Digital Transilvania pune din nou Târgu Mureș pe Harta DESIGNIST a României

La începutul lui iulie vă povesteam despre scările Rakoczi, “îmbrăcate” în motive tradiționale, din Târgu Mureș. Fotografiile cu motivele vechi, redate sub formă de pixeli pe treptele scărilor, au făcut furori!

Zilele acestea un nou proiect Digital Transilvania transformă artistic orașul – e vorba de scările Furnica, desenate în urma unui concurs de idei cu artiștii elevi ai Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș, în perioada vacanței de vară. Și așa, Târgu Mureș e de neratat pe Harta DESIGNIST a României.

Digital Transilvania - scarile Furnica - Designist (3)

Tema impusă a fost pixelul, spun cei de la Digital Transilvania, iar în urma apelului de voluntariat la realizarea și implementarea proiectului au răspuns prezent: Nagy Deia, Andreea Duca, Orza Teodora, Baciu Raluca, Sava Larisa, György Henter, Borzás Csaba și Cojan Carina, câștigătoarea concursului de idei.

Ce spune Carina despre fața zâmbitoare care te privește de pe scările Furnica:

“Prin alegerea desenului am dorit să subliniez faptul că indiferent de religie, etnie sau sex, înainte de toate suntem oameni.
Am folosit elemente comune cu desenul de pe scările Rakoczi pentru a forma o serie. Tehnica folosită este pixelul, iar prin culorile vii am dorit să bucurăm privirea trecătorilor şi să stârnim interesul turiştilor.”

Digital Transilvania - scarile Furnica - Designist (1)

Scările Furnica sunt încă un exemplu de intervenție artistică în spațiul public, ce implică comunitatea – un demers atât de sănătos pentru dezvoltarea turistică, culturală a orașului.

Digital Transilvania - scarile Furnica - Designist (2)

La decorarea balustradei scărilor au primit sprijin de la Asociația Creative Hands – Carmen Nemes și Cristina Pascu, iar la montaj de la prietenii, colaboratorii și voluntarii: Emanuel Cengher, Ramona Sarmasan, Madalina Rosca, Tarcisia Tamas, Sergiu Stoica, Boca Rozalia).

Mai multe informații despre proiect găsești aici.

Fotografii: Raul Hategan

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed