Designeri români la Milan Design Week

Săptămâna aceasta are loc Milan Design Week, iar în cadrul unora dintre numeroasele expoziții dedicate designului contemporan i-am descoperit și pe câțiva dintre designerii români care zilele acestea își expun piesele în fața publicului internațional.

8Designeri romani - Milan Design Week - Designist 9Designeri romani - Milan Design Week - Designist

Colecția Unbutton, lansată de designerul Cristina Bulat anul trecut în septembrie, este expusă acum în cadrul Ventura Lambrate. Simpaticelor noptiere cu guler li s-a alăturat o noutate: măsuța de cafea Țol, cu motive românești perforate. În vria evenimentelor, am apucat să stăm de vorbă cu Cristina despre primele impresii la Milan Design Week:

“Târgul Internațional de Mobilă de la Milano este unul dintre cele mai grandioase evenimente de design din lume, iar pentru mine este foarte importantă reacţia vizitatorilor acestuia. M-am bucurat mult să văd că obiectele mele nu au trecut neobservate printre atâtea piese interesante de design. Oamenii au apreciat atât noptierele din colecţia Unbutton, cât şi măsuţa de cafea Ţol care atrăgea atenţia pentru că modelele perforate lasă nişte umbre foarte frumoase pe pardoseală.

14 aprilie a fost abia prima zi de târg, care în mod normal este mai lejeră comparativ cu restul săptămânii. Chiar şi aşa au fost destui vizitatori şi chiar reprezentanţii câtorva companii interesaţi de colaborări cu tineri designeri. Am făcut cunoştinţă cu multă lume frumoasă şi interesantă şi am schimbat câteva impresii cu designeri din diverse ţări ale lumii. Paradoxal, tot astăzi l-am cunoscut pe designerul care expune la câţiva metri în faţa mea, ale cărui lămpi le-am folosit într-un proiect de facultate, în anul 3. O fost o coincidenţă plăcută deoarece este o confirmare a faptului că dacă munceşti foarte mult poţi să îi ajungi destul de repede din urmă pe cei pe care îi admiri.”

6Designeri romani - Milan Design Week - Designist 7Designeri romani - Milan Design Week - DesignistStardust Architects (Anca Cioarec și Brîndușa Tudor) au expus cel mai recent proiect de desing de obiect – Canvas – tot în cadrul expoziției Ventura Lambrate. Canvas propune începutul unui experiment: fiecare dintre cele 6 blaturi de ciment conține o provocare de formă și textură sub forma unui recipient marcat de culoare.

1Stardust Architects - Milan Design Week - DesignistFoto: Bogdan Botofei

2Stardust Architects - Milan Design Week - Designist

În cadrul DIN – Design In, Fuorisalone, i-am descoperit pe Silva Artis cu o colecție de piese sculptural meșteșugite în lemn masiv, ușor diferite de noutățile pe care mulți dintre voi le-ați văzut în decembrie la Made in RO – Târg de design românesc. Baza lor metalică le imprimă un aspect și mai grafic, arhitectural.

5Designeri romani - Milan Design Week - Designist

4Designeri romani - Milan Design Week - Designist 3Designeri romani - Milan Design Week - Designist

În Pavilionul 18 Moderno, standul D 05, sunt expuse mai multe creații ale designerilor români în standul magazinului Dizainăr, prezent pentru a doua oară la iSaloni, Târgul Internațional de Mobilă de la Milano.

1Designeri romani - Milan Design Week - Designist Foto: Mihai Georgiadi2Designeri romani - Milan Design Week - Designist

Tuturor celor care zilele aceste străbateți neobosiți expoziție după expoziție de design, vă dorim multă energie și să treceți să-i salutați. 🙂

Fotografii: prin designerii menționați în articol

One Comment

  1. Toata lauda designerilor romani!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed