Design your soul & mind!

Da, astăzi vorbim despre o… redecorare a sufletului și a minții. O rearmonizare cu gânduri pozitive și bune, cu învățăminte extrase din experiențe dificile prin care am trecut, cu sfaturi și input din partea specialiștilor.

Ce ne-a inspirat este conferința Fii Bine cu Tine!, care va avea loc în București, duminica aceasta, pe 4 octombrie 2015. Conferința, organizată de Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), este la cea de‐a treia ediție și se adresează tuturor persoanelor interesate să facă față mai bine dificultăților vieții și celor care doresc să facă o schimbare, să relaționeze mai bine cu ele însele și cu persoanele semnificative, să aducă un plus de calitate vieții lor, ca individ, în cuplu sau în familie. De asemenea, sunt invitați să participe toți cei care își doresc cunoaștere de calitate în termeni ce pot si înțeleși și, cu atât mai important, aplicați ulterior în viața de zi cu zi.

AFIS_ISTT_FBCT_150A4

Ne-a atras atenția interviul cu psihologul Diana Vasile, pe care l-am citit pe site-ul totuldespremame.ro, iar mai multe informații despre programul conferinței de duminică am cititi apoi pe site-ul dedicat conferinței – www.fiibinecutine.ro.

ISTT a inițiat conferința Fii bine cu tine pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum să‐şi facă viaţa mai bună colaborând cu psihologi specializați în lucrul cu trauma. Astfel, pentru a răspunde multiplelor nevoi de înțelegere, autocunoaștere și de creștere personală, fiecare ediție abordează o altă tematică. Anul acesta conferința se intitulează Fii Bine cu Tine, de Acum!, temele abordate fiind unele de interes actual, precum: ce strategii putem adopta pentru a ne accepta propriile vulnerabilități și pentru a ne descoperi resursele, cum să acționăm atunci când ne simțim neajutorați, lipsiți de putere ori în situații fără ieșire și de ce este divorțul o experiență traumatică și cum l‐am putea transforma într‐una “sănătoasă”.

diana-vasile_1-199x300Psiholog Diana Vasile, președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei.

Misiunea Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT) este să contribuie în mod profesionist la îmbunătățirea calității vieții tuturor celor care au trecut sau trec prin experiențe dificile și traumatizante. De aceea, conferinţa „Fii Bine cu Tine, de Acum!” vine în sprijinul celor care doresc să afle tehnici şi strategii de prevenţie şi reparaţie a efectelor vizibile şi mai puţin vizibile ale experienţelor dureroase (cum ar fi fricile, vinovăţia, blocajele, dificultăţile de comunicare, conflictele), întrucât doar această prevenţie şi reparaţie asigură un nivel înalt al sănătăţii şi al stării noastre de bine. Evident, aceasta stare de bine duce natural la îmbunătăţirea relaţiilor cu noi înșine și cu cei din jur.”, declară Diana Vasile, președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. Un interviu video cu Diana Vasile puteți urmări aici.

Unde și când va avea loc
Conferința Fii Bine cu Tine, de Acum! va avea loc duminică, 4 octombrie 2015, la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației (Șoseaua Panduri, nr. 90), începând cu ora 10.00.

Cum te poți înscrie
Înscrierile se pot face online, pe www.fiibinecutine.ro, la numărul de telefon 0735 226 936 sau la adresa de mail conferinta@psihotrauma.ro .

Cât costă
Taxa de participare este de 100 lei.
ISTT este o asociație non‐profit. Fondurile rezultate în urma achitării taxei de participare la evenimente se folosesc pentru asistarea psihologică gratuită a persoanelor aflate în situații de criză, care nu pot susține financiar consultații de specialitate.

Fii Bine cu Tine este un eveniment deschis publicului larg din cadrul Conferinței Naționale de Psihotraumatologie, organizată de către ISTT și aflată deja la cea de‐a treia ediție. Mai multe informații despre Conferința Națională de Psihotraumatologie și despre ISTT pot fi găsite la www.psihotrauma.ro.

Persoana de contact, pentru mai multe informații:
Diana Teodorescu, pr@psihotrauma.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed