Cum reflectă bijuteria contemporană și noile media societatea de consum?

Este o întrebare la care încearcă să răspundă Remains of the Feast, o instalație interactivă în care bijuteria contemporană și noile media devin oglinzi ale unei societăți de consum și risipă. Organizat în perioada 19 – 27 mai în cadrul Galeriei Galateca, evenimentul face parte din traseul oficial Romanian Design Week și Noaptea Albă a Muzeelor 2018. Expoziția este organizată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană.

Proiectul are ca tematică legenda Regelui Midas, a cărui dorință de a transforma tot ceea ce atinge în aur îi aduce pieirea. Aceasta este poate una dintre cele mai reprezentative metafore pentru societatea contemporană. Reluând masa mitică a lui Midas, într-un decor luxuriant, auriu, descoperim ceea ce lăsăm în urma unui “ospăț” în care am epuizat toate resursele.Remains of the Feast

Designer: Mihaela Caravan

Într-un prezent în care fast-fashion a devenit a doua industrie poluatoare la nivel global dupa cea a petrolului, în care cheltuim mai mulți bani pe diete decât ar fi nevoie să hrănească toată populația înfometată a planetei și în care nivelul de poluare este în continuă ascensiune, proiectul ridică întrebări despre responsabilitate și acțiune.

20 de designeri, artiști vizuali și arhitecți explorează semnificația și sensul materialelor și tehnicilor de producție, precum și potențialul designului de a adresa întrebări despre sustenabilitate, reciclare și consum responsabil.

Designer: Gabriel Popa

Designer: Cleopatra Coșuleț

Unul din acești designeri este Cleopatra Coșuleț, care semnează  o colecție unicat de bijuterii, realizată 100% din materiale reciclate, precum pet-uri, doze, sticlă, carton,  deșeuri electronice și electrocasnice provenite de la stațiile de reciclare SIGUREC, prezente în cele 21 de parcări ale hipermarketurilor Carrefour, din țară.

Designer: Monica Iacovenco

Designeri expozanți: Anca Croitoru, Andreia G. Popescu, Arina Nitulescu, Cleopatra Cosulet, Diana Tobosaru – Anayd Blu, Diana Vasile – Temper, Elena Crisan, Gabriel Popa – Hemfard Jewellery, Gena Tudor – Joyellissimo, Grigore Mitrea – WoodRepublic, Luiza Teodorescu – Malute, Mihaela Caravan, Mihaela Ciocalteu – Semper Argentum, Miruna Belicovici, Mona Velciov – Monotip, Monica Iacovenco, Razvan Popa, Roxana Hodorog, Tana Enedi – Life in Mono, Teodora Rus – Juls.

Fotografii: prin Assamblage

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed