Cum revoluționează noua tehnologie UV gel imprimarea în format mare

Și când spunem imprimare în format mare nu ne referim doar la industria de publicitate tradițională și la tehnologiile ei, ci și la ceva mai domesticele imprimări digitale de tapet și decorațiuni interioare, care câștigă din ce în ce mai mult teren. E, deci, clar de ce un studiu al Keypoint Intelligence arată că 70% dintre respondenţi se aşteaptă ca volumele de imprimare în format mare să crească în următoarele 12 luni.

Ba mai mult, estimările arată că volumele de imprimare în format mare care folosesc tehnologii combinate cu latex, eco-solvenţi şi imprimare rolă la rolă cu cerneală UV vor ajunge la peste 1,3 miliarde metri pătraţi până în 2023. Găsești mai jos toate detaliile.

Depăşirea provocărilor

Deşi tehnologia actuală de imprimare în format mare s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii ani, încă mai are de depăşit anumite provocări. În special, nevoia de a îndeplini cerinţele tuturor furnizorilor de servicii de imprimare în ceea ce priveşte productivitatea, calitatea la o viteză corespunzătoare şi versatilitatea suporturilor folosite.

Odată cu creşterea volumelor, creşte şi presiunea timpilor de predare. Conform studiului efectuat de Keypoint Intelligence, peste 60% dintre solicitările de imprimare în format mare au nevoie să fie gata în 24 de ore.

 

Pentru a înţelege mai bine nemulţumirile furnizorilor de servicii de imprimare legate de procesele de lucru obişnuite şi modul în care inovaţia tehnologică le-ar putea susţine creşterea şi dezvoltarea, Canon a organizat o serie de întâlniri cu diverşi furnizori din Europa, SUA şi Asia. Feedback-ul acestora a demonstrat clar că, ţinând cont de tehnologiile actuale din piaţă, la ora actuală există un decalaj între ofertele de produse. Majoritatea produselor disponibile acum sunt sisteme cu latex pentru volume mici 64” (1.6 m) şi sisteme pe bază de eco-solvent. Aceste imprimante au avantajul unei investiţii iniţiale relativ mică şi sunt uşor de utilizat, însă nu pot îndeplini pe deplin nevoile legate de productivitate, calitate şi versatilitatea suporturilor de lucru.

Dezvoltarea de noi tehnologii şi cerneluri în domeniul imprimării este cheia pentru obţinerea unor rezultate mai bune în ceea ce priveşte eficienţa şi sustenabilitatea.

Odată ce a identificat acest decalaj de tehnologii, Canon şi-a propus să creeze o soluţie complexă cu ajutorul căreia furnizorii să nu mai fie nevoiţi să facă niciun compromis atunci când au de ales între soluţii pe bază de latex, eco-solvenţi sau vopseluri UV convenţionale.

Tehnologia Canon UV gel — un format mare care va schimba regulile jocului

Tehnologia Canon UV gel combină cele mai bune elemente din trei domenii: gama de culori şi rapiditatea eco-solventului, adaptabilitatea la utilizare externă şi timpul rapid de uscare al latexului, productivitatea şi procesul de imprimare la temperaturi joase al cernelii UV.

Cerneala se transformă instant în gel când intră în contact cu suportul pe care este imprimată. Rezultatul este aşezarea perfectă şi controlul zonei pentru obţinerea unor imagini consistente de înaltă calitate, la viteză mare. Aşadar, imaginile pot fi imprimate în mod repetat, la maximum de eficienţă şi calitate. În plus, cerneala nu lasă aproape nicio urmă fizică vizibilă, datorită distribuirii ei într-un strat extrem de fin. În comparaţie cu imprimarea pe bază de eco-solvenţi sau cu latex, această tehnologie ajută la economisirea a aproape jumătate din cantitatea de cerneală folosită de alte tehnologii de imprimare convenţională.

Datorită acestui lucru, tehnologia cu UVGel a câştigat rapid teren pe piaţa de decoraţiuni unde există cerinţe speciale pentru materialele imprimate. De exemplu, dimensiunea strictă şi consistenţa culorilor la folosirea procedeului de panelling pe suprafeţe mari, atât pentru un singur proiect, cât şi pentru proiecte unde este nevoie de reproducerea repetată şi consistentă a culorilor în timp.

Respectând cele mai înalte standarde de ecologie, Tehnologia UV Gel poate fi folosită fără probleme în medii sensibile precum spitale, şcoli şi alte locuri publice.

Tehnologia UVgel whitepaper

UV Gel Whitepaper susţine dezvoltarea noii tehnologii Canon UV Gel şi ilustrează modul în care această inovaţie va ajuta la eliminarea tuturor compromisurilor tehnologice care limitau furnizorii de servicii de imprimare în format mare.

Pentru a afla mai multe informaţii despre piaţa rolă-la-rolă şi detalii despre tehnologia UV Gel, îl puteți contacta pe Victor Matei, Canon România (victor.matei@canon.ro).

Fotografii si info: prin Canon România

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed