Joined by Fire și bijuteriile-emoție. Pentru un Crăciun mai îngăduitor.

Poate mai mult decât orice, 2020 a fost un an al emoțiilor de tot felul: unele au trădat îngrijorarea îndreptățită, însă din acest context destul de apăsător s-au născut și emoții surprinzător de luminoase. Indiferent de spectru, niciuna dintre ele n-a fost inutilă: au servit drept catalizator al adaptării, explorator de soluții bune, dar și ca sursă de inspirație.

Inelul Eu Sunt. O insulă ne îndeamnă să privim în jur cu înduioșare și îngăduință. 

Cea mai nouă colecție Joined by Fire, Eu Sunt, a luat emoțiile acestui an și le-a prefăcut în bijuterii-spectacol prin contururile lor organice și multitudinea de sensuri posibile. Nu mai rămâne decât să descoperi tu sensurile care ți se potrivesc și să comanzi online piesele tale preferate: între 10 și 20 decembrie, Joined by Fire face parte din selecția Designist Made in RO online 🤩, așa că îți dăm mai jos toate detaliile #buylocal

Meet the designers: Andreea Badragan & Florin Chiuță

Despre artista ceramistă Andreea Badragan și designerul de bijuterie Florin Chiuță, duo-ul creativ din spatele Joined by Fire, ți-am mai povestit: împreună modelează universuri întregi din piese mici, colecții prinse în povești cu care poți empatiza cu ușurință, forme care își creează propria estetică și compun împreună propriul spectacol.

Andreea și Florin, în atelierul lor din București.

Echipa lor s-a consolidat în 2018, după o întâlnire întâmplătoare în care au făcut click rapid, pe vremea în care fiecare dintre ei lucra în câte un atelier improvizat în propriul balcon 😊. Decizia de a face echipă a venit, așa cum recunoaște Andreea, uimitor de rapid, și de atunci lucrează încrucișat – ea învață să lucreze argintul, Florin învață să lucreze ceramica, într-o simbioză în care cresc împreună, dar își apreciază libertatea creativă în toate direcțiile sale estetice.

„Suntem amândoi implicați în toate etapele unei piese noi. Procesul nostru preferat este cel bazat pe inspirație și revelație, cel care vine cu idei marcate de un ”aha”, un ”știu”, un ”mamă, ce idee mi-a venit” sau pur și simplu, fără nicio exclamație sau explicație, din momente de firesc care nu vin niciodată dacă sunt chemate cu insistență, ci doar dacă sunt lăsate să vină. Practic…ideile noastre sunt niște pisici. De altfel, se pare că cele mai de succes piese ale noastre așa se nasc”, ne spun ei.

Piesă de bijuterie, în lucru

Cum se împacă libertatea creativă cu regulile fixe și sobre ale antreprenoriatului, te întrebi? Mai mult, cum a influențat perioada pandemică un business mic, obișnuit să crească organic, fără investiții în marketing? Cheia stă în calibrarea așteptărilor și în adaptare: există șanse mari să fii surprins pozitiv, iar echipa Joined by Fire este recunoscătoare pentru asta 😊.

„A fost nevoie de mult timp, de validare și de consolidare a încrederii în propriile abilități ca să spunem ”nu” și să decidem că suntem în punctul în care ne putem alege clienții și/sau îi putem consilia când viziunile noastre nu se potrivesc. În ceea ce privește pandemia, am început să ne revenim la scurtă vreme după ieșirea din lockdown și să ne bucurăm de faptul că am fost încă de la început orientați către online, așa că interzicerea organizării de evenimente sau alegerea de a nu participa la cele care totuși s-au organizat, nu ne-a afectat negativ, din contră: clienții nostri erau deja acolo, ne cunoșteau, aveau încredere în noi, iar celor deja existenți li s-au adăugat alții care s-au reorientat către online”, ne-au spus ei. 

Colecția Eu.Sunt și mesajele ei

Creată în lunile de lockdown, când nesiguranța lua locul oricărei rutine, Eu.Sunt înseamnă concluzia scurtă a unei analize lungi pe care au făcut-o designerii Joined by Fire: suntem suma emoțiilor noastre, cele care ne dau formă, ne ajută să reacționăm și ne scot din spatele măștilor învățate ca fiind social acceptate (nu și din spatele celor de protecție #staysafe 😉).

Mai jos, o mică selecție a pieselor de bijuterie la care au lucrat în toată această perioadă. Toate sunt din argint, iar atenția la detalii este fantastică. Tu le poți vedea pe toate și comanda în magazinul online Joined by Fire.

Pandantivul Eu Sunt. Mereu Cu Tine este un reminder: există întotdeauna surse de încredere și mângâiere, trebuie doar să fim atenți la ele. Îl poți comanda online aici

 

Pandantivul Eu Sunt. Adam este despre răbdare, dar și despre curajul de a-ți depăși limitele și a crea soluții.

Inelul Eu Sunt. Umbra este despre maturizare și acceptare. 

Pandantivul Eu Sunt. Doi este o declarație de dragoste, un fel de portret atipic de familie 😊.  Află-i prețul și comandă-l aici.

Porțelanul & sărbătorile de iarnă

Și pentru că sărbătorile de iarnă nu duc lipsă de simțul umorului, Joined by Fire nu au uitat nici de o mică serie de piese absolut neserioase, drăgălașe și dedicate sezonului, al căror scop simplu este exact acela de a ne face să uităm măcar puțin de perioada prin care trecem. Așa cum sunt acestea .

Vase, căni și clopoței din porțelan

Cum comanzi și unde îi găsești pe artiști?

Poți comanda bijuteriile și piesele de ceramică semnate de Joined by Fire direct din magazinul lor online, www.joinedbyfire.ro. Iar dacă vrei să îi vizitezi pe Andreea și Florin la atelier ca să le testezi creațiile sau doar să îi vezi lucrând, o poți face oricând, cu o programare în prealabil pe mail la contact@joinedbyfire.ro. Ne-au spus că te vor aștepta acolo zâmbind suficient de larg ca să li se citească în ochi, cu măștile pe față și recipientul cu dezinfectant la ușă 😊.

Cercei Clopoței cu vâsc și Sărută-mă sub vâsc – atenție, unele piese se pot realiza doar la comandă, deci este nevoie să aștepți un pic până le primești.  

În final, 4 întrebări altfel pentru Joined by Fire…

1. Ce piesă de design nu ar trebui să lipsească din orice apartament în care ați locuit/veți locui?

Fotoliul de alintat pisica.

2. Care este cel mai frumos loc/spațiu pe care l-ați văzut vreodată? De ce?

Lumea văzută din vârf și de pe cărări de munte.

3. Care este cel mai mare risc pe care vi l-ați asumat într-un proiect?

Haha, deschiderea atelierului. Nici unul dintre noi nu mai încercase cu succes o colaborare înainte, așa că investițiile în el se puteau dovedi un fiasco total atât financiar, de imagine, dar și (mai ales) emoțional. Și totuși, aproape trei ani mai târziu, iată-ne, convinși că a fost cel mai inspirat risc pe care ni l-am asumat vreodată.

4. Dacă ați fi o cameră, ce ați fi?

Un refugiu în munte sau o căsuță lacustră. O cămăruță undeva în miez de natură, unde-i liniște și pace.

Fotografii: prin Joined by Fire 

1. Citește și alte povești Made in RO AICI și inspiră-te pentru lista de cadouri fine, de designist 🎁 
2. Fă un tur virtual AICI, pe Facebook event Made in RO online – descoperă și mai multe idei de cadouri Made in RO, fotografii și informații, toate la un loc 🎁🎁

One Comment

  1. […] Articol preluat de pe designist.ro […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed