Vaze și căni crazy pentru o escapadă de weekend!

Dacă nu te vei trezi mâine dimineață în apropierea unei coride din Spania și nici nu vei bea un cappuccino pe o străduță pietruită din Roma sau la o terasă cool din Paris, poți măcar visa cum vaza de acasă sau cana de cafea te poartă într-o escapadă… fantastică. Există acel ceva care ne face să stăm mai mult pe gânduri în zilele libere: ce căni luăm azi pentru ceai, ce vază scot din raft pentru flori

Colecțiile de mai jos te vor scoate din zona de confort a tabieturilor, spre escapade mai aventuroase, designist vorbind.

Cani crazy - Designist (16) Cani crazy - Designist (18)Cani crazy - Designist (25)

Da, sunt vaze din porțelan – Minotaures! Cea mai nouă colecție a designerului Sacha Walckhoff, creative director-ul Christian Lacroix. Pe Designist, ți-am prezentat și apartamentul lui din Paris.

Minotaures au fost lansate la începutul anului (în ianuarie), la galeria pariziană Gosserez. Ideea vazelor i-a venit în timpul unei vizite la celebra companie ceramică, cu o tradiție de aproape 200 de ani, Vista Alegre, din Portugalia – după ce a văzut Domecq Bull.

Cani crazy - Designist (26)Cani crazy - Designist (20) Cani crazy - Designist (21)

Motivația lui Sacha îmbină argumentele culturale cu cele mitologice:

I wanted a slightly surrealistic effect, between reality and fantasy, an allusion to the worlds of Cocteau, Magritte and Picasso, and especially to the pre-war magazine “Minotaure” published by André Breton.

I have always been fascinated by the symbolism that this mythological character represents – at once ferocious and poetic, halfway between animal instinct and human conscience. It is from this duality that the “Minotaures” collection was born.

Cani crazy - Designist (23)Toate cele 12 piese ale colecției sunt numerotate și semnate de designer.

Din lumea suprarealistă a Parisului, cu arome artistice portugheze, ajungem în Polonia. Vă prezentăm KinaCeramicDesign, un studio la care nu am fi ajuns dacă fratele Kinei Gorska, creatoarea atelierului și a galeriei Nado din Wrocław , nu ne-ar fi scris. A hotărât să-și promoveze sora pe DESIGNIST după ce a văzut la noi articolul despre piesele ceramice semnate de o altă artistă poloneză: Marta Turowska. Așadar, Grzegorz Gorski , îți mulțumim că ne urmărești 🙂

Cani crazy - Designist (12) Cani crazy - Designist (13)Găsiți toate piesele KinaCeramic pe Etsy.

Cani crazy - Designist (3) Cani crazy - Designist (4) Cani crazy - Designist (10)

Sunt îndrăznețe, avangardiste, cool. Și te scapă de fetișuri… sau nu 🙂 De exemplu, cui i-e frică de insecte?

Cani crazy - Designist (5)

Cani crazy - Designist (2)Cani crazy - Designist (1)Și, în final, o cană care ne-ar teleporta înapoi în zona de confort a weekend-ului:

Handmade porcelain coffee cup inspired by topographic maps.

Weekend cu escapade designish vă dorim! 🙂

Cani crazy - Designist (9)

Cani crazy - Designist (11)Fotografii: prin designerii menționați în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed