Lista DESIGNIST cu cele mai șic wine baruri din București

Pentru serile în care numai un pahar de vin te poate relaxa și deconecta de stresul cotidian am pregătit o listă cu cele mai rafinate wine baruri din București. Dacă ești pasionat de vin, te așteaptă o selecție rafinată în aceste 5 baruri designish pentru serile lungi cu prietenii, când nu iți mai vine să pleci acasă, sau pentru o întâlnire cu colegii după birou. Poveștile spuse la un pahar de vin nu se uită niciodată!

Wine Bars Designist 13

Corks Cozy Bar

Acest local micuț și cochet este ideal pentru o seară între prieteni. Deși situat în Centrul Vechi, pe strada Băcani nr. 1, Corks este o oază de liniște departe de tumultul și agitația specifică zonei. În meniu include și câteva preparate culinare atent selecționate care completează lista de vinuri destul de generoasă. Pentru cei care nu sunt amatori de vin, Corks pregătește câtvea cocktailuri: corkstailuri delicioase și băuturi spirtoase deosebite, spun ei!

Wine Bars Designist 9

Corks Bar - Designist

Tot conceptul a fost bine gândit de la design, semnat Mihai Popescu, la meniul de cocktailuri, marca Costin Gache, pe care le-ai mai savurat probabil și la Interbelic. Trebuie neapărat să încerci tortul lor de macarons pe bază de vin de Porto și ciocolată, semnat Madame Lucie.

Wine Bars Designist 4Terasa Corks Cozy Bar

Abel’s Wine Bar

Abel’s Wine Bar, despre care am mai povestit și aici, s-a deschis recent în Centrul Vechi și ne place pentru că este intim (are o capacitate de maximum 30 de persoane) și reunește o gamă variată de vinuri românești. La Abel’s Wine Bar primești o lecție de la cum trebuie degustat vinul până la relația dintre vin și preparatul pe care îl savurezi.

Wine Bars Designist 14Câteva măsuțe afară te așteaptă să savurezi un pahar de vin în serile plăcute de vară 

Abel winebar - Designist (1) Abel winebar - Designist (2)

Beros & van Schaik

Pe colțul dintre străzile Șepcari și Covaci, se situează Beros & van Schaik, deschis în 2011 ca urmare a colaborării dintre antreprenorul Jerry van Schaik “părintele Grand Cafe Van Gogh și Rembrandt Hotel” și arhitectul Christian Beros.  La Beros & van Schaik găsești o selecție de vinuri din Franta, Spania, Chile, Argentina, Africa de Sud, Australia, precum și câteva vinuri românești. Wine bar-ul este destul de micuț, având numai câteva locuri, dar poți alege să primești vinul și direct la tine acasă. Poți degusta chiar câteva vinuri înainte să faci o alegere. Alături de un pahar de vin încearcă și un platou cu brânzeturi fine din Olanda!

Wine Bars Designist 6 Wine Bars Designist 5 Wine Bars Designist 7

Bruno Wine & Coffee Shop

Situat tot pe Strada Covaci, și da, tot în Centrul Vechi, Bruno este, credem noi, primul wine bar din Centrul istoric: în orice caz, primul în care am petrecut multe seri. Mic și la fel de cochet ca și celelalte, Bruno oferă o selecție variată de vinuri românești și străine. Designul este un pic mai clasic și îmi aduce aminte de barurile din filmele despre Hemingway.

Bruno - wine bar - Designist

Wine Bars Designist 1Bruno vă asteapta și în Cluj, în Piața Muzeului.

Wine Bars Designist 15

Iconic Food Wine & Design

Iconic Food Wine & Design este un loc eclectic în care plăcerile culinare se îmbină cu pasiunea pentru design. Wine bar, restaurant și showroom în același timp, Iconic aduce sub același acoperiș oameni pasionați de frumos și de gustos :).

Wine Bars Designist 11

Wine Bars Designist 16

Wine Bars Designist 2

Fotografii: prin locurile și sursele menționate în articol

One Comment

  1. […] Despre amenajarea Bicicleta am povestit deja pe Designist împreună cu designerul Alina Turdean: aici. Bineînțeles, am inclus deja Bicicleta pe lista locurilor de ieșit din Centrul Vechi al Bucureștiului. O altă listă de neratat vara asta este cea a Celor mai șic wine bars din București! […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed