De ce ne place de Arik Levy

În primul rând pentru că nu foarte des întâlnești designeri de obiect care și-au împărțit timpul între sculptură, instalații artistice, producție de film sau scenografie. În al doilea rând, pentru că reușește să imprime materialelor dure (metalul, de exemplu, piatra sau marmura) subtilități grafice fine, la care nu te-ai aștepta. Și în al treilea rând pentru că crede în: “The world is about people, not objects.”

Arik Levy - DesignistArik Levy e cunoscut mai ales datorită sculpturilor sale, Rock Sculptures, expuse în expoziții și instalații în multe muzee și galerii de pe glob. Le-a transpus și în mobilier – în 2008 apărea biblioteca Rock.

Arik-Levy-RockLibrary - Designist Arik-Levy-RockLibrary_Designist

A studiat în Elveția designul industrial, apoi a stat o perioadă în Japonia unde a creat în special piese pentru expoziții și instalații, acum lucrează în Franța, unde a colaborat inclusiv la proiecte de dans contemporan și operă, unde scenografia însemna enorm pentru spectacol.

Arik Levy - Vibia - Designist (3)Revenind la De ce ne place de Arik Levy, motivul numărul 1 e felul în care transformă în piese diafane, scenografice materialele dure: anul acesta a lansat două colecții de iluminat, ambele metalice, care arată pur și simplu fin.

Arik Levy - Vibia - Designist (1) Colecția Wireflow, din tije metalice, produsă de brandul spaniol Vibia. La capătul tijelor se află terminale LED. Structurile geometrice 2D și 3D par linii desenate ce gravitează.

Arik Levy - Vibia - Designist (8)Despre lămpile îndrăznețe ale brandului Vibia, ce pune mare preț de inovație, v-am povestit deja aici.Arik Levy - Vibia - Designist (2)

A doua colecție, Antenna, lansată ca și Wireflow tot la Milano 2013, mizează pe o țesătură delicată din sârmă metalică foarte subțire. Rezultatul este o pânză ce învăluie grafic sursa de lumină.

ArikLEVY _ANTENNA - Designist Lămpile sunt produse de brandul franțuzesc Forestier.ArikLEVY_ANTENNA - Designist (3) ArikLEVY_ANTENNA - DesignistArikLEVY_ANTENNA - Designist (2)Aceste creații nou merită clar incluse în topul Designist al lămpilor scenografice!

ArikLEVY_BODYLE- Designist

 Pentru că e vară și e vremea mobilierului de exterior, nu puteam s-o lăsăm deoparte de Shine – o  colecție pentru terase designish, lansată tot anul acesta și produsă de EMU.

Arik Levy - Shine - Designist (2)

E vorba tot de metal transformat în forme fluide, prietenoase: Shine este din aluminiu și lemn de tek, de unde rezistența în aer liber. Liniile suple, foarte simple și elegante o fac cât se poate de convingătoare și pentru un dining casual.Arik LEVY SHINE collection - Designist

“This first EMU aluminum collection comes to draw a connecting line from Bauhaus, straight forward to simplicity and a timeless contemporary classic.”, spune Arik Levy.

Arik Levy - Shine - Designist (1)Ne plac cotierele scaunelor din lemn de tek!

Arik Levy - Shine - Designist (4)Apropo de aluminiu, vă mai amintiți de mobilierul atât de lejer și urban cool pentru terase creat de britanica Jennifer Newman?
Arik Levy - Shine - Designist (3)
O terasă seara, pusă în lumină de piesele Shine

Pentru că mai ieri vorbeam despre flori în design, încheiem cu o colecție de vaze pentru brandul italian Bitossi. Spre deosebire de toate celelalte piese prezentate, nu sunt o creație 2013 și nici nu au legătură cu metalul transformat fin, însă aceste tuburi ceramice sunt, de fapt, unul dintre primele motive pentru care a început să ne placă de Arik Levy.

Arik-Levy-tubebitossi-DesignistCeramic tubes (2007)

Despre cum transformă marmuma în piese delicate, dar și despre sculpturile și instalațiile sale artistice aflați mai multe de aici.

Fotografii: www.ariklevy.fr

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed