Cum arată un birou bucureștean în care eficiența face echipă bună cu relaxarea

Ne place ordinea la fel de mult ca vouă, chiar dacă, uneori, din haos se nasc cele mai “crazy” idei. 🙂 Proaspătul birou Neurony a apărut tocmai din dorința de a ordona și a răspunde nevoilor unei companii IT în continuă creștere și cu multiple proiecte în desfășurare, de a identifica plusurile echipei de 30 de angajați (doar bărbați inițial! 🙂 ) și de a include un pic din personalitatea lor în designul spațiului, aflat într-o clădire din cartierul bucureștean Dristor. Pe scurt, tocmai to harness chaos, sloganul Neurony.

birou

De proiect s-au ocupat arhitectele de interior Alexandra Stamate, Ana-Maria Vasile și Cristina Chivu de la Jooca Studio, despre care ți-am mai povestit aici. Și pentru că în materialul trecut ți-am dat ponturi de amenajare pentru un apartament compact, o să ordonăm azi câteva idei pentru un birou cald și prietenos, care să facă echipă bună cu productivitatea.

Accent pe multifuncționalitate

O echipă divizată în departamente, care se ocupă de proiecte diferite, dar care au când și când un fir comun, are nevoie de un spațiu de coeziune, dar și de unul pentru ședințele extinse. Și cine spune că nu se poate ca o singură zonă să bifeze ambele cerințe? Din nou, dăm o notă mare pentru accentele de culoare. Deci prima regulă a unui birou în care angajații să se simtă cât mai bine: o linie laxă între zona de brainstorming și cea pentru pauze și gândit creativ.

birou

birouDacă ai, cumva, nevoie de motive în plus ca să iei o pauză, accentele vesele de culoare și niște pufi ademenitori might do the trick 🙂 . 

Și încă un pic de spațiu pentru concentrare și creație

Pentru discuțiile 1 la 1 pe Skype sau pentru întâlnirile restrânse, un standing desk e de mare folos. A se observa și placa pentru notițe și prezentări, care continuă de pe peretele central pe cel de deasupra desk-ului – în cazul în care ți-ai uitat pixul în birou 🙂 .

birou

String art decorativ

Firește, valorile brandului, dar și mici semne de identitate a echipei fac locul să arate ca “acasă” 🙂 . Dacă sunt și puțin creative, cu atât mai bine! De pildă, la Neurony ni s-a părut simpatic string art-ul de pe unul dintre pereții camerei de întâlniri: o serie de mânere din lemn vopsite și montate în perete, cât să reinventeze o rețea de sinapse – logo-ul supradimensionat al companiei.

birou

birouCuvintele cheie ale proceselor și identității companiei sub formă de stickere.birou

Fundal neutru și culoare

În mica bucătărie, “căldura” amenajării se continuă cu ajutorul panoului de sticlă de pe perete, o alternativă la faianța clasică. Așa, echipa Jooca Studio a făcut loc și contrastului dintre fundalul neutru și culorile de pe autocolantul aplicat peste sticlă, cât să se potențeze reciproc. Și ialoc.ro – unul dintre proiectele echipei Neurony. 🙂

birou

Și se făcu lumină!

Coeziune, relaxare și confort, nu spunem nu, dar pentru că vorbim, totuși, de un spațiu de lucru, mai e nevoie și de eficiență. Și cum să fii eficient dacă nu ai parte de muuuultă lumină? Pe lângă peretele vitrat, în birourile Neurony, lumina vine și de la corpurile de iluminat orientabile, transformate în adevărate reflectoare de tavan.

birou

Fotografii: prin Jooca Studio

2 Comments

  1. Stefania

    Salut, foarte fain proiectul! As avea o intrebare, ce firma comercializează birourile din ultima imagine a postarii? Multumesc!

  2. Designist

    Bună, Ștefania! Ne bucurăm că și ție îți place proiectul! Pentru detalii despre mobilier, te rugăm să contactezi echipa de designeri.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed