Cum arată designul de produs la vecinii noștri din Belgrad? Super inovativ! Meet dsignedby.

Despre Belgrad nu știam mare lucru, iar despre cum arată la ei designul de produs cu atât mai puțin. Vara asta am vizitat orașul, iar un traseu DESIGNIST va urma curând. Și tot vara asta am descoperit un studio de design din Belgrad care vă va surprinde și pe voi – nu ne așteptam la piese atât de inovative, recunoaștem. Meet dsignedby.

dsignedby - Designist (2) dsignedby - Designist (17)

Lamped este un lampadar modular, prezentat pentru prima oară, ca prototip, la London Design Week, în septembrie 2010 –  acum 4 ani! A fost întâmpinat de arhitecți și designeri astfel: “the most commercial and functional lamp yet made with OLED lighting technology”.

dsignedby - Designist (15)

Să-i luăm punctele tari pe rând:

  • Este realizat din plăcuțe OLED (organic light emitting diodes) – noua tehnologie încorporată în suprafețe transparente, flexibile, foarte înguste, dar mai extinse, ce dau umbre foarte moi.
  • Îmbinările sunt din oțel turnat (extrem de rezistente), iar plăcuțele OLED au măști din aluminiu (ușor și rezistent, ideal pentru acest proiect).
  • Forma îmbinărilor o preia pe cea a articulațiilor sferice din corpul uman. Pentru o flexibilitate totală.

dsignedby - Designist (16)

Ai zice că Lamped este mai debrabă un corp de iluminat pentru decoruri industriale, office. L-am văzut însă integrat foarte stylish și cadrelor mai domestice.

dsignedby - Designist (13)Poate fi comandat în varianta de podea sau de perete, ca lampadar sau mai mic, ca veioză – tu stabilești numărul plăcuțelor luminoase. Culorile sunt și ele la alegere. Un design foarte versatil și ofertant pentru consumatorul final. Producătorul este german, Wikoderma.
dsignedby - Designist (14)

Masa T este fascinantă prin mixul de materiale: provocarea designerilor a fost să asocieze corianului cel puțin un material.

Astfel, blatul din corian transparent este iluminat de o bandă LED, ce dă o lumină caldă, romantică materialului futurist. Structura de rezistență metalică e lăsată la vedere și terminată cu picioare la fel de grafice, din lemn.

dsignedby - Designist (7) dsignedby - Designist (8) dsignedby - Designist (10)

Partea cea mai dificilă a fost încorporarea structurii metalice alături de sistemul de iluminat, astfel încât prinderile structurii metalice să nu fie vizibile când banda LED e aprinsă. Inovație și tehnologie!

dsignedby - Designist (9) dsignedby - Designist (12)dsignedby. au creat și variante mai mici ale mesei T – masa T mărimea M, cu blat din corian colorat și structură metalică aurie sau albă.

dsignedby - Designist (1) dsignedby - Designist (18)

 

În final, Obranch – primul candelabru din lume creat cu plăcuțe OLED de 33 x 33 cm! Produs de COMEDD. Candelabrul poate fi adus și acasă, dar la fel de bine va funcționa într-un birou sau chiar într-un spital. Datorită structurii lui modulare, îți pemite nu numai să-i direcționezi lumina, dar și să-i schimbi aspectul (de la rece la cald), cât și intensitatea.

dsignedby - Designist (1) dsignedby - Designist (3) dsignedby - Designist (4) dsignedby - Designist (5)

Irena Kilibarda împreună cu sora ei, Iva, conduc studioul dsignedby.

dsignedby - Designist (11)Irena Kilibarda

Pe noi ne-a cucerit scurta incursiune în designul de produs din Belgrad. Sperăm că și pe voi. Până la traseul DESIGNIST spre orașul vecin, vă mai spunem că în octombrie are loc Belgrade Design Week, care există din 2005! 🙂

Toate produsele de mai sus sunt disponibile prin dsignedby.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed