Cum îți ții baia impecabilă?

Baia – acest minispa al tuturor zilelor noastre – e musai să fie “cea mai impecabilă” dintre încăperi. Nu că impecabil ar avea grade de comparație, dar, vorba unui prietene: “mai bine văd urme de murdărie în living, decât aceleși urme în baie…” Nu intrăm acum în toate semnificațiile băii, de la romani încoace, care explică de unde grija noastră pentru ca acest spațiu, atât de intim, să fie cât mai aproape de perfecțiunea relaxării și răsfățului.

cd_roa_PH_XL_019Baia unei case din București, unde panorama naturală a orașului, reflectată și de culorile mozaicului, nu e umbrită de nicio imperfecțiune. Albul ei lărgește și mai mult spațiul.

Intrăm însă într-unul dintre aspectele de care cu siguranță te-ai lovit măcar o dată în băile caselor prin care ai trecut: rosturile deteriorate. Vă povesteam acum câteva săptămâni că, oricât de cool ar fi baia, trebuie să ai grijă la umezeală. Dar, dacă te-ai trezit prea târziu și rosturile tale albe sau colorate sunt deja gri șobolan… spre maro, o soluție ce va rezolva problema mucegaiului (cum e Ceresit Stop Mucegaiului) nu o va rezolva și pe cea estetică a rosturilor erodate.

Pe scurt, dacă deja sunt deteriorate, nu le mai poți decât acoperi. Și aici începe bătaia de cap. A înlătura siliconul deja existent înseamnă un efort considerabil din toate punctele de vedere: financiar, timp etc. Ori nu credem că atunci când îți dorești să rezolvi o problemă atât de punctuală, ce ține mai degrabă de igienizare, vrei să treci printr-un minișantier în baie.

8Casa-SYAA-Bucuresti-DesignistUna dintre cele mai frumoase băi din România, amenajată într-o casă ca-n povești. De la mânerele corpului lavoarului, la becurile atârnate și lamelele de lemn dispuse grafic pe tavan… totul respiră stil: arhitectural, impecabil.

Așadar, ce faci când rosturile sunt deteriorate?

Iei un tub de Ceresit Re-New. Îl aplici tu direct din tubul ce are aplicator, fără pistol, peste rosturile afectate și vor fi de un alb imaculat. Acoperă la fel de bine și rosturile colorate și le face… tot albe. 🙂  Dacă e să te gândești la cele mai mici detalii ale băii în momentul aplicării, poți fi liniștit pentru că:

  • grosimea stratului de Ceresit Re-New este de doar 1 mm, prin urmare nu-ți va îngroșa inestetic rosturile;
  • acoperă și rosturile deteriorate, și eventualele crăpături ale acestora. Iar cu un tub rezolvi 7 metri liniari de rosturi: cât însumează cada și lavoarul, de exemplu;
  • neutralizează sporii de mucegai, iar după aplicare oferă o protecție estimată la minimum 5 ani de rezistenţă anti-mucegai;
  • dacă ți-e teamă că vei mai da pe lângă, se curăţă uşor cu apă sau cu o lavetă curată. Practic, este o emulsie de silicon, inodoră, pe bază de apă.
  • după aplicare, evită contactul cu apa timp de 6 ore și contactul cu soluțiile de curăţare timp de 24 ore.

Și gata interfața perfect curată a băii!

Ceresit_RE-NEW_wobler_130x130_ROGăsești toate detaliile despre Ceresit Re-New și cum se aplică aici. Nu uita ca, înainte să-l aplici, să folosești pe suprafețele respective Ceresit Stop Mucegaiului, ca să faci treaba ca la carte.

10Apartament-alb-Igloo-media-DesignistBaia “apartamentului alb” din București, cum i-am spus noi.

Acum că avem soluția albului imaculat în cele mai mici detalii, continuăm cu top 5 băi (patru din România și una din Bruxelles, dar amenajată de un arhitect român) care îl distribuie în scenarii cosy. Asta pentru că dintotdeauna am militat pentru mult alb și tonuri deschise în băile noastre.
Mixurile de mai jos chiar sunt de pus pe listă:

Alb cu accente retro glam

3Baie-Aveti-si-pe-roz-DesignistUn apartament mic și îndrăzneț din București, unde fundalul perfect alb a lăsat loc intervențiilor mai nonconformiste. Stropitoarea-duș și oglinda aurie fac mai prețioș-jucăușă zona căzii.

Alb “spart” de o bandă de mozaic


Apartament-Bucuresti-designist-14Oricât de mult de ne place albul, în spațiile mai generoase chiar vă recomandăm să fie spart de accente contrastante. O bandă de mozaic va face decorul mai dinamic. În rest, keep it simple & white! 🙂 Am desprins baia de mai sus dintr-un apartament bucureștean care știe să se joace cu nuanțele (tari!).

Alb + negru + gri = grafic & șic
Apartament-Tg.Mures-Simona-Ungurean-Designist-51

Pattern-urile deocrative ale plăcilor de faianță vor face tot dichisul unei băi placate de sus până jos: în acest caz (doar) albul ar fi un pic monoton. Unele imprimeuri sunt atât de fine încât îți dau senzația unui tapet. Mergi pe combinațiile evergreen: alb-negru, alb-gri. Cât despre pattern, motivele decorative pot fi mai impunătoare vizual sau mai discrete, cât să dea savoare spațiului. Noi am merge, așa cum s-a întâmplat și în acest frumos apartament din Târgu-Mureș, pe a doua variantă: discreție.

Alb și gri încălzite de galben – contrastul nostru preferat 

Simona-Ungurean-Homestyling-design-baie_designist Simona-Ungurean-Homestyling-design-baie5_designist

Pare atât de simplu și în același timp atât cât trebuie de sofisticat! Plăcuțe albe mate, plăcuțe gri texturate și accente de galben solar. Exemplul vine tot dintr-o căsuță fină din Târgu-Mureș.

Alb printre bej, piatră naturală și mult lemn

7bcasuta-bruxelles_after_designist etaj_baie02_casuta-bruxelles_designistSuntem într-o căsuță foarte îngustă, din Bruxelles, amenajată de un arhitect român care s-a mutat aici. Ne plac rosturile albe ce pun și mai mult în evidență plăcile de travertin sau pietrele naturale cu care e placată cada. Cât despre lemn, va fi întotdeauna în capul listei noastre pentru baie.

Succes la împrospătat aspectul băilor voastre! Fiți îndrăzneți, mai ales că soluțiile pentru a le menține impecabile sunt la îndemână și ușor de aplicat. 🙂

Fotografii: arhiva Designist și Ceresit
Autorii proiectelor de amenajare de mai sus sunt, în ordinea apariției în articol: Republic of Architects; biroul de arhitectură SYAA; designerul Alexandra Zabunov; Liana (creatoarea blogului Aveți și pe Roz) împreună cu Sorin, proprietarii apartamentului; designerul Hamid Nicola Katrib; designerul Simona Ungurean, din Târgu-Mureș; arhitect Mălina Costache Pădureanu.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed