Cât e de simplu să-ți fie cald și bine?

Știi că ne plac jocurile de cuvinte și figurile de stil – stă în personalitatea Designist.ro să ajutăm cuvintele să facă piruete. Dar de data asta, în titlu este vorba doar de…o jumătate de piruetă: în acest material chiar îți povestim despre căldură și o localizăm în orice spațiu al casei (ba chiar și sub casă), indiferent de dimensiuni.

Asta pentru că sistemele termice care asigură căldura se folosesc de ultimele tehnologii în domeniu pentru a fi eficiente și a avea un impact redus asupra mediului fără să solicite suprafețe extinse. În plus, performează și la capitolul soluții de design: au în palmares competițiile Good Design AwardRed Dot Award și iF Design Award pentru design inovator. Cu siguranță, ți-ai dat seama deja: vorbim despre soluțiile de climatizare din gama Heating a brandului japonez Daikin – am mai povestit despre variantele de încălzire și răcire Daikin aici.

Îți povestim mai jos despre trei produse și soluții de climatizare Daikin pe care și noi le-am alege pentru acasă – unul dintre ele conceput și proiectat în totalitate de producătorul japonez și lansat în premieră pe piața din România.

Centrala termică murală în condensare

Poți monta centrala termică murală Daikin fie că locuiești într-o casă sau într-un apartament. 

Căldurii îi stă bine oriunde, spun cei de la Daikin, iar noi îi aprobăm, mai ales când caloriferele care depind de încălzirea blocului ne joacă feste 🙂 . Centrala termică murală în condensare – cea concepută și proiectată în totalitate de Daikin, despre care îți spuneam mai sus. Îmbină tehnologia modernă, controlul inteligent și designul premiat în cea mai mică centrală termică de pe piață (ocupă numai 0,06 m³ și cântărește 27 kg) și poate fi instalată rapid în orice spațiu pe care îl ai la dispoziție: în bucătărie, în baie, ba chiar și în dulap!

Înainte să trecem la detaliile tehnice, să începem cu ce ne place cel mai mult 🙂 : centrala pe gaz în condensare, montată pe perete, care stă foarte bine la capitolul design – a câștigat deja premiul de design iF Design Award și premiul pentru design de produs Red Dot Award pentru designul inovator. Iar una dintre principalele calități constă în interfața super intuitivă, care îți dă voie să ții sub observație continuu funcționarea centralei prin soluția integrată Daikin Eye.

În plus, este suficient să-ți descarci pe telefon sau pe tabletă aplicația Daikin Online Controller Heating pentru a-ți controla de la distanță centrala conectată la Wi-Fi de la distanță. Dar ce ne-a plăcut cel mai mult este că soluția de încălzire e pregătită să-ți învețe obiceiurile și programul și să se adapteze la ele ca să te ajute să economisești energie: printr-un algoritm cu memorare automată a funcției utilizate în ultimele 24 de ore, preîncălzirea apei pornește înainte de ora la care ai avut nevoie de ea ieri. Both smart and hot! 🙂

Pompele de căldură Daikin Altherma 3

“Climatizare cu sursă geotermală”, “extragerea energiei de sub scoarța terestră”, bucle subterane și foraje verticale. Sună ca o fișă tehnică industrială și într-o oarecare măsură, chiar este. Cele două variante de pompe de căldură aer-apă Daikin Altherma 3 ți se potrivesc dacă locuiești într-o construcție nouă sau ești în plină renovare: bifează toate elementele de mai sus și se bazează pe tehnologia Bluevolution pentru eficiență sezonieră ridicată, combinată cu “agentul frigorific al viitorului: R-32“, așa cum ne-au spus cei de la Daikin. Îți oferim mai multe detalii mai jos.

Daikin Altherma 3 GEO

Soluția oferă climatizare fiabilă (da, și încălzirea, și răcirea spațiului sunt realizate prin pardoseală, radiatoare sau ventiloconvectoare), iar pentru acest lucru extrage energia regenerabilă geotermală din căldura solului* – funcționează cu 80% energie extrasă din sol și 20% energie electrică. Ia în considerare că trebuie să fie instalată pe o suprafață de teren pentru că are un colector subteran, dar reduce amprenta de carbon, iar pe termen lung economisește costurile energiei. În plus, rezervorul de apă caldă menajeră, montat din fabrică, are 180L, deci vei avea apă caldă fără întrerupere.

*Temperaturile din sol rămân stabile pe toată durata anului, așadar Daikin Altherma 3 GEO are o  sursă de energie regenerabilă ideală.

Daikin Altherma 3 H F

Este recunoscută la nivel internațional pentru designul remarcabil – Red Dot Award și iF Design Award și-au dat ok-ul și aici.  În plus, îți oferă încălzire personalizată – reține temperaturile optime pentru fiecare zonă a casei și setează parametrii pentru apa caldă menajeră, astfel încât să-ți scadă timpul de așteptare și costurile, dar să-ți crească nivelul de confort. Acest lucru se întâmplă datorită utilizării agentului frigorific R-32, care are grijă de impactul scăzut asupra mediului.

Imagini: prin Daikin

One Comment

  1. Calator Roman

    Hello, after reading this awesome article i am too happy to share my experience
    here with colleagues.- calator.tel

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed