Lista noastră de 14 noutăți de la Made in RO #14 – vino weekend-ul acesta la eveniment ca să le descoperi pe toate!

AMR 2 zile până la cea mai mare ediție Made in RO de până acum (adică din cei 7 ani de existență ai evenimentului), iar noi suntem în focuri cu ultimele pregătiri. Totuși, până să înceapă cei 110 designeri selectați să aducă mai devreme #DesignCrăciunul, am adunat toată echipa, iar fiecare a trecut pe wishlist-ul de Crăciun proiectul care i-a plăcut cel mai mult.

Din cele 110 proiecte selectate anul acesta, 40 sunt branduri și nume noi, venite din toată țara, cu care nu te-ai mai întâlnit până acum la Made in RO, la care se adaugă colecții prezentate în premieră de către designerii pe care îi cunoști deja. Ne vedem weekend-ul acesta, la Made in RO #14 (Impact Hub Timpuri Noi, Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etajul 1). Tu ce vei pune pe lista de cadouri?

 Ceramic Sparrow – istoria artei la micul dejun 

Arhitecturale și ergonomice, atent proporționate și finisate, lucrările Ceramic Sparrow (Andreea Lăzărescu și Tiberiu Dăncilă) se numără printre piesele de design cele mai apropiate de ideea de sculptură din Made in RO #14. Și asta pentru că sunt rezultatele unei documentări amănunțite, cu surse de inspirație desprinse din istoria artei și din stilurile clasice. Elis Popescu, fondatoarea Designist.ro, a pus pe lista de noutăți ceainicul Doric, pe care îl vezi în imagine: o formă clasică și stabilă, cu unghiuri bine definite, care provin de la stilul arhitectural grecesc dat de coloanele în stil doric. Întreaga siluetă a ceainicului este ușor înclinată înspre spate, iar fața obiectului este dreaptă.

Căsuța cu Cerdac – light up your head! 

Diana Teodorescu, event manager, este votanta numărul 1 a lămpilor-personaj semnate de Căsuța cu Cerdac (Iulia Costache). Și Made in RO, și Made in Raku… Căsuța cu Cerdac revine cu o nouă colecție de lămpi-personaj simpatice și cu broșe din ceramică Raku (tehnică japoneză de ardere a pieselor ceramice). Lămpile au baza din lemn de nuc sau de stejar, iar personajele care se aprind odată cu ele ne-au dus cu gândul la o plimbare interplanetară :).

Atelierul de pufoșenii/Lia Pfeiffer – pur și simplu cele mai frumoase jucării #MadeinRO

Intră acum în scenă Diana Bogdan, exploratoare de povești ale designerilor și meșter-croitor de postări pe Facebook și Instagram/redactor. Jucăriile-povești create de Lia Pfeiffer sunt alegerea numărul 1 a Dianei (bine, de fapt a întregului birou, recunoaștem!). Mai ales acum, când Lia ne-a anunțat că încearcă să se joace tot mai mult cu articulațiile, să scoată unele piese din zona de jucărie și să le transforme în obiecte prețioase, care impun o anumită relație cu utilizatorul. Una duioasă, presupunem noi – cum ai putea să te porți altfel decât duios cu motanul confuz de mai sus, de exemplu?

UTOPICgrădini supranaturale transformate în bijuterii

Cu colega noastră Oana Țepeș-Greuruș (da, acesta este numele ei real, chiar dacă are o sonoritate de poveste 🙂 ) nu ne întâlnim în fiecare zi, dar de fiecare dată când o vedem poartă cu grație unul dintre inelele create de UTOPIC by Mona Vulpoiu. Și e limpede de ce: bijuteriile Monei sunt festivaluri ale formelor, tăieturilor și adâncimilor care ne determină să le share-uim pozele numaidecât. La Made in RO #14 Mona va aduce noile colecții “Botanical garden” și “Sat după Sat”.

MAAM with love – fashion upside down

Facem un pas și în #CartierulFashion al Made in RO #14, unde colega noastră Ada Smărăndoiu, programator de Cool Workshops for Kids și entertainer de mici cursanți, ne-a făcut cunoștință cu Maam with Love (Alexandra Sandu), #NewEntry Made in RO și brand care își propune să reorganizeze modalitățile de purtare și posibilitățile cool de interpretare ale hainelor. Despre noua colecție Perspective, pe care o să o vezi în weekend, Alexandra ne-a spus: “am regândit elemente din piesele vestimentare prin diferite metode, din alte perspective…buzunare multiple, cordoane folosite în scopuri decorative, suprapuneri de elemente și material, inversarea unor componente – fața produsului s-a transformat în partea din spate, de pildă”.

The Black Sheep –  fashion statements for kids

Tot în #CartierulFashion al Made in RO #14 am întâlnit și cele mai cool oițe ale evenimentului 🙂 : The Black Sheep (Cristina Dobrescu) adică hainele pentru copii “care ies din turmă”. Tăieturi simple, stil nepretențios, minimalist-chic, neutru de gen și ușor de purtat. Weekend-ul acesta, la Made in RO #14, o să găsești și colecția lor capsulă pentru adulți.

Atelier Arboritm – ia un loc la masă, e din lemn masiv!

Nevoie personală de obiecte necesare >>> pasiune >>> meserie: cam așa se conturează traseul brandului de mobilier Atelier Arboritm (Cristian Tudor), #NewEntry la Made in RO. Fiecare piesă pe care ne-o aduce la Made in RO #14 este lucrată de mână, din lemn masiv, cu îmbinări tradiționale, împrumutate din mobilierul țărănesc și stilizate cool-contemporan.

Atelier Spectrum – geometrie și lumină compuse din sticlă 

Mai întâi au fost sculptura în lut, pictura în ulei și desenul în cărbune. Iar de acolo până la tehnica prelucrării sticlei nu a mai fost mult. Totul a culminat, însă, cu tehnica vitraliului, moment în care Atelier Spectrum (Mara Niță), #NewEntry Made in RO, și-a găsit forma. În weekend vei vedea corpurile lor de iluminat, create din sticlă transparentă și colorată și superstarul colecției lor, Mozaic Coffee Table, prima reprezentare upcycling a atelierului – este creată din deșeuri de sticlă reutilizate.

Joined by Fire Studio – bijuteriile își iau zborul

Despre noua colecție de bijuterii kinetice Joined by Fire Studio (Andreea Badragan și Florin Chiuță), Tinker, Tailor, Artist…Fly, ți-am povestit deja aici, dar nu am putut să nu ți-o arătăm din nou – doar cei doi au creat-o special pentru Made in RO #14.În plus, este o combinație admirabilă de mecanisme și artistry care par să se înțeleagă și să se accepte total, ca două părți egale ale unui întreg.

By Anca Fetcu – Urban Royals din două straturi

Pentru Made in RO #14, designerul Anca Fetcu a pus în oglindă graphic design-ul – la propriu! – și a creat seria de oglinzi Urban Royal, care reprezintă perechi de personaje – El și Ea. Piesele sunt realizate din două straturi care interacționează, așa că le poți  personaliza schimbându-le stratul inferior. Diametru: aproximativ 30 cm.

Eero Moss – despre fluiditate în lumea mobilierului

Boat design-ul își pune amprenta pe Made in RO #14 prin suplețea liniilor și eleganța proporțiilor #NewEntry-ului Eero Moss (Tiberiu Cojocaru), a căror poveste ți-am spus-o aici. Din atelierul care se află la aproximativ 10 km distanță de Brașov, Eero Moss va veni la Made in RO #14 cu o masă de dining cu bază metalică, în ediție limitată, și o măsuță de cafea cu inserții de alamă.

MellonCollie Ceramics – omagiu adus acureteței

“Natura este cel mai talentat designer și poate crea forme perfecte. Asta dacă ai răbdare să le observi cu atenție” – este crezul pe care se bazează noua colecție MellonCollie Ceramics (Ioana Deak), un omagiu adus artistului Karl Blossfeld. Blossfeld, sculptor la origine, este cunoscut mai ales pentru fotografiile de mare acuratețe pe care le-a făcut plantelor, cu un aparat foto modificat chiar de el. În onoarea lui, MellonCollie a creat colecția “Wundergarten”, care îi poartă lucrările.

Ilumi.ro – printarea 3D face lumină

Bine, nu face lumina de-a dreptul, dar îi facilitează accesul la noi 🙂 . Ilumi.ro (Adriana Moroșan) este un #NewEntry Made in RO care își “crește” creațiile cu ajutorul imprimantelor 3D – piese home&deco care fac pereche din materialele eco, prietenoase cu mediul înconjurător, și tehnologia.

Bogdan Deliu Leather Design – fashion la masculin

Așa-i, Bogdan Deliu Leather Design nu se încadrează propriu-zis la capitolul noutăți – cu siguranță îi știi creațiile de la multe dintre Made in RO-urile de până acum – , dar este un proiect care ne surprinde întotdeauna. Și ne place mult că îi ia în calcul și pe bărbații care ne vor vizita evenimentul în weekend – uite cât de cool este rucsacul din imagine!

#NEW: Startarium vine la Made in RO!

Profităm de ocazie ca să îți povestim un pic și despre noua ROOM 2.0 – probabil îți amintești despre camera surpriză pe care am pregătit-o prima dată la Made in RO #13, primăvara trecută: un proiect care își propune să aducă în atenția publicului unele dintre cele mai active și inovatoare business-uri românești din zona designului și a creativității. Pe 23 și 24 noiembrie, la Made in RO #14, ROOM 2.0 devine Crowdfunding Room și prezintă 10 proiecte care vin direct din “Orașul Antreprenorilor”, adică din cadrul Startarium, cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum. Poți susține proiectele aici.

Iată pe cine o să cunoști în Crowdfunding Room weekend-ul acesta:

  • Prototeep – makerspace, cursuri și ateliere de printare 3D la Industria Bumbacului. Ți-am povestit mai multe despre ei aici;
  • Recul – ateliere și cursuri de teatru și improvizație;
  • Rubik – școala de agile learning pentru copii;
  • Inspir by Spinoa – miniferma prin care îți poți crește acasa propria spirulină;
  • Wooba – obiecte de design modulare, puzzle-uri și jucării din lemn;
  • POM (Port Originea cu Mine) – haine și accesorii cu motive tradiționale, din echipa Creștem Idei;
  • Taste the Drama – boardgame-ul construit pe triunghiul dramei din psihologie;
  • Lyria – un nou produs: kituri si ateliere premium de marochinarie;
  • Roomzia– platformă creată pentru cei care caută soluții de amenajare interioară;
  • ARTelier – haine și accesorii upcycled și personalizate din denim.

Ne vedem la Made in RO #14 weekend-ul acesta, pe 23 și 24 noiembrie, la Impact Hub Timpuri Noi – Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etajul 1.

Fotografii: prin brandurile menționate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed