Cum transformi o lampă banală într-una wow, cu 180 de cupe de hârtie!

Știți cupele din hârtie cerată, cel mai des folosite în catering. Și știți sigur și abajururile glob din hârtie, pe care le găsiți în majoritatea magazinelor de bricolaj. Ideea este că odată combinate aceste elemente banale, rezultatul e chiar wow: o lampă pe care am atârna-o și la noi acasă! Vă mai trebuie un pistol de lipit Dremel şi baghete de lipit incolore de 7 mm.

Lampa de hartie - Designist (6)Să luăm bricolatul pe etape:

1. Odată montat abajurul, conform instrucțiunilor, cu ajutorul pistolului de lipit Dremel, reglat pe funcţionarea la rece, aplicaţi adeziv de-a lungul marginii bazei uneia dintre cupele de hârtie. Începând de la baza abajurului, presaţi adezivul pe suprafaţa abajurului astfel încât marginea cupei de hârtie să se sprijine pe marginea inferioară a abajurului.

Finalizaţi primul cerc utilizând pistolul de lipit pentru a lipi mai multe cupe de hârtie de-a lungul marginii inferioare a abajurului, poziţionând-o pe fiecare în vecinătatea celei precedente.

Lampa de hartie - Designist (1) Lampa de hartie - Designist (2)2. Realizaţi cel de-al doilea cerc pentru a aplica adeziv pe cupele care vin în contact cu primul rând.

Lampa de hartie - Designist (3)3. Continuaţi să utilizaţi pistolul de lipit Dremel pentru a aplica adeziv pe rândurile trei şi patru şi între cele din rândurile anterioare, formând cercuri de cupe aşezate alternant.

Lampa de hartie - Designist (4)

4. Realizaţi rândul patru, utilizaţi pistolul de lipit Dremel pentru a aplica adeziv pe liniile verticale, aşezându-le deasupra cupelor din cercul anterior şi nu între ele. Diametrul globului va creşte pe măsură ce vă apropiaţi de linia de centru, ceea ce înseamnă că între cupe vor rămâne spaţii libere mai mari.

Lampa de hartie - Designist (5)

5. Pe măsură ce vă apropiaţi de marginea superioară a abajurului, diametrul va scădea, iar liniile cupelor se vor uni în mod natural. Încheiaţi cu un ultim rând de cupe pe care se aplică adeziv adiacent la deschiderea de la partea superioară a abajurului.

Lampa de hartie - Designist 7

Spor la bricolat să aveți! Pentru o astfel de lampă ne-m rezerva și noi ceva timp în weekend 🙂

Lampa de hartie - Designist (6)

One Comment

  1. Raisa Bonea

    Sincer, si eu eram innebunita dupa craft ideas!Pana am realizat cat de dificil este de fapt..:)) cand m-am mutat in Cosmopolis am vrut niste piese unice asa ca m-am gandit ca daca le fac eu ar iesi super dragut.Pana la urma am ajuns sa cumpar o lampa asemanatoare, economisind timp si fara dureri de cap.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed