurean și Designist.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed