Designerul Luoana Vîrjoghe de la LUWA îți promite un weekend WOW la Made in RO #14!

Pe locuri, fii gata… pregătește-te să bifezi întreaga listă de cadouri pentru Crăciun după un maraton de shopping și design la Made in RO #14, weekend-ul acesta, în locul deja binecunoscut – Impact Hub Timpuri Noi. La stand-urile celor 110 designeri grozavi care expun la cel mai fin târg, vei afla nu doar frumuseți pentru cei dragi, ci și pentru tine – cum ar fi ținuta WOW! de revelion, sau rochia perfectă pentru petrecerea de Crăciun. Ne garantează designer-ul Luoana Vîrjoghe, sufletul brand-ului #MadeInRO, LUWA.

“Eu am un motto <<Make art to express not to impress>>  și de aici tot procesul creativ. Deseori mă așez la birou să schițez o colecție  din care apoi nu materializez nimic pentru că nu mi se pare destul de…original sau nu exprimă ce doresc eu să transmit. Ma inspiră foarte mult elementele grafice și volumetriile existente în natură sau arhitectură,  iar drumul de la idee la produs e altul aproape de fiecare dată”, ne dezvăluie, din culise, Luoana.

În colecțiile Luwa, materialele delicate și transparente se combină cu pielea pentru un outfit feminin și elegant. 

Deși începutul n-a fost ușor deloc și provocările destule, Luoana a pariat pe armonia formelor, senzualitate, unicitate şi joc și a câștigat o clientelă fidelă, apariții în shooting-uri și curaj pentru a construi mai departe. Așadar, până să colindăm, la pas, #CartierulFashion de la Made in RO #14, sâmbătă și duminică, hai să descoperim cum se crește un business numai din pasiunea pentru design-ul vestimentar.

Bonus – inspirație pentru 2020 și rochii WOW!

Care este povestea LUWA? Dar parcursul Luoanei în lumea fashion? Când și cu ce colecție a debutat brand-ul tău? Cum ai ales numele? Are el vreo semnificație anume?

Luoana Virjoghe: Am fost dintotdeauna o fire creativă, iar de mică mi-a plăcut mult să desenez. Părinții m-au încurajat și mi-au cam dat mână liberă. Așa am ajuns să fac liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza și apoi UNArte, plus un master în ceramică/sticlă/metal.  În liceu mi-am dorit foarte mult să fac Design Vestimentar, însă am intrat la Scenografie și Costume. Iar pentru că schițele mele erau foarte puternice și impunatoare – aveau o volumetrie aparte, profesorii m-au sfătuit să aleg sculptura și m-am îndepărtat puțin de visul meu de a crea artă vestimentară. O perioadă am avut diverse alte meserii, planuri și proiecte creative. Iar pentru că prietenii îmi cereau deseori sfaturi despre haine și apoi erau multumiți de ce primeau, a prins contur și s-a materializat dorința din copilărie – să fac design vestimentat. Așa a apărut SPERIMENTALE, cu produse vestimentare și accesorii doar din piele, brand care, pe parcurs, a evoluat și s-a transformat, în 2014, în LUWA –  un proiect foarte drag în care am investit foarte mult timp și suflet. Mi-am dorit ca numele brand-ului să mă reprezinte și acesta a venit destul de firesc, având în vedere că este o prescurtare a numelui meu, Luoana, iar prietenii îmi spun Lua. Așa că, jucându-mă cu pronunția, a ieșit LUWA.

Fă-ți intrarea în 2020 cu o rochie statement de la Luwa. O găsești la Made in RO #14!

Cum se întâmplă întreg procesul creativ în atelierul LUWA? Care e drumul de la idee la produs?

Este destul de alambicat. Eu am un motto <<Make art to express not to impress>>  și de aici tot procesul creativ. Deseori mă așez la birou să schițez o colecție  din care apoi nu materializez nimic pentru că nu mi se pare destul de original sau nu exprimă ce doresc eu să transmit. Ma inspiră foarte mult elementele grafice și volumetriile existente în natură sau arhitectură, iar drumul de la idee la produs e altul aproape de fiecare dată. Uneori încep să croiesc după o schiță și, până la final, produsul suferă destul de multe modificări – pe parcurs apar alte idei și nimic nu mai seamănă cu schița. Și uite așa ne ies produse cu efect WOW!, autentice, versatile, pentru că lucrăm mult la fiecare detaliu în parte.

Rochia din piele este must-have în orice garderobă. Vino în weekend la Impact Hub să o vezi și să o probezi.

De ce piele? Cât de greu este să croiești haine dintr-un astfel de material pretențios? Cum purtăm pielea în sezonul toamnă-iarnă? 

Într-adevăr, pielea este un material provocator și greu de croit – este costisitor, pierderile sunt mari și nu prea există loc de eroare când vine vorba de cusut. Ai nevoie de atenție multă și îndemânare. Accesorizarea și purtarea produselor din piele ține de personalitatea fiecăruia, însă produsele LUWA sunt foarte versatile și ușor de purtat.

Care ți-e cel mai drag item LUWA? Dar clienților?

Încă păstrez în atelier trei ținute din prima colecție care-mi sunt foarte dragi și au fost foarte apreciate de clienți. Ba chiar încă sunt cerute de stiliști la shooting-uri. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, toate hainele pe care le-am creat îmi plac tare mult, deoarece știu că am pus în fiecare o parte din sufletul meu. ❤️

Pliuri, falduri și un material lucios “în ape” pentru o rochie unică de revelion.

Creațiile LUWA sunt deja foarte cunoscute și purtate de persoane publice. Care e secretul succesului?

Sunt foarte bucuroasă că hainele LUWA au ajuns sa fie purtate de mai multe persoane publice. Pentru mine este o recunoaștere a muncii și sunt recunoscătoare că rezonează cu mesajul brand-ului, că s-au lăsat cucerite de designul aparte, de croială și de materialele fine.

Spune-mi care sunt cele mai frumoase momente pe care le-ai trăit în cei 5 ani de LUWA. Dar provocările?

O să încep cu momentele frumoase pe care le trăiesc zilnic, de fiecare dată când clientele sau stiliștii cu care colaborez apreciază calitatea hainelor LUWA și îmi spun că sunt designerul lor preferat. ❤️ Apoi, de-a lungul timpului, provocările au fost și ele multe – dificultățile începutului, să găsești apreciere și să-ți atragi clienți noi, ar mai fi faptul că nu e ușor nici să găsești oameni calificați și colaboratori, ori că marile brand-uri reușesc să lanseze  5 /8 colecții pe an iar noi, un atelier mic, abia reușim să punem cap la cap una pe an.

Mini Biker Skirt, 100% piele naturală – ușor de combinat cu o cămașă șic tot Luwa pentru outfit-uri romantice, ori cu un pulover din cașmir și botine, pentru o ținută relaxată. 

Fie că este din bumbac sau mătase organza, cămașa albă nu lipsește din colecțiile tale și este o piesă utilă în fiecare garderobă. Cum și cu ce o purtăm în sezonul toamnă-iarnă?

Camașa este nelipsită din colecțiile LUWA! E o piesă versatilă și se potrivește perfect fustelor, sarafanelor, bustierelor din piele. Clientele o adoră mai ales pentru că pot să o îmbrace la birou pentru un plus de eleganță.

Alb, cu mici accente de negru – o ținută prețioasă #MadeInRO

În curând ne vedem la Made in RO #14 la Impact Hub Timpuri Noi. Ce surprize ne pregătești?

La Made in RO #14 o să aduc câte puțin din fiecare colecție – câteva produse din piele, nelipsitele rochii vaporoase din organza de mătase, pe care toată lumea le adoră – perfecte pentru petrecerile de final de an și o apariție WOW! Apoi, o să mai descoperiți cămășile LUWA și rochii minunate cu diverse imprimeuri.

Ce planuri are Luoana pentru LUWA în 2020?

Îmi doresc sa materializez tot ceea ce mă inspiră! Iar pentru primăvara 2020 pregătesc deja o colecție foarte feminină și senzuală. ?

Dar, până vine primăvara-vara, se întâmplă Design-Crăciunul și toate minunățiile de la LUWA așteaptă să le descoperi în weekend, la Made in RO #14Impact Hub Timpuri Noi Square.

Fotografii: prin Luwa

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed