Scurtă relatare despre o bicicletă care cântărește cât 5 măști ale lui Darth Vader

Scuze, sperăm că nu te incomodăm. Nu, nu-avem nevoie de ajutor, e ușoară de tot. Cât vreo 5 măști de-ale lui Darth Vader. Sau cam 140.000 de picături de apă. Sau (și da, știm, nu sună foarte romantic) de 86 de ori mai puțin decât inima unei balene. Așa-i, nu s-a inventat încă o bicicletă mai ușoară. A durat 5 secunde (la propriu!) să o pliem și asta a fost tot. Hummingbird Bike de 6,9 kg, gata să fie luată pe sus :).

cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lumeUltraușoara Hummingbird (cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume!) a fost creată de designerul român Petre Crăciun la Londra special pentru biciclistul de oraș, care are nevoie de viteză de mișcare și de o bicicletă compactă și ușor de ascuns sub birou. Fără să facă rabat nici la design, nici la calitățile tehnice.

cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume

Petre Crăciun și Ligia Stan, autorii proiectului Hummingbird Bike 

cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume

Hummingbird Bike este produsă prin același proces de manufacturare din fibră de carbon, folosit pentru mașinile de curse Prodrive, unele dintre cele mai performante la nivel mondial. În plus, cea mai bună parte: în locul unui lanț tradițional, creatorii au optat pentru o curea de antrenare din carbon, care face extrem de puțin zgomot și este cu 30% mai ușoară decât un lanț. Bonus: rezistă de două ori mai mult!

cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume

cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume

Hummingbird Bike este destinată bicicliștilor de toate vârstele, cu înălțimi între 1.4 m și 2 m și cu greutate de până la 103 kg. Poate fi livrată preasamblată sau dezasamblată și cu indicații de “compunere” și i se pot monta accesorii suplimentare. Ride on!

cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lumeFotografii: prin Hummingbird Bike   

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed