Design trip: Singapore

Majoritatea oamenilor încearcă, atunci când sunt în vacanță, să se detașeze de sfera profesională și să se focuseze cât mai multe pe familie și relaxare. Ce te faci, însă, când meseria ta e, de fapt, pasiunea ta cea mai mare?

Design-ul este omniprezent. Acasă, la locul de muncă, în sălile de spectacole și, nu în ultimul rând, în vacanțe. Fiecare nouă destinație te surprinde fie cu dispunerea străzilor, arhitectura clădirilor sau decorurile restaurantelor. Sunt detalii pe care le observi fără să vrei. Atunci când ești decorator, însă, nu numai că observi detalii, ci începi să-ți pui întrebări și să găsești răspunsuri, să descoperi și să analizezi informațiile pe care le găsești pretutindeni în jurul tău. Pe scurt, să-ți transformi fiecare vacanță într-un design trip. În ceea ce mă privește, cea mai recentă a fost călătoria în Singapore.

1Design trip - Singapore - Designist

Singapore este o metropolă cu un dinamism impresionant și cu o arhitectură care nu se lasă mai prejos. De-a lungul anilor, sprijinindu-se pe o structură tradițională, modernismul a fost ridicat, treptat, la rang de artă. Astăzi, stilul arhitectural al acestui oraș-stat îmbină armonios elementele de modernism cu vestitele pagode, construcții tradiționale chinezești. V-aș putea da numeroase exemple de obiective turistice, însă mă voi rezuma la 2 dintre cele care m-au impresionat cel mai mult pe mine, ca decorator.

11Design trip - Singapore - Designist

Primul este Hotelul Pan Pacific Singapore (Marina Bay), un exemplu desăvârșit de locație în care confortul și luxul sunt aspectele definitorii. Impresionantă este, de asemenea, și oferta lor gastronomică care combină specialitățile tradiționale cu cele gourmet.

10Design trip - Singapore - Designist

6Design trip - Singapore - DesignistCea de-a doua recomandare este Red Dot Design Museum, primul muzeu de artă contemporană din Asia. Dacă sunteți iubitori de design, vă veți simți ca acasă, în clădirea vopsită în roșu aprins, care găzduiește această instituție. Aici, veți descoperi o colecție alcătuită din peste 1.000 de piese, care provin din peste 55 de țări și trasmit cele mai recente tendințe în design de produs și concepte de design.

8Design trip - Singapore - Designist

Fiecare dintre piesele expuse a câștigat prestigiosul premiu internațional Red Dot Award, una dintre cele mai importante competiții în acest domeniu. Red Dot Award este provocarea adresată designerilor, inventatorilor, inginerilor, dar și studenților de a-și prezenta ideile în fața unui juriu internațional. Evenimentul de decernare a premiilor este unul deosebit, pe parcursul căruia sunt puse în lumină produsele câștigătoare. Tot ele alcătuiesc, apoi, timp de un an de zile, colecția principală a muzeului.

9Design trip - Singapore - Designist

Dintre piesele care alcătuiesc actuala colecție, câteva mi-au atras atenția în mod deosebit:

Țesăturile decorative cu aspect 3D sunt fabricate dintr-o lână Trevira CS transparentă. Imprimeul intens colorat este cel care generează efectul 3D. Batumi CS a fost creat ca un experiment de legătură între hârtie și material textil.

3Design trip - Singapore - Designist

Lunaire are un efect iluminatoriu asemănător cu fenomenul produs de o eclipsă solară. Acest produs este alcătuit dintr-un difuzor din aluminiu, de dimensiuni mari, cu formă concavă și un un disc mai mic, situat în centrul difuzorului. Discul are în centrul său sursa de lumină și produce, în funcție de modul în care este poziționat în raport cu difuzorul, 2 efecte: lumină dispersată sau lumină direct focalizată.

4Design trip - Singapore - Designist

JEE-O Soho este un duș care poate fi utilizat atât indoor, cât și outdoor. Cantitatea de apă și temperatura sunt reglate printr-un singur mâner, care operează asemenea unui joystick. Stilul minimalist al acestui duș oferă posibilitatea de a decora baia într-un mod cât mai expresiv, în concordanță cu preferințele personale.

5Design trip - Singapore - Designist

Sustee este un higrometru ușor de folosit, pentru plante ornamentale, care se plasează direct în ghiveci. Pe un ecran ușor de citit este indicat, prin schimbarea culorii, momentul potrivit pentru a uda planta. Rezervorul de apă integrat în higrometru are găuri pentru absorbția și evaporarea apei. Dispozitivul este fabricat din policarbonat, care garantează stabilitatea produsului.       

2Design trip - Singapore - DesignistSustee Hygrometer for Pot Plants

Nu de puține ori, întâmpinăm dificultăți atunci când trebuie să ducem copiii la baie. De aceea, Rainshower Flower au fost create tocmai pentru a aduce bucurie și un strop de culoare. Capul de duș are aspectul unei flori și este confecționat dintr-un material moale, care diminuează impactul în cazul în care este scăpat din mână.     

7Design trip - Singapore - DesignistRainshower Flower – Hand Shower Collection

Vă recomand, așadar, să alegeți Singapore ca destinație de vacanță și să vă bucurați de inovația acestui oraș-stat impresionant.

Genoveva Hossu Designist1 Hong Kong – destinație design  must see!Genoveva Hossu este decorator și guest writer DESIGNIST.

Fotografii: Genoveva Hossu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed