Cum arată jucăriile #MadeinRO premiate la două dintre cele mai importante competiții de design din lume

Ai putea crede că între toy design și piesele de mobilier multifuncțional este cale lungă și că inovație sună prea pretențios ca să fie așezat lângă joacă. Totuși, noi te contrazicem: argumente ne sunt piesele de mobilier LeoLeo și Turnul Leea, create de brandul românesc Leea Toys și recent premiate la prestigioasele iF Design Award 2021 și A’ Design Award & Competition pentru design inovator de mobilier multifuncțional convertibil, care stimulează fantezia copiilor și a părinților deopotrivă 🎈.

Turnul Leea

Ca detalii suplimentare, îți spunem că iF Design Award este organizat de iF International Forum Design GmbH, cea mai veche organizație de design independentă din lume, iar Turnul Leea și LeoLeo au câștigat premiul secțiunii Babies – Kids Product Design. Juriul iF Design, compus din 98 de experți independenți din întreaga lume, a evaluat aproape 10.000 de produse înscrise din 52 de țări, în funcție de 5 criterii: idee, formă, funcționalități, diferențiator și impact, stabilind în ce măsură produsele sunt relevante, estetice, utile, fezabile și inovatoare.

Scaunul LeoLeo

În plus, scaunul multifuncțional pentru copii, LeoLeo, a câștigat Bronze Award, în categoria Baby, Kids’ & Children Products, 2020 – 2021, la A’ Design Award & Competition, una dintre cele mai cunoscute competiții de design din Italia, care premiază designerii și companiile creative din întreaga lume. Și încă o veste bună: în urma selecției, produsul va fi expus în cursul lunii iunie 2021 la Museo del Design din Como, Italia.

„Leea Toys este un concept nou care a crescut odată cu fiica mea. Leea Toys regândește relația părinte-copil în jurul inovației, experimentului, sustenabilității, în care mobilierul jucărie stimulează creativitatea, este utilizat intensiv în mai multe feluri și, în final, încurajează dezvoltarea armonioasă dintre minte și corp. Pandemia ne-a învățat cât de important este spațiul personal și cât de important este să îl optimizăm. Aceste distincții ne onorează și ne ambiționează să continuăm să aducem familiilor instrumente noi pentru a petrece împreună cu copiii timp de calitate”, a povestit Dan Popa, CEO Leea Toys

LeoLeo

LeoLeo este o piesă de mobilier multifuncțională și jucăușă, concepută pentru îngrijirea, educația, dezvoltarea abilităților și divertismentul copiilor mici. Este compus din câteva părți care pot fi recombinate în multe moduri și care creează astfel funcționalități noi, economisind resurse și recâștigând interesul copiilor pentru realitatea fizică, departe de ecrane.

Activitățile pe care LeoLeo le promovează se bazează pe cooperarea adult-copil și își propun să dezvolte abilități, să promoveze mișcarea fizică și să încurajeze independența copiilor. LeoLeo poate fi un turn de observație, un birou, un tobogan / rampă, o tablă, un scaun balansoar, un scaun înalt cu masă pentru hrănit și multe altele.

Turnul Leea

Turnul Leea poate servi drept turn de observație, bancă înaltă sau birou de lucru. Prin atașarea unor accesorii, se poate transforma în tablă de scris sau magnetică, masă de hockey și multe altele. Cu ajutorul Turnului Leea, copiii se pot cățăra, aluneca pe tobogan sau ajunge la înălțime, fiind ușor de mutat datorită roților detașabile.

Produsul este confecționat din placaj de mesteacăn, disponibil în 3 dimensiuni (S, M, XL), într-o gamă variată de culori, și este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani.

Fotografii: prin Leea Toys

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed