Ediţia a doua ARThitecture aduce speakeri de la Zaha Hadid

Pentru prima data in Transilvania, la cea de-a doua editie ARThitecture Conference & Expo, veți avea ocazia il intalniti pe Carlos Luna, arhitect reprezentant al Zaha Hadid, unul dintre cele mai cautate birouri de arhitectura din lume la ora actuala.

Evenimentul are loc pe data de 3 Octombrie 2014 in cadrul centrului business The Office din Cluj Napoca si reuneste peste 200 de arhitecti din intreaga tara. Tematica editiei, Ecosisteme si Arhitectura Sustenabila, abordeaza principii de proiectare bioclimatica si aplicarea de tehnici naturale si inovatoare alaturi de speakeri apreciati ca fiind surse de inspiratie pentru intreaga industrie arhitecturala: Vlad Gaivoronschi, Serban Tiganas, Alexandra Stoica, Eugen Panescu si multi altii.

arthitecture 2014 - Designist

Carlos Ernesto Luna Pimienta a absolvit Universitatea La Salle din Mexico City si profeseaza ca arhitect din 2006. A dobandit experienta profesionala in diferite birouri de arhitectura internationale – inclusiv IDOM si divizia ACXT. Dupa cativa ani de experienta ca arhitect si lider de proiect in Mexico si Spania, Carlos s-a mutat in Londra sa-si extinda cunostintele in design parametric si arhitectural, integrandu-se in programul Design Research Laboratory la MArch Architectural Association. Acolo a explorat diferite strategii de design prin implementarea instrumentelor de proiectare pe calculator si a limbajelor de programare.

Dupa obtinerea diplomei de master in Arhitectura si Urbanism s-a alaturat biroului international de arhitectura Zaha Hadid. De atunci participa frecvent la competitii internationale, proiecte de cercetare si comisii, variind de la idei conceptuale pentru constructii in curs de desfasurare, lucru cu geometrii complexe, implementarea unor varietati de instrumente digitale si tehnici de proiectare parametrica (Maya, Rhinoceros, Grasshopper, AutoCAD, Revit, scriptare). De asemenea, Carlos a realizat o serie de tutoriale pentru folosirea softului Maya in arhitectura.

In cadrul Expoconferintei ARThitecture Carlos Luna va sustine o prezentare in care va explora abordarea digitala a biroului Zaha Hadid, unde diferite instrumente digitale sunt aplicate pentru elaborarea tridimensionala a proiectelor – mai mult decat o simpla prezentare, un proces de proiectare integrat. – ,,And we have been able to use data as an input to influence our designs in search of aesthetic qualities or even to generate a more sustainable building as outcome”.

Carlos Luna - Designist

Înscrierile la eveniment au început şi se fac online, aici. Arhitecţii au accesul gratuit cu înscriere în prealabil şi în limita locurilor disponibile.

Vezi cum a fost la prima editie aici.

Evenimentul este susţinut de Floors for You, Chic Ville şi Euro GSM.

Parteneri principali: Ruukki, Reynaers Aluminium.

Organizator: Libero Events

2 Comments

  1. Sinziana Rasca

    As atrage atentia ca e scris gresit pe poster “sustainable”… Ar arata mai “profi” un poster fara greseli de ortografie.
    In rest, mult succes in organizarea evenimentului!

  2. Bună, Sînziana,

    Am trimis deja atenționarea ta organizatorilor evenimentului.

    Mulțumim!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed