Cum îți imaginezi frigiderul viitorului?

Noi îți arătăm cum și-l imaginează BASF, liderul mondial în domeniul chimic, a cărui divizie de poliuretani prezintă coolpure 1.0, noul concept pentru frigiderul viitorului. Promite nu doar să păstreze alimentele reci, ci chiar să te invite să te așezi confortabil.

Să nu crezi că BASF își propune acum să se lanseze în producția de frigidere. Ce își propune însă este să provoace designul și să demonstreze că din materiale pe bază de poliuretani se pot realiza tot felul de lucruri ieșite din tipare. Dar să întoarcem frigiderul coolpure 1.0, un mix unic de materiale inovatoare, prietenoase cu mediul, și funcționalitate, pe toate părțile:

Iluminarea interioară şi benzile de iluminare exterioară sunt realizate cu ajutorul ghidurilor de undă optică flexibile, realizate din Elastollan, care oferă o libertate mult mai mare în materie de design, culoare şi formă faţă de orice alt material şi se adaptează cu uşurință oricărui contur. Prin inserarea unor zone reflectorizante sau prin texturarea suprafeţelor devine posibilă şi obţinerea unor jocuri de lumini controlate.

Pentru a îndeplini standardele din ce în ce mai ridicate de eficienţă energetică, frigiderele şi congelatoarele au nevoie de izolaţii tot mai performante. Balindur este o soluţie inovatoare deoarece spuma poliuretanică folosită pentru fixarea panourilor nu este doar adezivă, ci reuşeşte să compenseze şi denivelările din substraturi. Aceste panouri vidate îmbunătăţesc eficienţa energetică a aparatelor frigorifice cu până la 4 procente.

Rafturile ultratransparente din Elastollan ies în evidenţă prin rezistenţa hidrolitică excelentă şi flexibilitatea la temperaturi scăzute, în combinaţie cu rigiditatea ridicată şi rezistenţa la micro organisme. În plus, acestea au un grad ridicat de transparenţă chiar şi la grosimi mari, precum şi o suprafaţă rezistentă la abraziune şi zgârieturi. Merită menţionat şi efectul extra optic, raftul direcţionând lumina în sus cu ajutorul led-urilor montate în spate.

Elastofoam permite un design fără limite. Materialul este plăcut la atingere, atunci când te așezi, şi are aspect de piele, fiind în acelaşi timp rezistent la zgârieturi şi având o durată mare de viaţă. În plus, este capabil să reproducă texturi complexe şi variate, ceea ce dă avânt libertăţii de design. Elementele pentru şezut, care pot fi realizate în orice formă şi culoare, transformă un frigider funcţional într-o adevărată piesă de mobilier.

Acesta este un viitor posibil nu numai pentru frigidere, ci și o sursă de inspiraţie pentru alte aparate electrocasnice, sisteme de bucătării, maşini de spălat şi chiar obiecte de mobilier.

2 Comments

  1. Mihai

    Nu stiu ce sa zic. Poate copiii nostri asa vor avea electrocasnicele…

  2. Cred ca ocupa prea mult spatiu.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed