Cum vinzi mai bine un apartament? Creezi, de cum intri, senzația de “acasă”.

Vizionările în căutarea unui apartament nou pot fi foarte descumpănitoare… Imaginile cu casa din vis suprapuse pe realitatea de cele mai multe ori nu foarte ofertantă pot duce la un vertij din care abia aștepți să ieși. Ai văzut-o și în filme, ai auzit-o poate și de la proprietari sau agenți mai experimentați. Vinzi (respectiv, cumperi) mai ușor un apartament dacă, încă de la intrare, reușești să creezi senzația de acasă, să-i imprimi clientului o idee cât mai apropiată despre cât de frumos și de bine va fi în noul lui cămin.

Așadar, pune pernuțele decorative pe canapea, florile în vază și pregătește cafeaua. Experiența noului spațiu merge de la dulapurile bine organizate, la mirosurile unei case primitoare. 🙂

The-Park-Attila-Kim-Bogdan-Ciocodeică-Diana-Roșu-Designist-61Apartament-showroom în ansamblul rezidențial The Park, cu, în cea mai mare parte, mobilier la comandă semnat Delta Studio. Masa coboară de pe perete, creând zona de dining… în living.

The-Park-Attila-Kim-Bogdan-Ciocodeică-Diana-Roșu-Designist-53Masa pliată de perete, ce poate găzdui un tablou pe minietajera astfel creată. Povestea pe larg a apartamentului aici.

Nu știm despre agenții imobiliari, dar am descoperit pe propria piele că unele dintre ansamblurile rezidențiale noi, din București, își amenajează showroom-urile de prezentare colaborând cu arhitecți & designeri de interior recunoscuți și recurg la soluții de mobilare care pun în evidență toate posibilitățile spațiului.

Am văzut primul astfel de spațiu, impecabil tratat, în ansamblul rezidențial The Park. Arhitecții Attila Kim, Bogdan Ciocodeică și Diana Roșu au amenajat cât se poate de arhitectural și practic un apartament de 64 de metri pătrați, cu 3 camere și bucătărie închisă. Iar posibilitățile de depozitare și personalizare pe care ei le-au integrat spațiului, de la masa ce coboară de pe perete, până la sertarele ascunse ale biroului și prelungirile patului din dormitor, dau o cu totul altă față unui apartament “clasic” de trei camere.

Cea mai mare parte a mobilierului a fost realizat pe comandă de echipa Delta Studio. Iar pentru noi a fost un exemplu de “Așa DA”, cu iz nordic, contemporan și curat, pentru orice apartament de bloc care astfel s-ar lumina… organizat.

The-Park-Attila-Kim-Bogdan-Ciocodeică-Diana-Roșu-Designist-14“Băncuță” cu spațiu de depozitare sau platforma pentru patul musafirului, în birou. 🙂
The-Park-Attila-Kim-Bogdan-Ciocodeică-Diana-Roșu-Designist-44

Ținem minte că am fost de față când echipa Delta Studio monta panourile mobilierului: eram uimiți de cât de ușor totul se contura ca într-un puzzle și cât de bine era finisată fiecare bucățică a ansamblului. Inutil să vă mai povestim că apartamentul a fost rapid cumpărat, nu înainte de a fi prezentat de majoritatea publicațiilor locale și internaționale de arhitectură&design.

The-Park-Attila-Kim-Bogdan-Ciocodeică-Diana-Roșu-Designist-33Patul se prelungește cu corpuri joase de depozitare, ce conturează și noptierele, și un pervaz boem, pe care poți și sta.

Nu este însă singurul ansamblu rezidențial din București unde echipa Delta Studio a intervenit cu soluții de amenajare și mobilare. Am văzut de curând un alt apartament de trei camere, în Greenfield, șic amenajat de arhitecții Delta Studio.

Mai retro, dar foarte luminos și aerisit, apartamentul ne-a cucerit prin amenajarea relaxată, homey și detaliile corpurilor de mobilier: de la mânerele decorative la linia simplă, slim a pieselor.

5Greenfield Residence

3Greenfield-Residence Mobilierul de bucătărie a fost realizat de Formmat, brandul de mobilier românesc dezvoltat sub umbrela Delta Studio. Modelul face parte din colecția Baron. Iar electrocasnicele Franke urmăresc linia retro.4Greenfield-Residence 2Greenfield-ResidenceNe place lavoarul prelungit de blat, o piesă 2 în 1. Întreaga listă de finisaje ale amenajării și prețuri o găsești aici.
1Greenfield-ResidenceSoluția pentru un hol luminos și bine organizat: un dressing cu uși placate cu oglindă, pe toată lungimea lui.
DSC00626-600x400

De la clasic diafan, ne întoarcem la contemporan într-un apartament spațios din ansamblul rezidențial Cortina. Este exact genul de spațiu riguros și scenografic, dedicat îndrăgostiților de minimalism și decoruri aerisite, la linie. Totul este însă încălzit de parchetul din lemn.

Amenajare Bucatarie Open Space Cortina ResidenceMobilierul de bucătărie este realizat de Formmat, iar insula are dublă deschidere: și spre living, cu sertare binevenite în spatele canapelei; și spre blatul în care sunt încorporate electrocasnicele.

Găsești lista cu finisajele folosite și prețurile acestora aici.

Bucatarie Open Space Cortina ResidenceBucatarie-Cortina-Residence

Iată plăcile ceramice ce pot compune un perete vălurit organic în bucătărie. Textura de care e nevoie pentru a diversifica decorul riguros.
Baie, Cortina Residence (2)În baie, spectacolul este asigurat de plăcile 3D Marmi, de la Porcelanosa, prin Delta Studio. Recomandăm mixul cu gresia cu aspect industrial, ce pare din ciment.

Pe lângă ideile de amenajare ce vin de la arhitecții Delta Studio, e bine să știi că în același loc găsești și soluțiile pentru mobilierul la comandă, produs în România, și cele mai faine finisaje, a căror paletă largă poate fi adaptată mai multor tipuri de buget.

Cât despre apartamentele din ansamblurile rezidențiale noi, ne dorim și vă dorim să le descoperiție cât mai designish și smart amenajate. Doar așa crește apetitul pentru case noi, altfel – mai eficiente și mai ingenioase.

The-Park-Attila-Kim-Bogdan-Ciocodeică-Diana-Roșu-Designist-18

Vei descoperi aceste proiecte, și multe altele semnate de arhitecți și designeri din România, în Albumul de Design Interior al anului 2017, acum în pregătire la Delta Studio. Încă mai poți trimite proiectul sau proiectele tale, ca să te citim în albumul ce va fi distribuit național. Toate detaliile aici.

vizual-call-for-architects

Tot cei de la Delta Studio au lansat de curând și canalul de YouTube, unde sfaturile de la specialiști despre ce înseamnă să-ți amenajezi o casă vin exemplificate pe spații diferite, de la cum îți alegi finisajele la soluții practice de mobilare și compartimentare.

Succes la (re)redecorări!

Fotografii: prin Delta Studio

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed