Dacă iubești muzica și te gândești să-ți construiești un studio muzical chiar la tine acasă…

Ți-ai fi imaginat o colaborare între IKEA și o trupă de muzică electronică? Pentru lansarea unor noi produse, la asta ne referim :). Ei bine, compania suedeză și trupa Swedish House Mafia și-au unit forțele, cu scopul de a oferi oamenilor pasionați de muzică de pretutindeni șansa de a da frâu creativității, din confortul casei lor. Astfel, s-a născut colecția OBEGRÄNSAD, care se va lansa în magazine în luna octombrie.

Vei putea explora conceptul de a crea muzică de acasă, iar colecția va permite multor artiști muzicali (în devenire) să construiască studioul muzical perfect chiar la ei acasă, la prețuri rezonabile.

În limba suedeză, OBEGRÄNSAD înseamnă „nelimitat”. Tocmai de aceea, colecția se adresează unui public vast: fani ai muzicii, producători muzicali, DJs și artiști cu posibilități limitate, dar creativitate infinită. Dezvoltarea tehnologiei a permis instaurarea unei veritabile democrații muzicale, motiv pentru care noua colecție de la IKEA își propune să sprijine traseul creativ al tuturor celor care creează, produc sau ascultă muzică acasă.

Citește și: De ce IKEA este un brand pentru care mi-ar plăcea să lucrez

Colecția a fost dezvoltată având în vedere secrete de culise ale trupei Swedish House Mafia, care a dezvăluit o parte dintre nevoile artiștilor aflați la început de drum.

„Încă de când eram copii, apreciem abordarea prin care IKEA face lucrurile accesibile și disponibile pentru cât mai mulți oameni. Obișnuiam să ne gândim la moduri ingenioase de a folosi mobila IKEA pentru a ne adapta la nevoile creative ale adolescenței, așa că scopul acestei colaborări are legătură cu propria noastră călătorie prin viață.”, au povestit membrii trupei Swedish House Mafia.

Colecția cuprinde peste 20 de piese de mobilier care facilitează producția de muzică în interiorul propriei locuinței, dar și piese și accesorii potrivite pentru a crea un spațiu relaxant, ideal pentru a asculta muzică. Printre altele, în colecție se găsesc un record player, instalații LED, lumini de tavan și de podea, un ceas, un birou, rafturi, un fotoliu, genți, covoare și suporturi pentru laptop, tabletă, și boxe.

„Am vrut să simplificăm procesul prin care oamenii creează muzică. Sperăm ca această colecție a noastră să inspire și să permită cât mai multor oameni să fie creativi în cadrul locuințelor în care trăiesc, mai ales că nu trebuie să se limiteze doar la muzică, colecția reprezentând mai mult de atât.”, au mai spus cei de la Swedish House Mafia.

Producătorii muzicali aflați la început de drum vor aprecia etajerele realizate pe modelul etajerelor KALLAX, oferind spațiu extra pentru amplificatoare și boxe, de biroul OBEGRÄNSAD cu spațiu dedicat boxelor și cu rafturi retractabile, precum și de suporturile OBEGRÄNSAD pentru laptop, tabletă și boxe.

Amestecul de lumini – inclusiv cele de ambient oferite de ceasul OBEGRÄNSAD – și de mobilier delicat este esențial pentru a crea atmosfera potrivită, care dă frâu liber imaginației.

„Priviți colecția aceasta, în toată complexitatea ei: lumini, mobilă, tehnologie. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil în cadrul altei colaborări, însă însuși conceptul de colaborare este esența Swedish House Mafia. Se găsește în tot ceea ce fac ei.”, a explicat Friso Wiersma, designer in-house la IKEA.

OBEGRÄNSAD este o colecție menită să fie accesibilă, care combină estetica elegantă a negrului cu un minimalism rafinat, capabil să sprijine tehnologia pe care o folosim. Membrii Swedish House Mafia au subliniat că această colecție are un design cu „tematică nemuritoare, care poartă o urmă distinctă din ADN-ul nostru”. Produsele din noua colecție pot să transforme un spațiu haotic într-unul funcțional și inteligent, sau să ofere șansa de a construi de la zero un studio în orice casă.

Fotografii: prin IKEA

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed