Design românesc la BIFE

Ieri am fost în vizită la BIFE (Romexpo), iar printre multe standuri cu mobilier și accesorii (despre cele mai interesante vă vom povesti curând), am descoperit și produse de design românesc. Le “punctăm” pe hartă, pentru a merge la țintă să le vedeți până sâmbătă, 21 septembrie, la ora 16:00.

Irina Neacsu - Design romanesc la BIFE - Designist (3) Dacă vă întrebați unde vă puteți întâlni cu personajele noi colecții thecraftlab by Irina Neacșu, proaspăt întoarse de la Maison&Objet Paris, să știți că vă așteaptă fermecătoare și zâmbărețe în pavilionul C3, secțiunea Design.

Irina Neacsu - Design romanesc la BIFE - Designist (4)Primăvara și Draga. Această colecție inedită de scaune-personje marchează o nouă direcție în creația brandului thecraftlab. Găsiți toată colecția pe noul site, www.irinaneacsu.com.

Irina Neacsu - Design romanesc la BIFE - Designist (1)Scaunele Blue Jeans Him & Blue Jeans Her. Veți descoperi mixul cu jeans pe partea din spate a spătarului 🙂

Irina Neacsu - Design romanesc la BIFE - Designist (2)Scaunul 2M, cu tesătură tradițională din Maramureș. A fost expus și la evenimentul Designist Made in RO – târg de design românesc, ediția din mai.

Irina Neacsu - Design romanesc la BIFE - Designist (5)

Pernuțele inspirate de obiecte (ceainice, de exemplu), păsări și zâne. Au călătorit împreună cu noi și la ediția Made in RO de la Muzeul ASTRA, Sibiu.
Irina Neacsu - Design romanesc la BIFE - Designist (6)Scaunul Vara, să rămână aproape de noi 🙂

Concursul Național de Design pentru Mobilier 2013

De la standul thecraftlab by Irina Neacșu am ajuns, în același pavilion C3, la prezentarea pieselor de mobilier înscrise în Concursul Național organizat în fiecare an de Asociația Producătorilor de Mobilă din România – APMR.

Concursul are două etape: prima dintre ele, cea de Creație a avut că termen limită de înscriere a proiectelor data de 21 mai, iar jurizarea a fost finalizată. Cea de-a doua etapă, Produs realizat, a avut ca termen final data de 16 septembrie 2013. Premierea celei de-a doua etape va avea loc în cadrul târgului. Așteptăm și noi să aflăm marele câștigător!

Până atunci selecția noastră:

Design romanesc la BIFE - Designist (1)Banca rotativă, din lemn și metal, semnată arh. Bogdan Neagu! Da, se rotește, poate fi schimbată și orientarea scaunelor și ni se pare un super mobilier urban. A obținut deja Premiul 1 la etapa Creație. Sperăm doar să ajungă și pe străzile sau în parcurile noastre!

Design romanesc la BIFE - Designist (7)Măsuțele Lithos, semnate Aira Design Studio, din MDF frezat, lăcuit și vopsit. Le-am văzut acum finalizate după ce v-am povestit despre proiectul lor acum câteva luni, în interviul cu designerul Irina Alexandru.

Design romanesc la BIFE - Designist (12)Măsuța Tui, design Mira Ene și Codrin Stănciulescu. Încă un design fin marca 201 Design Studio!

Design romanesc la BIFE - Designist (17)S3 stool, design Octavian Bădescu

Design romanesc la BIFE - Designist (2)Scaun și taburet, design Andrei Boghiță. Mențiune la secțiunea Creație.

Design romanesc la BIFE - Designist (3)Taburete Slimfat, design Călin Bota.

Design romanesc la BIFE - Designist (4)Servanta Amee, lemn și metal perforat, design Diana Tănase.

Design romanesc la BIFE - Designist (5)

Taburete Etienne, design Ștefan BurlacuDesign romanesc la BIFE - Designist (6)Cutia, mobilier de baie modular, design Andreea Pinter

Design romanesc la BIFE - Designist (13)Scaun Axe, design Manuel Constantin Saliche

Design romanesc la BIFE - Designist (14) Birou Theta, design Bogdan StancuDesign romanesc la BIFE - Designist (15)Canapea Suedeză, design Ana Maria Bică & Raluca Cristina Pop

Design romanesc la BIFE - Designist (16)

Design romanesc la BIFE - Designist (8)Masa hexagon și Scaun O-tri, design Alexandru OlogeanuDesign romanesc la BIFE - Designist (9)

Design romanesc la BIFE - Designist (10)Scara cu depozitare, semnată Silva Artis, v-am povestit despre ea pe larg aici

Tot în Pavilion C3, am trecut și pe la standul Dizainăr. Printre produsele semnate de designeri români, am remarcat lămpile noi semnate de Vlad Pașca.

Design romanesc la BIFE - Designist (19) Design romanesc la BIFE - Designist (21)Lampă de podea Metalic Swift

Salonul de Avangardă, organizat de Laboratorul de Arhitectură şi şcoala de design computaţional Parametrica [digi fab school] tot în pavilionul C3. Obiectele inovative pe care le vei regăsi aici sunt propuse de Dizainăr, Laboratorul de Arhitectură, Aira Studio, ZEST,  IDZ Arhitectura, AA Studio și Concept Jupiter.

Design romanesc la BIFE-Parametrica - DesignistÎn imagine, lampa Spectrum, by Anca Fetcu, și lămpile Abis (pe podea), semnate Animat. Mai multe detalii despre obiectele și proiectele expuse găsești și aici

Design Romanesc la BIFE -Parametrica 2 - DesignistPiese de la Concept Jupiter

Fotografii: Designist.ro și Parametrica

3 Comments

 1. Viorel Nedelcu

  Buna ziua,

  Va rog sa modificati numelele designerului taburetului Sim-Fat, din Emil Bota, in Calin Bota

  Multumesc

 2. Buna Viorel,

  Am modificat in articol, insa greseala trebuie sesizata organizatorilor concursului si ai expozitiei. Taburetele au o eticheta pe care apare numele “Emil Bota”: ti-am trimis via e-mail fotografia cu eticheta respectiva, realizata la BIFE.
  Pana nu se va schimba aceasta eticheta, orice publicatie va prelua informatia expusa la targ, unde apare numele Emil Bota, nu Calin Bota.

  Multumim!

 3. […] descoperit lămpile Abis toamna aceasta, la standul Parametrica de la BIFE. Iar cu Ioana ne tot petreceam în contexte care mai de care mai creative – lansări, […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed