Designul românesc ajunge la Budapesta, la expoziția Design Without Borders

Dacă ai avut vreme să scroll-ezi Facebook-ul și Instagram-ul în ultima vreme și dacă urmărești paginile designerilor români, sunt șanse mari să fi văzut deja postări care conțin cuvintele Budapesta, Budapest Summer Festival, New Budapest Gallery și Design Without Borders. Dacă nu, mai e vreme: expoziția Design Without Borders, care include și piese românești, va fi deschisă până pe 26 august, deci ai timp chiar și să o vizitezi vara asta. La secțiunea Made in RO îi vei găsi pe designerii Dragoș Motica (Ubikubi), Alexandra Lăzărescu și Alexandra Petrache (Halfdrop), Mira Ene și Codrin Stănciulescu (201 Design Studio),  Agnes Lukacs, Carla Szabo și fotograful de design de obiect Sebastian Oros.

Design Without BordersDesign: Dragoș Motica

Design Without BordersModelele Tuesday și Wednesday, parte a colecției Harvest și piese centrale ale standului Halfdrop

Expoziția face parte din Budapest Summer Festival și seria de evenimente Night of Museums și prezintă piese semnate de peste 100 de designeri din 9 țări europene – Ungaria, România, Polonia, Slovacia, Republica Cehă, Austria, Germania, Slovenia și Elveția. Dincolo de obiecte produse în masă, scopul expoziției este să promoveze și creațiile unice sau în cantități mici, care reinterpretează genurile și demonstrează progresul designului în țara lor de origine.

Design: 201 Design Studio

Design Without BordersDesign: Agnes Lukacs

“Design Without Borders este un argument major al diversității uluitoare a designului internațional. Multiplele domenii și forme de expresie ale genului primesc un spațiu dedicat exclusiv, de la prototipuri și piese “low budget” produse în serii mici la obiecte produse în masă, care reflectă oportunitățile economice ale țărilor care participă la expoziție”, au declarat organizatorii și curatorii evenimentului, designerul de interior Tamás Radnóti și designerul textil Szilvia Szigeti.

Design Without Borders

Piese: Ubikubi, foto: Sebastian Oros

Design: Carla Szabo

Fotografii: prin Design Without Borders

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed