Design cu gravitație inclusă

Lemn natur, fetru, culori tonice și complementare. Până acum ai zice că s-a mai făcut. Dar când adaugi și forța gravitației ca element în designul unei piese de mobilier se cheamă că inovezi cu subtilitate. Autoarea: designerul Amy Hunting. Cred că sunt suficiente aceste două imagini pentru a ghici ce școală de design a făcut Amy Hunting. Deși locuiește la Londra, unde are și propriul studio de creație, Amy este din Norvegia, dar a absolvit secția de design interior și de mobilier în Danemarca. În plus, este fondatoarea expoziției Norwegian Prototypes, care prezintă în fiecare an cele mai bune lucrări de design de produs din Norvegia. Am selectat pentru astăzi (pentru că te vei mai întâlni cu lucrările ei pe designist.ro) The Felt & Gravity Collection, colecție adăugată în portofoliul artistei în 2011. Este vorba de o serie de piese de mobilier flat pack (adică vin în cutii, ca la IKEA): masă-cabinet, măsuță de cafea și cutie-banchetă pentru depozitare. Sistemul este simplu: structură din lemn de brad natur, cu buzunare din fetru (100% lână) gros și colorat, pentru depozitare.

Ilustrațiile ce decorează pereții sunt semnate tot de Amy Hunting. 

Forța gravitațională intervine aici: interioarele buzunarelor sunt “placate” cu o bucată de lemn, croită exact pe dimensiunea lor, care le trage în jos și le dă formă. În plus, placa din lemn e un suport bun pentru diverese obiecte pe care vrei să le ascunzi rapid în buzunare.

Felt & Gravity Collection expusă la Andipa Gallery, din Londra, în cadrul expoziției Pop Up Show – Norwegian Art and Design.

Fotografii: Amy Hunting & Carsten Aniksdal

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed