Cum sunt transpuse florile în design

Pentru că ochii stau mai degrabă pe fereastră decât pe monitor, iar gândul zboară pe câmpii, propunem să ne uităm la flori și cum au fost ele transpuse în designul contemporan.

Jeremy Cole - Designist (4)

1. Începem cu colecția lui Jeremy Cole: flori imense din porțelan, cu detalii fantastice, care dau lumină.

Jeremy Cole - Designist (7)Cele două fețe ale unei orhidee luminoase

Jeremy Cole - Designist (8)

Jeremy Cole este originar din Noua Zeelandă, însă din 1989 trăiește la Londra. Din 2004, fascinat de porțelanul translucent pe care l-a descoperit într-o expoziție la Tate, a hotărât să-l transforme în corpuri de iluminat inspirate de flora atât de bogată a țării natale.

Jeremy Cole - Designist (1)

Petalele lămpilor sunt toate  lucrate manual, apoi asamblate în aceste compoziții perfecte, care nu trădează nici un detaliu în dezacord cu aspectul organic și  formele fluide ale unei flori.Jeremy Cole - Designist (2) Jeremy Cole - Designist (3)

Jeremy este deja recunoscut internațional pentru măiestria cu care lucrează porțelanul. În același timp este curtat de companii ca Royal Copenhagen sau Swarovski, însă preferă să rămână un artist independent.

Jeremy Cole - Designist (6)

Jeremy Cole - Designist (9)

Găsiți aici toate piesele colecției lui florale.

1-Jeremy ColeJeremy Cole

2. De la o colecție de flori din porțelan, trecem la una de flori țesute din vinil, și nu orice vinil: ci unul al cărui plastic este creat din materiale regenerabile rezultate din extracte de plante.

Botanic - Designist (1) Botanic - Designist (4) Botanic - Designist (5)

Conceptul vizual a fost creat de designerii Form Us With Love tocmai pentru a sublinia calitățile acestui nou material, atât de prietenos cu mediul, care este disponibil, din 2010, sub forma pardoselilor alternative prin Bolon.

Botanic - Designist (2) Botanic - Designist (6)Iată și procesul de creație din spatele florilor de vinil:

Botanic - Designist (3)

Fotografii: prin brandurile menționate în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed