Despre amiezi într-o mansardă cu mai puțin soare și mai multă răcoare

Fie că adăpostesc dormitoare minimaliste, birouri reorganizate pentru work from home sau spații de joacă foarte colorate, mansardele pot fi în egală măsură și bucurie, și bătaie de cap. Sigur că e o plăcere, ba chiar un privilegiu cu aer de poezie, să vezi razele lunii alunecând pe patul tău și să îți dea asfințitul de veste că e momentul să închizi laptopul, dar amenajarea unei mansarde cool (și la propriu, dar mai ales la figurat!) este adeseori mai pretențioasă decât cea din alte zone, mai liniare, ale casei.

De exemplu, trebuie să te gândești la toate măsurile de protecție pentru amiezile de vară, când acoperișul se poate încălzi până la 100°C – nu exagerăm, am primit datele direct de la specialiști. Mai precis, de la specialiștii VELUX, care ne-au povestit despre una dintre soluțiile lor împotriva căldurii excesive: ruloul exterior parasolar. Citește toate detaliile mai jos, în noul episod al serialului nostru feat. VELUX 😎.

Jos temperatura!

Pe scurt, ruloul exterior parasolar VELUX acoperă complet exteriorul geamului și joacă rolul unei bariere între razele soarelui și fereastra ta fereastra nu se mai supraîncălzește temperatură interioară scade cu până la 5°C (în funcție de modelul ferestrei și al geamului) și, în zilele însorite, mansarda ta primește mai mult confort termic 😊. Exact, mai puțin soare și mai multă răcoare!

Dacă dormitorul tău este în mansardă (ce norocos ești!) și îți place să vezi cerul din primele clipe ale dimineții, nu-ți fie teamă că va trebui să-ți schimbi obiceiul: ruloul exterior parasolar este produs dintr-un material transparent și rezistent, așa că cerul, cu astrele sale, te va bucura în continuare fie zi, fie seară.

Poate mai mult decât în alte zone ale casei, lumina, mai ales cea naturală, este un element esențial în amenajarea unei mansarde. Ruloul exterior parasolar de la VELUX pare că ne aprobă în timp ce trece neobservat: lumina intră cu ușurință în cameră în continuare, cât să îți pună în valoare peretele de accent, ca în imaginea de mai sus, de exemplu 😉. Asta în timp ce ruloul rămâne rezistent la radiațiile UV și la intemperii, normal.

Cel mai simplu montaj din mansardă

Da, suficient de simplu cât să-l bifezi chiar dacă nu ai mai făcut ceva asemănător niciodată până acum.

  1. Înainte de toate, trebuie să verifici acasă că socoteala… de-acasă se potrivește cu cea din târg: adică modelul și dimensiunea ferestrei, pe care le găsești pe plăcuța de identificare, se potrivesc cu noul tău rulou exterior parasolar.
  2. Alege-ți uneltele necesare din kit-ul de instalare (spoiler: o să ai nevoie de o șurubelniță manuală sau electrică, cu bitul TORX20).
  3. Înlătură sistemul de izolare ThermoTechnologyTM, ca să faci loc ruloului.
  4. Introdu ruloul strâns și fixează-l cu ajutorul șuruburilor.
  5. Și asta a fost tot: de-acum, e suficient să deschizi fereastra, să o rotești la 180°, să prinzi cârligele și ruloul se va întinde pe toată lungimea ei  😎

Ai toate indicațiile și în video-ul de mai jos ⬇.

În caz că te întrebai, ruloul este suficient de prietenos încât să se potrivească și în amenajarea camerelor copiilor. Sigur, după ce le faci poze în timpul reprezentației de gimnastică.

Și simplu, și rapid, și tech

Cât să vă placă și ție, și celui mic. Dacă scenariul de până acum, cu operare manuală, vi s-a părut simplu și confortabil, aflați că există variante și mai rapide ale ruloului exterior parasolar VELUX: rulourile automate cu acționare electrică și cele cu motor solar. Au întrerupător și telecomandă inclus, iar cele din urmă nu au nevoie de cabluri suplimentare, așa că nu vor invada amenajarea vreunei mini-cabane imaginate în dormitorul cu spațiu de joacă inclus 😄.

Fotografii și video: prin VELUX

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed