Despre relaxarea care durează dincolo de trenduri – gama Keramag Citterio

Cred că, dacă scotocim printre metafore, putem să asociem stilul și atmosfera unei case cu parcursul unui an. Unele perioade și unele încăperi sunt făcute pentru lucru și idei noi, altele pentru repaus, unele mizează mai ales pe frumusețe, altele pe funcțional, fiecare cu doza ei de importanță. Dar cele pe care le-am asemăna cel mai mult cu sentimentul de vacanță, cu momentele de liniște care te ajută să te remontezi, să te energizezi, sunt băile, nu-i așa? 🙂 De-asta, mi se pare mereu că baia reflectă un pic din personalitatea întregii case prin valoarea pe care o dă relaxării durabile. Iar cel mai recent exemplu pe care l-am descoperit este colecția de obiecte sanitare Keramag Citterio: când am văzut imaginea de mai jos, am discutat în redacție și am ajuns la concluzia că ne-ar plăcea să poposim acolo o după-amiază întreagă 🙂 .

Keramag CitterioLongevitate dincolo de trenduri

Se spune că timpul rafinează aromele vinului bun păstrat cu grijă. Se mai spune și că ideile istețe pot să transforme lumea, dacă le dăm suficient timp. Și noi, păstrând coordonatele, spunem că designul devine valoros și durabil doar dacă aduce la un loc și esteticul, și utilitarul, și grija pentru viitor. Keramag a preluat pasiunea pentru longevitate, inovație și design de la Geberit – compania mamă, cu o istorie de aproape aproape 150 de ani. Primul rezultat: sloganul Oferim valori durabile (hint: Keramag a împlinit anul acesta 100 de ani, deci obiectiv atins, am zice noi). Cel de-al doilea: soluțiile tehnice eficiente energetic, care arată că planurile responsabile creează o viață mai bună pe termen lung. Și al treilea (recunoaștem, preferatul nostru): modelarea soluțiilor tehnice în forme de designist 🙂 .

Keramag Citterio Ceramică… relaxată

Aici intră în scenă atemporala gamă Citterio, un spectacol al formelor grafice cu aspect organic, minimaliste, cu rotunjimi line, ba chiar și cu valențe artistice – devine clar de ce, dacă îți spunem că produsele sunt create de arhitectul și designerul italian Antonio Citterio, ale cărui piese au fost incluse de-a lungul timpului în colecțiile Centrului Pompidou din Paris. Și pentru că am vorbit mai sus despre relaxare, exact asta ne-au inspirat piesele Citterio – un design care înțelege că simplitatea poate fi suficientă, care își asumă calitățile într-o manieră relaxată și nu ține să le spună out loud. Firesc, fără zgomot și perfect adaptat, exact așa cum ne place la Designist.ro 🙂

Keramag CitterioKeramag Citterio este creată urmărind ritmul și diferențele vieții contemporane: include lavoare simetrice și asimetrice, cu capac ceramic automat pentru ventil, vase pentru WC și bideu suspendate sau fixate pe pardoseală și capace de toaletă cu închidere lentă – toate din materiale de cea mai înaltă calitate.

Keramag CitterioȘi inovația se face simțită în trăsăturile gamei Citterio. Din echipa ecologiei și a economisirii resurselor (și a celor care preferă să nu consume prea mult timp atunci când fac curățenie 🙂 ) fac parte tehnologiile Rimfree – vase de WC fără ramă de spălare, ceea ce se traduce prin mai puțin spațiu în care se pot acumula reziduuri – și KeraTect – o glazură specială a ceramicii care se curăță foarte ușor și care are o garanție de 30 de ani (!). Iar din echipa șiretlicurilor de design: prinderi ascunse vederii care păstrează eleganța pieselor.

Keramag CitterioDin aceeași poveste

Pe lângă Citterio, eleganța designului Keramag mai ia o mulțime de alte forme – îți atragem atenția succint acum doar la jocul (a)simetriilor incluse în gama Xeno², la contururile precise ale gamei iCon și la arcurile delicate ale gamei myDay. În România, le găsești pe toate la showroom-urile Mishu, Romstal, Ambient și Laguna.

Keramag Citterio

Fotografii: prin Keramag

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed