De pe 26 aprilie, SoNoRo Conac începe “Rapsodii în piatră”

Seria de concerte SoNoRo Conac, ajunsă anul acesta la cea de-a VI-a ediție, va debuta pe 26 aprilie la Palatul Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin și va continua până în luna septembrie, oferind publicului meloman ocazia să descopere conace, castele și palate din România și Republica Moldova. Ediția de anul acesta SoNoRo Conac poartă numele “Rapsodii în piatră” și este un omagiu adus varietății și complexității arhitecturale din întregul teritoriu al țării.

SoNoRo

Cazinoul din Constanța

În cadrul turneului va avea loc și lansarea în România a CD-ului “Rhapsodie Roumaine”, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. CD-ul cuprinde cele mai cunoscute compoziții create de George Enescu și Béla Bartók și va fi prezentat într-un turneu european, ce a început pe pe 27 ianuarie 2018, la Musikverein din Viena. Turneul “Rhapsodie Roumaine” va mai include orașele Amsterdam, München, Izmir, Antwerpen, Arezzo și Paris. În România, CD-ul va putea fi cumpărat de la toate concertele SoNoRo Conac.

Inițiativa SOS Conac, lansată anul trecut, prin care SoNoRo își propune să tragă un semnal de alarmă pentru clădiri cu valoare arhitecturală mare din țara noastră, aflate într-o stare avansată de degradare, va continua și anul acesta cu un concert la Cazinoul din Constanța, pe 9 mai. Concertul va fi un răspuns la #Ode2Joy Challenge lansat de Plácido Domingo, Președintele Europa Nostra, în toată Europa, cu ocazia celebrării în 2018 a Anului Patrimoniului Cultural European.

«Începem o nouă ediție SoNoRo Conac plini de entuziasm. Am descoperit locuri minunate, pe care le vom dezvălui și publicului nostru, în cadrul unor concerte de muzică de cameră, prin care ne dorim să le subliniem frumusețea și să adăugăm și mai mult farmec întoarcerii în timp pe care aceste minunate conace, palate și castele o prijeluiesc. Anul acesta demersul nostru se alătură unuia european de celebrare a patrimoniului cultural european și ne bucurăm să putem să ne aducem aportul la integrarea moștenirii culturale românești în cea europeană», declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo.

SoNoRo

Palatul Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin

Primele concerte SoNoRo Conac vor avea loc anul acesta după următorul program:

  • Palatul Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin, jud.  Mehedinți, 26 aprilie
  • Cazinoul din Constanța, jud. Constanța, 9 mai
  • Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc, jud. Timiș, 12 mai
  • Teatrul din Oravița, jud. Caraș-Severin, 13 mai
  • Palatul Culturii din Târgu Mureș, jud. Mureș, 16 mai
  • Castelul Mikes din Zăbala, jud. Covasna, 17 mai
  • Conacul Pană Filipescu din Filipeștii de Târg, jud. Prahova, 18 mai
  • Palatul Mogoșoaia, București, 19 mai
  • Conacul Sturdza de la Popești, jud. Iași, 30 mai
  • Castelul Mimi, Republica Moldova, 31 mai

 SOS Conac este un proiect derulat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților și Institutul Național al Patrimoniului, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc.

Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: alexa.petre@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Pentru mai multe informații și programul complet: www.conac.sonoro.ro

SoNoRo Conac este un proiect derulat sub Înaltul Patronaj al Președenției României.

Fotografii: prin SoNoRo Conac

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed