DuPont Corian şi Yaroslav Galant prezintă masa de fotbal cu motive tradiţionale ucrainene

Cândva, nu demult, am auzit nişte prieteni care tocmai îşi amenajau apartamentul că le-ar plăcea tare mult o masă de fotbal în zona livingului. Am căzut pe gânduri, cu aspectul lor care completează cu succes tabloul “living de pensiune cu specific românesc”, genul acesta de mese pot face knockout orice decor… Nu am uitat însă gândul lor şi iată că de curând am descoperit cea mai tare, şi la propriu, şi la figurat, masă de fotbal pe care o poţi lua acasă: creată de designerul ucrainean Yaroslav Galant în colaborare cu DuPont Corian.

Înainte de a intra în detaliile mesei, trebuie să ştiţi că Yaroslav Galant este pasionat şi deja maestru al aplicării motivelor folclorice ucrainene pe materiale noi, cu ajutorul unor tehnologii revoluţionare. De fiecare dată partenerul său de încredere a fost echipa DuPont Corian, aşa se face că la Salonul de la Milano din acest an, a fost singurul designer ucrainean care a expus în cadrul Corian Springs Russian Design – toate piesele sale prezentând aceleaşi motive tradiţionale ucrainene impecabil brodate pe suprafeţe de corian.

Masa Fussball ne reaminteşte de Euro 2012, iar primele ediţii chiar au fost donate echipelor de fotbal ucrainene Dinamo şi Shakhter. Este extrem de rezistentă, fiind din corian, armonios echilibrată în ce priveşte culorile (alb, roşu, negru, verde deschis), iar mânerele tijelor metalice sunt din piele albă. Fussball chiar e o piesă de colecţie!

O masă de fotbal ca o broderie frumoasă, perfect echilibrată

Şi, pentru că vă spuneam cum Yaroslav nu e la primele încercări de imprimare a corianului, iată câteva piese expuse în cadrul evenimentului dedicat designului rus, de la Milano 2012.

Masă şi băncuţă din corian

Înainte însă de a imprima frumoasele decoraţiuni populare în structura corianului, experimentul lui Yaroslav a constat în brodarea la propriu pe o suprafaţă de corian. Prima sa colecţie de mobilier în acest sens, Ukrainian Patterns 2010, s-a conturat în piese din corian perforate asemenea unei etamine, pe care au fost brodate motivele tradiţioanle ucrainene. Acest proiect a mai însemnat un număr de 164.000 găuri perforate în corian şi 14.000 de metri de aţă cu care au fost apoi ţesute pattern-urile. Un adevărat record!

Băncuţă din colecţia Ukrainian Patterns, 2010

Cea mai nouă colecţie semnată de Yaroslav, materializată tot în corian, se numeşte Russian Interpretations, iar piesele ei super delicate vorbesc despre săni şi poveşti ruseşti vechi.

Un şezlong fantastic! În care să-i citeşti lent pe marii ruşi 🙂

Decoperă mai multe proiecte ale designerului ucrainean aici.

Fotografii: DuPont Corian şi Yaroslav Galant

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed