Cum ar fi să gătești într-o bucătărie perfectă? În care cafeaua se bea cu ochii la detalii.

Vă spunem un secret: nu gătim atât de des pe cât ne dorim și de multe ori dăm vina pe bucătărie. 🙂 Credem cu tărie că o bucătărie super organizată, în care chiar îți face plăcere să petrecei timp – nu doar intri să gătești repede ceva și să speli vasele, s-ar traduce în mai multe mese sănătoase și în acel quality time de acasă.

Bucatarii La Maison (1)E important ca chiuveta să fie aproape de fereastră: când îți ridici ochii în timp ce speli vasele să privești peisajul de afară (chiar de vezi blocuri e mai bine decât cu fața la perete).

Am admirat de-a lungul timpului mai multe bucătării, însă “plierea” lor pe spații mai mici rămânea o problemă. Iar dacă ne-am muta într-o casă nouă am alege fără doar și poate o bucătărie pe comandă, realizată de echipa La Maison. Pentru că sunt cele mai frumoase și practice bucătării pe care le-am văzut în casele din România. Au o alură clasică, iar detaliile cu care vin, de la decorațiunile hotei la balamale, mânere și baterii, plus compartimentările interioare sunt desprinse din proiecte de design interior cu pretenții.

Vom vorbi despre avantajele lor pe rând, mai jos.

Bucatarii La Maison (8)O bucătărie dintr-o casă din București, despre care ți-am povestit pe larg aici. Remarcați curba frumos continuată a blatului și corpurilor de podea – mai înguste în zona ușii pentru a-i lăsa loc când e deschisă.

Bucatarii La Maison (9)

Măștile caloriferului și storurile sunt create pe comandă tot de echipa La Maison, pentru a se asorta mobilierului. Masa și scaunele vin prin showroom-ul La Maison.Bucatarii La Maison (10)Mobilierul bucătăriilor este din lemn, iar sistemele de culisare și accesoriile vin de la branduri celebre – Bloom sau Hettic.

Bucatarii La Maison (11)Mașina de gătit este Falcon, un brand renumit internațional, printre preferatele celor de la La Maison.

Se pliază oricărui tip de spațiu și-l fac foarte armonios!

Acesta e avantajul oricărui proiect pe comandă, veți spune. De acord, însă tot ce ține de bucătăria ta – de la culoarea hotei, la materialul blatului, electrocasnicele încorporabile până la măștile caloriferelor, finisajele și storurile asortate, va fi rezolvat și pus în operă de echipa La Maison.

Practic, serviciul pe care reprezentanții La Maison ți-l pun la dispoziție include tot portofoliul lor de branduri internaționale cu standarde înalte de calitate concentrate într-o soluție personalizată de design pentru bucătăria ta. Mobilierul este lucrat pe dimensiunile spațiului într-un atelier specializat și va încorpora toate sistemele agreate, de la mașină de gătit la combină frigorifică. Aceeași echipă se va ocupa de livrarea și montarea finisajelor și a altor piese standard (lămpi, scaune, masă etc.) pe care le găsești în showroom-ul de pe Bulevardul Dacia nr. 73, București. (Toate detaliile de contact aici.)

Bucatarii La Maison (3)O bucătărie special creată pentru o casă din nordul Bucureștiului. Insula cu rol de depozitare și corpurile suspendate demonstrează cum orice spațiu este exploatat cu stil.Bucatarii La Maison (4)

În general, peretele din fața frontului de lucru este placat fie cu materialul blatului, fie cu plăcuțe ceramice. Preferatele echipei La Maison sunt finisajele Domenico Mori si Carreaux de metro.

“Alegem blaturi din lemn, marmură, granit , compozit. Noi gestionăm comanda și execuția blatului, care se fac la diverși furnizori cu care colaborăm. Șablonul pentru blat se face numai după ce este montată bucătăria. Se taie blatul după șablon și se montează la fața locului”, ne explică Cristina Zelmat, owner La Maison.

Bucatarii La Maison (5) Mânerele + bateria + storul = detalii perfecte.

Bucatarii La Maison (7)

Ascund perfect electrocasnicele

Detalii Bucatarii (10) Detalii Bucatarii (9)

Nu ai zice că în spatele unui dulap impecabil e frigiderul, nu-i așa?

Detalii Bucatarii (8)

Încorporează sisteme de top

La Maison este și importator pentru unii dintre furnizorii de sisteme electrocasnice: cum sunt brandurile La Cornue, Falcon, Novy. În același timp colaborează îndeaproape și cu alți importatori din România – Liebherr, Franke, Ariston etc.

Pentru că cele mai prezente în bucătăriile realizate de ei sunt mașinile de gătit La Cornue, iată câteva bijuterii practice în stare să te convingă să-ți schimbi bucătăria:

La Cornue (2)Mai vintage…
La Cornue (6)… mai industrialLa Cornue (10)Sau pur și simplu futurist. Cea mai recentă inovație La Cornue, prin La Maison.

Atenția la detalii

Hotele ascunse de profile decorative și fronturile bucătăriile sunt personalizate cu elemente sculpturale, fie aplicate, fie sculptate în material.

Detalii Bucatarii (11)

“Considerăm însă că detaliile în bucătărie ţin şi de partea ascunsă a ei, aşa că atunci când deschizi sertare găseşti separatoare de tacâmuri, din lemn, nişe special create pentru tocătoarele din lemn (pe care le facem noi), şi tot felul de surprize care te fac să te simţi într-o bucătărie profesională, deşi eşti la tine acasă”, spune Cristina Zelmat, owner La Maison.

Colaj bucatarii La Maison - DesignistDe cele mai multe ori balamalele, mânerele, lavoarele și bateriile sunt importate din Franța și Anglia. Detalii Bucatarii (2)

Vitrine, coloane miniaturale și detalii sculpturale

Scurt ghid de shopping pentru o bucătărie ca-n povești

Pentru că la ușă bate Crăciunul și am tot vorbit de bucătării complete, iată lista scurtă a darurilor ce aduc poveștile la masă. 🙂

Alexandre Turpault (2) Față de masă din colecția de iarnă Alexandre Turpault, un brand franțuzesc de lux, cu materiale și pattern-uri fine.Alexandre Turpault (3)Tot o delicatesă Alexandre Turpault, prin La Maison.

De sărbători, cănile și vesela sunt rupte din basme, fabule, tablouri:

Colaj Gien - La Maison - Designist“What kind of dog are you?” ca să știm ce cană Gien îți facem cadou.Gien (3)Colecția de masă Gien, dedicată fabulelor și, evident, lui La Fontaine.

Gien (4)Și un strop pe pasiune pentru după-amiezele de vacanță ce sunt aproape. Tot un set Gien, prin La Maison.

Pentru bucătării perfect realizate, fie că ești arhitect și ai un proiect de amenajare, fie că vrei să-ți înnoiești bucătăria de acasă, dar și pentru piese speciale, cu poveste, ia legătura cu cei de la La Maison.

Fotografii: Alex Boghian / Echipa La Maison / brandurile menționate în articol.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed