Decor cinematografic, à la française

“We’ll always have Paris!” Îi spune seriosul Humphrey Bogart lui Ingrid Bergman la finalul celebrului Casablanca. Cam despre asta e vorba și în designul de interior, care, pe oriunde ar colinda lumea, mereu se va întoarce spre Paris, ca spre un icon, spre apartamente wow, pline de eleganță, amenajări nonconformiste, care te surprind la orice pas și spre art de vivre à la française.

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist7

Să ne îndreptăm deci, cu pași repezi, către strada Henri Martin, unde se află apartamentul Haussmanian cu tavan înalt și parchet Versailles transformat de către arhitecta Laura Gonzales într-un cămin stylish, retro, un mix al contrastelor, presărat cu accente cinematografice specifice începuturilor anilor 1960. Deja ne simțim ca în epoca de aur a Hollywood-ului: camera, lights, action! 😉

Laura-Gonzales_DesignistLaura Gonzales – arhitect&designer

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist5

În living, cele două fotolii vintage au fost retapițate cu material de la Métaphores, iar biblioteca a fost gândită în întregime de Laura, din panouri de bronz, oglinzi ce glisează și baza din beton.

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist4

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist11

Ne place mult combinația de pachet vintage tipic franțuzesc cu consola abstract-geometrică de la Mambo Unlimited!

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist8

Zona de dining aduce un contrast sobru prin antichizarea cu efect de lemn ars a dulapurilor decorate cu frunză de aur. Masa și scaunele au fost “desenate” de designer și realizate pe comandă.Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist9

Întregul apartament este ca un decor de film, dublat de fotografii alb-negru cu staruri și scene ce te-au marcat cândva. Domină piesele statement, fie ele antiques sau contemporan – minimaliste, jocul surprinzător al marmurei cu alamă sau lemn ars, țesături prețioase, un stil retro personalizat de accente Art Deco – toate sunt elemente definitorii ale Laurei Gonzales și se traduc printr-o reinventare discretă, subtilă a opulenței și extravaganței stilului clasic parizian.

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist3

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist16

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist2

În bucătăria decorată minimalist, corpurile de iluminat vin de la Alied Maker.

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist14

Baia de oaspeți este împărțită în zona toaletei, personalizată prin pereți “noir de lune” și o expoziție de fotografii vintage…

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist15… în timp ce lavoarul este într-o zonă cu totul diferită, accentuată de jocul plăcuțelor de ciment, Mosaic del Sur, al căror pattern a fost “desenat” de designer.

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist17

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist10

Dormitorul este în proporție de 80% proiectat de Laura și realizat pe comandă, până și ușile de sticlă cu mânere atipice au fost desenate de ea. Tabloul “Marea Bufniță Gri” este semnat de Vincent Fournier.

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist18

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist25

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist22

Baia matrimonială este un răsfăț, cu mozaic octogonal black&white, cadă de fontă imperială și finisaje de alamă. Apropos de accesoriile sanitare haute-couture îți recomandăm să arunci un ochi și pe THG Paris, pentru piese care reinventează designish prețiosul.

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist19

Laura-Gonzales-Henri-Martin_Designist20

Și, dacă e să ne gândim la lecția acestui decor, aceasta ar fi modul în care poți reinventa stylish&subtil opulența unui cămin secular, din inima extravagantului Paris. Cut! That’s a wrap, everyone! 🙂

Fotografii de: Francis Amiand

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed