Cum conturezi un scenariu nordic, urban la tine acasă. Tips&tricks cu noutățile pentru 2014 de la BoConcept!

Știm că și voi sunteți atrași de decoruri contemporane, aerisite, în care lumina intră nestingherit, iar piesele de mobilier construiesc o stare, vorbesc despre personalitatea ta și a casei. Designul nordic și interioarele epurate, lejere & urbane, spre care din ce în ce mai mulți dintre noi tind, înseamnă însă și o anumită viziune care se conturează cu piese ce spun Less is More sau, citând noua colecție BoConceptSit Less. Play More.

BE-M-3001-0100-0930-3800-1B_A4

Încă din 1952, BoConcept este reperul stilului nordic, urban, modern. După mai bine de jumătate de secol însă, observăm cum designerii zilelor noastre se (re)întorc spre piesele iconice ale acelor ani de glorie pentru definirea designului european. Noua colecție 2014 surprinde exact această atitudine în designul contemporan: reinterpretarea stilului anilor ’60, dar și ’70 – ’80, alături de contraste și texturi specifice stilului industrial.

Boconcept 13-02-2013 22695.tifPiesele noi din colecția 2014 ce conturează acest stil: canapeaua Bergen, lustra Usine, taburetul Hexagon, măsuța de cafea din furnir de nuc, tabloul Above the sky.

Noua colecție BoConcept, care exprimă cel mai bine acest trend fusion, va fi prezentată publicului săptămâna viitoare, joi, 19 septembrie, când sunteți așteptați la showroom-ul BoConcept (Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 44C, Complex Comercial Feeria Băneasa) într-un setting ce include noile piese, un DJ care va asigura fundalul perfect pentru socializare, premii surpriză și un discount de 15% la comenzile din ziua evenimentului.

CL-M-BL-AD42-0954-U001-BL-CIGAR-1Stilul pe care îl propune noua colecție: urban, lejer, grafic, personalizat de contraste tari. Iată câteva dintre piesele noi cu care vei face cunoștință pe 19 septembrie: canapeaua Carlton, scaunul London, lampa de masă albă Up-lite (aici direct pe podea), setul de 3 măsuțe, tabloul Cuban Lady.

Așadar, dacă-ți dorești un decor nordic, urban în tendințe la tine acasă, mizează pe… contrast & fusion: CON-FUSION e noul termen în vogă. Și nu e vorba de nicio confuzie în decor :). Fuziunea de contraste se va reflecta nu atât în linia pieselor, cât mai ales în texturi: combinații de cald vs. rece, metal vs. natural, lemn vs. neon, finisat vs. nefinisat.

Boconcept 23-01-2013 20230.tifUn dining personalizat cu mai multe tipuri de scaune, texturi în contrast, și lampa Pine, din noua colecție, care pune într-o ecuație nouă de design întregul cadru – iată efectul ce imprimă atitudinea și diferența.

De asemenea, tendința este de a alege lucrurile de care avem cu adevărat nevoie, accentul pus pe funcționalitate, renunțarea la lucrurile în exces, construirea unei experiențe emoționale (bucurie, siguranță, regăsire, confort). Este și o rigoare a stilului nordic, dar și un principiu care devine din ce în ce mai vizibil pentru creatorii contemporani, manifestat și prin reducerea la simplitate și reintepretarea pieselor de design ale anilor ’60-’70.

OC-M-ANT-T009-S013-137076-2195-2_A4Masa extensibilă, sculpturală, din furnir de stejar și oțel, face parte din noua colecție 2014. Îi stă cel mai bine înconjurată de scaunele Mariposa și lustra Parachute, cu abajur bicolor, tot din noua colecție.

Mesajul pe care îl transmite noua colecție BoConcept este Choose your attitude. Make a difference. Piesele noi vorbesc despre alegeri în numele individualității și a autenticității – piese de care avem cu adevărat nevoie, dar combinate inedit și personalizate astfel încât să spargă rutina unui interior auster și să alunge prin dinamism stresul orașului: Sit less. Play more. / Sit less. Dance more. / Repeat less. Renew more.

Boconcept-14-02-2013 22776.tifPiesa noastră preferată din noua colecție este biroul Cupertino. De pus alături de noul sistem de rafturi, alb & slim, ce ziceți?

Ce-am alege noi pentru acasă? A fost greu de făcut un top 5, dar a rezultat o listă de shopping Designist pentru cadre cu look scandinav. Cu alte cuvinte cu ce am da noi tușa urban nordică spațiilor de acasă:

1. Biroul Cupertino – slim și urban: are spațiu pentru depozitare integrat și difuzoare conectate prin Bluetooth, cât și sistem inteligent de management al cablurilor. Îl vrem! 🙂

166.tif

165a.tif

2. Lampă de masă Rocket, cu ingeniozitate specific nordică și un mix de texturi genial!

NEIGAARD PHOTO-18-92478.tif

 3. Lustra Usine, pentru contraste în stil industrial. Și ce culori, aproape neon!

Bo Concept74883.tif

4. Pernuța care dă un strop de retro cadrului și umor binevenit.

Neigaard Photo 3210.tif5. Cuier cu tablă de scris, detașabilă, pentru holuri mici, pe care le tratăm cu respect pentru design 🙂

369g.tifAcestea sunt doar câteva dintre piesele pentru care vom merge să descoperim noua colecție BoConcept 2014, Joi, 19, septembrie, la showroom-ul din Galeriile Comerciale Mobexpert Băneasa. Vă lăsăm să răsfoiți până atunci catalogul online aici.

NEIGAARD PHOTO-18-92833.tif

Sfeșnice Pleated, costă 59 lei.

Dacă ceva v-a picat cu tronc, veți primi un voucher de 10% din valoarea cumpărăturilor pentru orice achiziție din luna Septembrie. Acesta poate fi utilizat până la sfârșitul anului 2013 și nu se cumulează cu alte campanii promoționale.

Neigaard Photo 3088.tifCeas sculptural, de perete, costă 499 lei

Cine sunt cei cărora li se potrivește acest stil?

Am observat că acest stil începe să câștige teren și la noi, însă am vrut să știm mai multe despre profilul celor care chiar îl pun în practică la ei acasă. Am stat de vorbă cu Diana Staicu, managerul BoConcept România, despre românii care aleg piese nordice și preferințele lor.

“Există două categorii de persoane cărora li se potrivește perfect stilul BoConcept. Prima este reprezentată de cei pasionați de design, care sunt mereu la curent cu noutățile și cărora nu le este teamă să încerce lucruri noi. Persoane independente, citadine, care iubesc designul, gadgeturile, sunt conștienți de trenduri și le place să exploreze. A doua categorie este reprezentată de cei care își doresc ca designul și calitatea să fie incluse într-un singur produs. Sunt persoane deschise, cărora le place să fie inspirate, care pun mare preț pe calitate și design funcțional”, ne spune Diana.

Lustra Spin, din sticlă opalescentă, atât de delicată.

Dar care sunt piesele de design cu succes printre iubitorii de nordic? Am aflat că noua colecție vine cu un fotoliu emblematic  – Hamilton, cu un design  inspirat din anii ’60 și arta origami. O altă piesă de rezistență este noua masa extensibilă rotundă, datorită sistemului său inteligent, cu picior central și extensie ascunsă.

Fotoliul Hamilton

Masa de dining extensibilă

Canapelele se vând cel mai bine la BoConcept pentru că sunt modulare și pot fi adaptate oricărui spațiu. Anul acesta introducem un nou model elegant și sofisticat – Carlton (n.r. vi l-am prezentat mai sus): este inspirată din perioada anilor ’60-’70, cu linii orizontale ce o fac sa pară foarte ușoară si cu perne ce îi dau un aer retro”, ne spune Diana Staicu.

001a.tifCanapeaua Carlton 

 În materie de accesorii, s-au vândut foarte bine anul acesta vazele în formă de bufniță  care acum, în noua colecție, au dimensiuni și culori mult mai variate.

Taburete din noua colecție. Sunt iubite de clienții BoConcept, iar anul acesta au fost introduse modele în ediție limitată ce se pot personaliza cu tapițerii de diferite modele și culori. 

Literele au fost la modă anul acesta și au rămas elemente importante în colecția nouă de accesorii.

Noua colecție BoConcept înseamnă și introducerea de țesături noi pentru tapițerii și un nou tip de piele – Andorra,€“ ce va avea și un discount de 20% până la sfârșitul lunii octombrie. Accentul e pus în continuare pe modularitate, sisteme ușor adaptabile spațiului, schimbări rapide (huselele detașabile ale canapelelor, de exemplu, pot fi spălate la 40 de grade).

Orice produs poate fi personalizat folosind serviciul Decorați în 3D, iar pentru ajutor în decorarea casei, apelați la Serviciul de Amenajări Interioare. Designerii de interior BoConcept îți pot oferi consultanță în conturarea unei amenajări în stil nordic, cu piese și accesorii ce respiră un aer contemporan, epurat, confortabil.

Fotografii: prin BoConcept

4 Comments

  1. grig

    Misto mobila si acesoriile dar cred ca primul pas daca stai la apartament comunist e sa cumperi pe toti vecinii din jur si de sus si sa spargi toate zidurile ca sa faci rost de spatii ca in pozele de sus. Alta varianta e sa iesi in strada pentru ca moara lui Assan sa fie transformata in lofturi.

  2. alexa

    Sunt faine accesoriile, si chiar accesibile. Cool!

  3. as alege acest birou special pt fetita mea sa aiba unde desena,scrie.ar fi ceva special

  4. superb

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed