14 dormitoare din care să nu-ți mai vină să ieși

Probabil că vremea de afară ne-a făcut să ne dorim să zăbovim astăzi cât mai mult în căsuță. Ba chiar și mai mult: să nu ne mai dăm jos din pat. Și cum de curând o prietenă ne întreba ce idei de amenajare îi putem da pentru dormitor, iată că răspunsul îl găsește astăzi pe designist.ro.

Lista noastră de dormitoare din care să nu-ți mai vină să ieși cuprinde 14 exemple deco: nicidecum complicate, ci simple și odihnitoare, studiat dezordonate, confortabile și ușor de urmat, zicem noi. Inspirația vine de la nordicii alvhemmakleri.se, dar și din două case din România pe care le-am vizitat.

Dormitoare designist 01

Votăm pentru dormitoare albe. Iar atunci când și pereții, și dușumeaua sunt vopsite în această non culoare nu considerăm că se exagerează. Accentele pot fi date de cuvertura de pat sau de un scaun colorat pe care să-ți arunci câte o haină.

Dormitoare designist 02

Un dormitor dintr-o casă din România despre care vei citi în curând pe designist.ro. Ne-a plăcut contrastul dintre patul din fier forjat, care se conturează diafan-romantic, și accentul safari-afro dat de covor, care te face să te simți puternic, aventurier. Semnat Atelier Anda Roman.

Dormitoare designist 03Un dormitor micuț, în care nu încap nici două noptiere, câștigă la capitolul intimitate și datorită glafului lat al ferestrei, care poate avea rol de noptieră atunci când ai nevoie.

Dormitoare designist 04

Dormitoare cu televizor? Nu, mai bine tablou decât televizor și cărți pe noptieră. Un tapet discret și diafan îl face mai cosy. Mai multe modele de tapet găsești aici

Dormitoare designist 05

Pur feminin. Vedeți ce poate face un pat din fier forjat și un tapet cu motive vegetale? Aaaa, și musai uși albe și parchet deschis la culoare.

Dormitoare designist 06

Nu e mare, iar fereasta mică ne face să credem că acest dormitor a invadat o fostă debara sau baie de serviciu. Ne-au făcut să zicem “wow!” peretele din cărămidă netencuit, care îi dă un ușor aer industrial, și deschiderea suficient de generoasă către balconul însorit.

Dormitoare designist 07

Două ferestre generoase și tavan înalt sunt de găsit mai greu la noi, dar putem prelua ideea scării din lemn pe post de suport pentru haine și pe cea a covorașelor care nu, nu sunt set. 

Dormitoare designist 09

Mic, cochet și cosy oricum era și înainte de finisarea cu tapet. Folosirea tapetului pe toți cei patru pereți ai unui dormitor dă senzația de “cutie”, de “adăpost”. Iar dacă în rest vii cu alburi, grejuri și câteva accesorii (cum este prisma suspendată pe post ne noptieră) se cheamă că ai un dormitor fin.

Dormitoare designist 10

Ce coordonare fină de roz vechi! Perna o găsim noi, mai greu cu godinul. Ce idei preluăm de aici: dușumeaua rustică, patul alb, simplu și cele două blănuri de oaie care, și cu și fără godin,  adaugă nota de căldură. 

Dormitoare designist 11

Tot nordic, dar cu mai mult negru și gri. Nu putem trece cu vederea peste turcoazul tâmplăriei vecine ca pată de culoare. Probabil că fereastra vecinului tău de vizavi nu se conturează așa grafic ca în acest cadru, dar poți să te gândești la o draperie colorată. 

Dormitoare designist 12

Un dormitor de oaspeți, fotografiat de noi într-o casă de lângă București. Mobilierul dă o notă de rustic-provensal în timp ce tapetul, draperia și corpurile de iluminat ne duc într-un registru mai clasic. Am remarcat și jocul discret de pattern-uri imprimat de tapetele diferite, încăperea fiind foarte generoasă.

Dormitoare designist 13

Aceeași casă de lângă București, al doilea dormitor pentru oaspeți. Baldachinul miniatural din acest dormitor ne-a dat idei: putem avea unul și în apartamentele noastre, accesorizat cu două cleme frumoase deasupra tăbliei, care prind voalul. Schimbă atât de mult și nu este deloc masiv.

Dormitoare designist 14

Din nou tapet, de data asta mult mai îndrăzneț din punct de vedere cromatic. Am reținut mesajul “decorativ” de deasupra tăbliei patului și hainele puse pe umeraș și agățate boem pe perete.

Dormitoare designist 16

Un dormitor simplu, chiar ușor sobru, din care am reținut folosirea a două corpuri de iluminat suspendate și diferite pe post de iluminat zonal. Încă din timpul amenajării poți gândi instalația electrică astfel încât să îți atârne un bec deasupra noptierei. Iată și un exemplu de bec foarte decorativ. 🙂

Fotografii: Alex Boghian și Alvhemmakleri

One Comment

  1. Sunt absolut superbe modelele de tapet. Dormitorul e locul potrivit pentru modelele romantice.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed