Culori neutre și un fundal luminos, cu intervenții subtile, ludice, într-un apartament de 53 de metri pătrați. În București.

Apartamentul de 53 de metri pătrați, amenajat de arhitecta Irina Neacșu în ansamblul rezidențial The Park, s-a mulat perfect pe nevoia noastră de liniște, pe care o resimțim în agitația specifică toamnei. Ne și imaginăm cum ar fi să locuim aici, iar serile acasă s-ar derula seren în decorul calm, care ne învăluie în degradeurile lui textile. Aceasta a și fost intenția designerului, de a inspira sentimentul de “acasă” accentuat de cele mai calde texturi ale amenajării – textilele.

Cu siguranță, știți că Irina Neacșu este nu doar arhitect și designer de interior, ci și designer textil, iar brandul creat de ea, thecraftlab, este dedicat textilelor pentru acasă și personalizării pieselor cu tapițerii sau fețe noi, firește, textile.

14Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist Bugetul necesar amenajării acestui apartament, cu un dormitor, a fost de 8.500 euro + TVA.

Bugetul a inclus și electrocasnicele Whirlpool. Ce nu a inclus: parchetul și gresia din bucătărie, ușile, tâmplăria cu geam termopan, centrala termică, caloriferele, zugrăveala cu vopsea lavabilă albă, finisajele și obiectele sanitare ale băii – acestea fiind toate parte din dotările standard ale apartamentelor din The Park.

1Apartament Irina Neacsu - The Park - DesignistAșa arăta zona de zi înainte de amenajare.

Irina s-a atașat de acest proiect imediat ce a vizitat The Park Aparments, datorită luminii care “curgea” atât de plăcut în spațiu. A vrut să păstreze aura luminii în decor, de aici și fundalul neutru, stins, care invită razele soarelui să proiecteze umbre pe tonurile lui bej, naturale. Ne-a spus că și-a dorit un ambient “fără vârstă”, miza fiind relaxarea pe care ți-o induce, iar tonurile, texturile și piesele de mobilier au rolul de a te reconecta cu natura… la interior.

Așa cum v-am mai povestit, apartamentele The Park sunt la o aruncătură de băț de Parcul Tineretului.

20Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist În living, sunt prezente piese din colecțiile thecraftlab by Irina Neacșu. Fotoliul și veioza, din colecția CER, poartă printuri textile după tablourile create de Irina, ce au ca subiect peisaje urbane din Sibiu, orașul copilăriei.

Canapeaua personalizată vine de la Everart și a costat 5.084 lei.23Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist

Mixul creat de Irina este unul natural-urban și e cel mai bine exprimat de intervențiile ludice din decor: pernuțele decorative, cu animale fantastice, de basm, tapițeria fotoliului și printul abajurului, reprezentând piesaje din Sibiu, sunt alăturate lemnului și texturilor catifelate.

21Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist Lampadarul din cărți a fost creat de AlinArt și a costat 868 lei.
Corpurile de depozitare sunt IKEA.
22Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist 25Apartament Irina Neacsu - The Park - DesignistVeioza Explorer, semnată thecraftlab by Irina Neacșu, costă 868 de lei. Iar măsuța de cafea, de la Quadra, a costat 418,99 lei.26Apartament Irina Neacsu - The Park - DesignistMăsuța alb cu vernil, tot Quadra, costă 751 lei.

Zona de zi demonstrează cât de multe funcțiuni pot fi integrate păstrând un aspect aerisit, cald, plăcut ochiului. Unul dintre secrete sunt spațiile de depozitare perfect calculate și închise, astfel încât să rămână doar câteva obiecte decorative la vedere. Încă din zona intrării a fost aplicat acest principiu, urmat și de bucătăria ale cărei corpuri creează practic un fundal neutru pe care se desfășoară accentele diningului și livingului.

15Apartament Irina Neacsu - The Park - DesignistTabloul din dining este din fetru, o creație Irina Neacșu, ce accentuează impactul textilelor în amenajare. Scaunele clasice au fost personalizate de thecraftlab. Prețul pentru un scaun începe de la 780 lei (pentru cele fără spătar tapițat).
17Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist 29Apartament Irina Neacsu - The Park - DesignistLustra din mesteacăn a bucătăriei, din care atârnă becuri, a fost realizată de AlinArt și a costat 1.758,32 lei.
30Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist

Preferatul nostru este dormitorul, care redefinește perspectiva asupra depozitării în acest spațiu. După cum spune Irina, cei mai mulți dintre noi am fost obișnuiți cu imaginea unor dormitoare în care, de cum deschideam ochii, vedeam un dulap mare eventual încărcat cu valize sau cutii. Acesta este motivul pentru care toate corpurile de depozitare de aici nu sunt înalte și nici nu încarcă spațiul. Totul este păstrat curat, luminos, ca dormitorul să nu mai fie doar camera în care dormi, ci spațiul în care îți place să zăbovești și peste zi, să citești o carte etc.

35Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist Irina a creat tăblia de pat din cele două perne: una pentru ea și una pentru el, foarte confortabile la citit. Și lămpile ce atârnă de-o parte și de alta a patului sunt pentru Signora și Signore.37Apartament Irina Neacsu - The Park - DesignistAripile sculpturale vin de la KARE, au costat 1.287,33 lei.39Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist Taburetele-noptieră vin de la Zara Home (258,99 lei/buc.).42Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist 43Apartament Irina Neacsu - The Park - DesignistCană ceramică de la Casara (199,99 lei).

Acest apartament a fost deja vândut. Dar poți programa o vizită la The Park Apartments, mai ales că un nou bloc este acum în construcție.
Iar ca să fii la curent cu noutățile, urmărește și pagina de facebook.

12Apartament Irina Neacsu - The Park - Designist

Designerul Irina Neacșu povestește mai multe despre amenajare:

Toate informațiile din articol referitoare la prețul obiectelor, studiourile implicate și bugetul alocat ne-au fost furnizate de autorea amenajării și reprezentanții ansamblului rezidențial The Park Apartments. Pentru întrebări sau informații suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu autoarea amenajării și ansamblul The Park Apartments.

Fotografii: Robert David

12 Comments

 1. Perdelutele/draperiile cu buline din dormitor, de unde sunt?

 2. Bună, Gloria,

  Au fost realizate de thecraftlab by Irina Neacșu, brand specializat în textilele pentru acasă.

  Mulțumim!

 3. Cristina

  Buna,

  Lampadarul cu picior suport de carti de unde este?

  Multumesc!

 4. Bună, Cristina,

  A fost creat de firma AlinArt.

  Mulțumim!

 5. Adriana

  Buna ziua,
  Am intrebare, ce inseamna suma de 8.500€? Toata mobila din cele doua camere intra in aceasta suma? Inclusiv onorariul echipei care a decorat apartamentul?

 6. diana

  Pernele cu mustata de unde sunt?

 7. Raluca

  Buna,

  Setul de iluminat care atarna deasupra masutei rotunde este tot sub brandul Alinart?

  Multumesc frumos!

 8. Buna, Raluca,

  Da, corpul de iluminat de deasupra mesei rotunde, de dining, a fost creat tot de AlinArt.

  Mulțumim!

 9. Bună, Adriana,

  Bugetul de 8.500 euro + TVA exclude onorariul echipei care s-a ocupat de amenajare. Având în vedere piesele de design și soluțiile aplicate în decor, nu ar fi fost posibil altfel.

  Mulțumim!

 10. Andreea

  Buna, cat costa pernele cu mustata si inima? Se pot face si la comanda? Multumesc

 11. MoraCamelia

  Este un concept interesant! As vrea sa preiau niste idei pentru noul meu apartament din Cosmopolis. Imi plac foarte mult fotoliul de langa lampa cu carti, precum si scaunele. Imi puteti spune, va rog frumos, de unde as putea sa le cumpar? De asemenea, si dormitorul mi se pare uimitor. Cred ca imi voi decora si eu patul asa.

 12. Mihăilă Andreea Nicoleta

  Articolul acesta etse cu adevărat util, câteva din sfaturile citite aici folosindu-le deja în livingul meu din apartamentul din Nordul Bucureștiului, din complexul Cosmopolis.
  Obiectul decorativ care mi-a plăcut cel mai mult din aceste poze este tabloul din dining pe care mi-aș dori să îl achiziționez și eu.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed