Designist.ro a petrecut la Energiea, în Camera ideilor fine

Joia trecută, pe 31 mai, de la 7 seara trecute fix am sărbătorit intrarea noastră oficială pe piaţa ideilor fine: dacă în online ne ştiţi deja de 6 luni, în offline se impunea să punem la cale ceva. Aşa că am dat o petrecere, aducând laolaltă, la Energiea – stabiliment de informare şi experiment urban, pasionaţi, creatori şi consumatori de design, profesionişti din breaslă, curioşi şi pofticioşi într-ale designului.

                               Petrecerea Designist s-a extins din pub şi pe terasă 🙂 

Cu această ocazie am transformat pentru o seară separeul hub-ului şi pub-ului de cultură urbană în camera ideilor fine. Cele mai frumoase obiecte de design de la noi, unele dintre ele semnate de designeri şi artişti români, au creat un decor cu cadre fine, un mic “muzeu” şi exemplu de lifestyle prin care invitaţii noştri s-au plimbat, au fotografiat şi au aflat poveştile ce însoţeau obiectele.

Fotoliu de la Thecraft LAB (stânga) şi  fotoliu și măsuță de la La Maison, tablouri visătoare semnate de Codruţa Cernea. Pernuţa Designers Guild şi serviciul de ceai alb cu albastru sunt tot La Maison. Cescuța alb-negru este de la Wagner Arte şi, ca şi pernuţa de la Designers Guild, a fost unul dintre premiile tombolei noastre din seara petrecerii.

Am compus cele mai frumoase colţuri de design cu obiecte de la: Atelierul de PrintLa Maison, IntroAgnes LukacsEkero ConceptYaU ConceptAtelier Anda RomanBy Anca FetcuWagner ArteEuropean HeritageThecraft LABInside HomeMobexpertArhi DOT designPorphyrasSpazio Studio, Silvia Cornea, DecoLettersCuzinaCodruţa CerneaOtilia Cadarcare?Cutare,  AA StudioRaluca ArnăutuCiprian Vrabie.

Fotoliu Chesterfield, set de măsuțe de la La Maison, pe care stă o frumoasă lampă împletită din sârmă, în formă de mașină de scris, de la Atelier Anda Roman.

Ceasul Eclipse de la No Time by Arhi DOT design, pe glaf veghează lămpile ingenioase de la YaU Concept şi lămpile Icons by Anca Fetcu, masa Ply creată de Agnes Lukacs, prin Ekero Concept, și vesela fină de la Azay şi Inside Home. Iar literele din lemn de la DecoLetters formează un frumos nume: Designist. În dreapta jos, tabloul Fetish, by Cuzina.

Bird Cage de la Atelier Anda Roman, pernuțe de Raluca Arnăutu, prin Anaid Art Gallery, lucrarea Strida, din proiectul Beauties & Birds, de Otilia Cadar, fotoliu, măsuță, serviciu de ceai şi pernuţă de la La Maison, ceașcă și farfuriuță alb cu negru de la Wagner Arte.

Şi am fost mulţi designişti, ocazie cu care vă mulţumim tuturor celor care aţi petrecut alături de noi: designeri, arhitecți, artiști, artizani, creativi, profesioniști din breaslă, consumatori și oameni pasionați de design, pentru că cele mai bune idei se construiesc împreună. Am socializat şi în pub, şi pe terasă, am pus la cale lucruri frumoase, am dat premii frumoase şi am cunoscut oameni minunaţi.

În camera ideilor fine cu designerul Agnes Lukacs, Alina Alecu (Porphyras), Ana Maria Pereţianu (Madame Lucie).

Seara ne-a fost îndulcită de delicioasele macarons, de la Madame Lucie, iar ca socializarea să curgă şi mai antrenant ne-am răcorit cu bere Grolsch. La intrare, cutiuţa personalizată Designist aştepta cărţi de vizită, toate participând la tombola noastră cu premii obiecte de design prezente în Camera ideilor fine.

Litere din lemn de la DecoLetters,  farfurii de la Azay (stânga), restul veselei de la Inside Home. Pe glaf lămpi ingenioase de la YaU Concept şi lămpile Incons by Anca Fetcu. Lampadar metalic de la La Maison şi pe peretele din stânga decoraţiuni de la Atelier Anda Roman, iar în dreapta ceasul Eclipse, No time.

La intrare, macarons de la Madame Lucie au fost puse în valoare de lampadarul Dandelion, de la Spazio Studio.

În camera ideilor fine cu artista Cuzina (stânga) și de vorbă cu designerii Carla Szabo şi Ciprian Vrabie.

Lume fină la petrecerea Designist 🙂

Au fost surprinşi în camera ideilor fine: Dana și Vlad Boştină,  arhitecții de la Arhi DOT design, împreună cu Mihaela Apostoleanu (Oracle).

Pe glaf: lampă pisică roz de la YaU Concept, veioze de la La Maison şi cea metalică înaltă de la Atelier Anda Roman. Tabloul este semnat Codruţa Cernea. Ceasul şi vrăbiuţele decorative sunt tot La Maison, iar pernuţele semnate de Raluca Arnăutu, prin Anaid Art Gallery.

Elis Popescu (Designist) şi Mădălina Georgescu (Designist): ultimele detalii sub fereastra separeului plin 🙂

Anunţând premiile tombolei. 🙂

Momentul tombolei! Tot timpul serii, pe ecranul mare de la Energiea a rulat povestea noastră în slide-uri cu imagini care mai de care, dar şi obiectele de câştigat la tombolă. Au participat la tragerea la sorţi toţi cei care şi-au lăsat cartea de vizită în cutia Designist, de la intrate, iar premiile au fost 5:

Printul Bufniţe, semnat Livia Coloji, de la Atelierul de Print, câştigat de Viorica Buică, redactor-şef  al revisei Igloo.
Cană şi farfuriuţă din porţelan pictat manual de Ana Wagner, din colecţia Baronul din copaci, câştigate de Roxana Comes.
Tăbliţe de scris cu creta, de la European Heritage, câştigate de Cătălina Dănilă.
Beater de la Normann Copenhagen, prin Intro, câştigat de Cătălin Anchidin.
Pernuţă Designers Guild, prin La Maison, câştigată de Mariela Vanu.

Oglinda România, din colecţia Deceiving Borders, creată de Cuzina, şi un trofeu din colecția “In za woods”, by Silvia Cornea.

Petrecerea e abia la început, slide-ul nostru rulează pe ecran şi este surprins la printul de la Atelierul de Print, iar la Energiea lumea socializează.

Martine Claessens şi Patrick Zelmat, de la La Maison, pe fundalul slide-ului nostru surprins la ilustraţiile semnate Mădălina Andronic.

Un colț care vine de la Intro: canapeaua Alcove Love Seat High Back, pernuţa Lonely Boy de la care?Cutare, masa Around de la Muuto, Eames House Bird și Eames Elephant de la Vitra. Deasupra: ceasul Braille de la No Time.

Mădălina Georgescu (Designist) împreună cu Ana Maria Sîrghi, prietenă Designist, testând cutiuţele realizate împreună cu Atelierul de Print.

Ceas ursuleț by Silvia Cornea, Ceas Time Card by No Time, geantă de Andreea Ioana Vasilescu, de la Pam Pam, pernă cu fluturaşi de la Mobexpert, tablou Neighbours by Cuzina, scaun Eames și lampă de podea Jack by Tom Dixon de la Intro, lampă Path, din cupru şi neon, de la YaU Concept.

Cartea noastră de vizită de luat acasă au fost aceste cutiuţe, create împreună cu Atelierul de Print: dintr-un A4 frumos printat, se decupează şi se bricolează o cutiuţă pentru păstrat lucruri fine. Pe lângă mesajul This Site Up, una dintre laturi a fost personalizată de ilustraţii din portofoliul Atelierul de Print: Surprise şi Faces, de Mădălina Andronic, împreună cu Iepuraşii Veronicăi Neacşu.

Cu Anca Fetcu, pe fotoliul semnat Thecraft LABîn camera ideilor fine. Ceas de la No Time, aranjament floral by YaU Concept, beater prin Intro, veselă de la Inside Home şi ceşcuţă din porţelan pictat de la Porphyras, litere designist de la DecoLetters, lampă din seria Icons by Anca Fetcu, lampadar de la La Maison şi tablouri semnate Cuzina.

Secrétaire şi scaun de la La Maison, lampadar cu abajur ceainic din porțelan pictat de la Wagner Arte, lampă decorativă, ca un copăcel, de la Atelier Anda Roman şi cărţi de la La Maison. În dreapta, am agăţat pe perete o oglindă sub formă de soare şi pălăria-cuier a unui domn distins, ambele de la Atelier Anda Roman.

Pe perete: tăblițe de scris cu creta de la European Heritage (câștigate la tombolă de Cătălina Dănilă),  figurine din lemn “In za woods” by Silvia Cornea, o colecţie de tablouri a familiei Visconti, de viţă nobilă, de la Atelier Anda Roman, inimioară suport pentru lumânare de la Mobexpert și printuri de artă de la Atelierul de Print (cel de sus, Bufniţe, a fost câștigat de Viorica Buică). 

Elis Popescu (Designist) de vorbă cu Ştefan Trifan (C4US magazine).

La petrecere cu (de la stânga la dreapta) arhitect Irina Neacșu (Thecraft LAB) și arhitect Ion Răducanu (Lucanik).

Arthur Ţinţu, unul dintre arhitecţii din spatele ceasurilor No Time, by ArhiDot Design.

Lampa Mood, design AA Studio, realizată împreună cu Ekero Concept, despre care noi ţi-am mai povestit, a făcut un spectacol de lumină şi culoare în pub.

Raluca și Marian Buzoianu, de la Comptoir de Famille, în camera ideilor fine.

Lampa-maşină de scris, de la Atelier Anda Roman, a avut mulți admiratori, iar printre ei s-a numărat şi Alexandra Crivăţ Popa.

De pe geamul de afară, am surprins-o pe Cristina Dragna, de la Azay, admirând masa design Agnes Lukacs, cu coloratele macarons by Madame Lucie și beater-ul de la Normann Copenhagen, prin Intro, care a mers la Cătălin Anchidin.

La final de petrecere, am vrea să le mulțumim din nou partenerilor noştri:
GrolschEnergiea, Madame Lucie, Atelierul de Print.

De asemenea, mulțumiri tuturor celor care au fost alături de noi și echipei Designist.ro, care a făcut ca totul să se întâmple. 🙂
Mai multe fotografii puteţi vedea pe pagina noastră de Facebook.
Foto: Alex Boghian 

11 Comments

 1. Dora

  Beautiful! Felicitari Designist.ro!!!

 2. alin V

  Misto. Ma bucur ca exista asa initiative.

 3. Mulţumim! 🙂

 4. […] Ciprian Vrabie.Însă povestea pe larg despre Camera ideilor fine by designist.ro o poți afla aici.Designist.ro este cel mai proaspăt website care îți prezintă design românesc, arhitectură, […]

 5. Felicitari! Ma aflu printre abonatii care viziteaza in mod frecvent site-ul designist.ro si care revine de fiecare data cu placere. Mi-as dori tare mult sa pot participa pe viitor la astfel de initiative si sper ca intr-o buna zi sa am ocazia sa felicit si personal intreaga echipa din spatele acestui proiect. Cu mult drag, tineti-o tot asa!

 6. Multumim mult, Marina! Ne bucuram tare ca ne urmaresti si ca iti place. Sigur vor mai fi ocazii, stay tuned! 🙂

 7. […] Însă povestea pe larg despre Camera ideilor fine by designist.ro o poți afla aici. […]

 8. […] De ceva timp purtăm Ciprian Vrabie. Deocamdată doar tricouri din colecția Romanian Pixel – Folk patterns, dar eșarfele din mătase 100% sunt pe primul loc pe lista noastră de shopping. Stay tuned, pentru că pregătim un interviu cu Ciprian, un arhitect care, așa cum spune el, încă se mai joacă uneori cu creioanele. Și bine face, că uite ce iese din mâinile sale. Designerul-arhitect are și câteva surprize deco pentru noi, pe care am avut ocazia să le admirăm și să le atingem la petrecerea noastră de lansare de la Energiea. […]

 9. […] […]

 10. […] succesul lor în interioarele de la noi credem că ați auzit deja, mai ales că și noi am avut un Designist scris cu litere decorative din lemn. Însă arhitectul Alina Stoian, cea care a adus literele […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed