Un loft colorat de pe Broadway, New York

Cei mai mulți dintre noi visează la o vacanță în New York, dar la început de weekend punem visurile pe repede înainte și vă poftim în vizită într-un loft dintr-0 clădire new-yorheză iconică, din Soho, chiar pe Broadway. Vă mai spunem că prin ferestrele mari ale apartamentului de aproximativ 230 mp veți avea una dintre cele mai faine perspective asupra arhitecturii care face ca imaginile panoramice ale New York-ului să se transforme în tablouri în multe dintre casele noastre.

6Loft New York - Designist

Apartamentul a fost amenajat de studioul Casamanara, iar pe Designist ți-am mai prezentat un proiect extraordinar al lor – o vilă de vacanță din Saint Tropez. Piero și Debla Manara spun despre acest decor că este, de fapt, o oază caldă, cochetă într-o cochilie cu aspect industrial.

1Loft New York - Designist

Știm că e greu de reprodus, în arhitectura de la noi, o astfel de amenajare, însă piesele de design inserate în acest loft jovial și luminos, sau contrastele energizante sunt idei ce pot da tușa unui acasă creativ, dinamic, contemporan.

2Loft New York - DesignistÎn living, canapelele, taburetele și măsuța de cafea vin de la Living Divani. Ce ne-a plăcut, pe lângă mixul cromatic marcat de fiecare canapea, este tabloul arhitectural. Amplifică perspectiva livingului, îi dă și mai multă profunzime.

3Loft New York - DesignistDiningul asociază panoramei ferestrei una abstractă, prin tabloul semnat Peter Lamb. De fapt, întreaga compoziție – masa Minimo by Porro, scaunele Hay, candelabrul Excel by Rolf and Hill – creează un tablou. Asta și datorită pereților din ciment, finisați cu o ceară transparentă.

4Loft New York - DesignistÎn bucătărie – cu aceiași pereți din ciment asortați parchetului pe griuri – aspectul industrial e mai evident, iar corpurile suspendate, din metal și sticlă, îl accentuează. Celelalte piese sunt realizate pe comandă de echipa Casamanara din lemn de stejar, iar albastrul lor face mult mai visător spațiul, îi dă un dinamism bine temperat.

5Loft New York - Designist

Din livingul principal intrăm într-o altă zonă de relaxare, cea cu televizorul. Jocul și mesajul tablourilor imprimă de la intrare o stare foarte relaxată, cu un strop de umor inclus.

7Loft New York - Designist

Băile pleacă de la contrastul lemnului cu griul plăcilor ceramice.

8Loft New York - Designist 9Loft New York - Designist 10Loft New York - Designist

În final, dressing-ul, pe care, recunoaștem, inițial l-am confundat cu un hol amplu.

11Loft New York - DesignistToate corpurile sunt realizate pe comandă, iar scaunul vine de la Cherner. 

Vizita se încheie aici, dar visurile nu. Cu siguranță sunt idei ce v-au rămas aproape, pe o listă ce poate deveni realitate într-o zi. Noi am rămas fixați pe culoarea bucătăriei și ideea pereților din ciment finisați cu ceară.

Fotografii: Evan Jospeh

2 Comments

  1. Nick

    Eu cred ca scaunul vine de la Cherner nu de la Hay. 🙂

  2. Bună, Nick,

    Așa este, scaunul din dressing este Cherner, nu Hay. Doar cele din dining sunt Hay. În press kit-ul studioului Casamanara, unde scaunul era indicat ca fiind de la Hay, probabil s-a stecurat o greșeală. Am remediat-o noi, cu ajutorul tău. 🙂

    Mulțumim!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed