Cum faci o perdea mix&match?

Designerul olandez Lotte van Wulfften Palthe tocmai ne-a dat o idee. Se decupează mai multe forme de ferestre şi se cos îmbinate grafic – rezultă de aici o perdea-faţadă semitransparentă (cum se poartă în Olanda) sau un separator de spaţiu artistic.Lotte a creat această perdea special pentru un centru artistic – Centre of knowledge Art and Culture Brabant. Nouă ne-a amintit de relaxarea totală cu care oamenii din Olanda îşi petreceau timpul cu familia în spatele geamurilor mari cu (dar şi fără) perdele transparente, în timp ce noi îi priveam pe furiş. Dar şi de căsuţele parcă de turtă dulce din Amsterdam şi nu numai, ale căror forme de faţadă şi ferestre reproduse îţi asigură oricând desene şi imprimeuri atât de simple şi grafice – atrăgătoare, de poveste.

Şi ne-a mai reamintit o idee mai veche, care ne place şi acum: de a crea un tablou cu cele mai frumoase imagini de faţade pe care le întâlnim – aşa cum am văzut tablouri construite dintr-un mix de fotografii ale uşilor frumoase de peste tot din lume, ferestre etc., în genul cărţilor poştale atât de irezistibile pe care le poţi cumpăra din Dublin, animate de uşile vechi colorate în cele mai neaşteptate mixuri contemporane.

Această perdea este un astfel de tablou: un display de 27 de forme de ferestre şi faţade, de 11 culori diferite, îmbinate grafic în 4 unităţi. Formele au fost decupate în fetru şi piele, materiale mai grele, ce cad bine şi pot construi un paravan “fără cute” – fâşiile din materiale uşoare (bumbac etc.) nu ar fi fost suficient de stabile pentru a construi acest tablou grafic.

Perdeaua însă vine cu o soluţie foarte ingenioasă. Ea este transparentă, însă pentru a feri mai mult de priviri o anumită zonă a camerei, se pot suprapune în acele loc 2 sau 3 din cele 4 făşii ale ei – va rezulta o reţea de forme la fel de grafică, dar mai densă.

Iar pentru spaţiul nostru, mai puţin obişnuit cu transparenţa, ne-am gândit că, dacă vă place ideea, puteţi începe să decupaţi formele de ferestre şi faţade preferate, pe care să le aplicaţi pe un material uni. Culorile şi formele le lăsăm în grija voastră 🙂

Şi ne mai place pentru că, în cazul în care o astfel de perdea paravan ar separa spaţiul biroului, am avea mereu senzaţia că ne uităm, de fapt, pe fereastră 🙂

Foto: Maartje van Wulfften Palthe

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed