Designul este peste tot: o expoziție de ilustrație și design

1oo de obiecte de design, de la simpla agrafă pentru hârtie până la icon-uri de design, produse de branduri celebre, desenate de 25 de ilustratori polonezi. A fost suficient să citim asta pe afișul expoziției, pentru a o trece pe lista de must see de la Łódź Design Festival, la care am participat săptămâna trecută.

Cum să-i introduci pe cei mici în istoria designului? Și cum să-i atragi pe cei mari să afle mai multe despre unele dintre cele mai faimoase piese de design din lume? Aceasta a fost provocarea la care au răspuns 25 dintre cei mai cunoscuți ilustratori polonezi din tânăra generație în cadrul unei expoziții, care a fost susținută și de publicarea unei cărți despre design, un fel de ABC al design-ului, ilustrată cu aceste desene.

Lucrările au fost aranjate în ordine alfabetică, începând de la cuvântul autobuz (“autobus” în poloneză) până la cuvântul bec (“żarówka” în poloneză), într-un display special creat pentru copii, care se puteau urca pe taburete de la IKEA ca să poată vedea cât mai bine ilustrațiile. Scopul expoziției, care a avut loc la Book Art Museum din Łódź, a fost acela de a le arăta copiilor că designul este peste tot, în orice obiect pe care îl folosim și că trăim cu el în fiecare zi.

Te lăsăm să te delectezi cu aceste ilustrații și cu imagini pe care le-am surprins la vernisaj, iar pentru lista completă a ilustratorilor participanți dă click aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed