Ești antreprenor la început de drum? Competiția Startarium „Românii sunt antreprenori” te poate propulsa

Dăm timpul înapoi și ajungem în 2019, când Startarium PitchDay ajunsese deja un eveniment emblematic în comunitatea startup-urilor creative locale: încheiase a 4-a ediție, adunase 580+ de antreprenori concurenți în competiție și sprijinise 155 afaceri cu premii totale în valoare de 450.000 euro! Tot în 2019, Startarium sărbătorea 3 ani de la lansare, în cadrul evenimentului nostru Made in RO, și prezenta 10 proiecte creative care își optimizau drumul de la idee și prototip la business.

Apoi a venit 2020: pandemie, teamă, măsuri economice restrictive, multe transformări. Și a urmat o pauză. Dacă te-ai întrebat în ultimii ani ce s-a mai întâmplat cu cea mai complexă platformă pentru antreprenorii la început de drum, îți spunem că treaba s-a mutat majoritar în online: echipa Startarium a continuat creeze și publice materiale educaționale și instrumente utile pentru antreprenori (până la ora actuală platforma pune la dispoziția antreprenorilor un număr impresionant de 1300 de materiale educaționale gratuite), dar și organizeze evenimente și programe capsulă.

Însă vestea cea mai mare pentru 2023 este Startarium PitchDay revine sub o nouă identitate – Românii sunt antreprenori! 🌟

Îți povestim mai multe în continuare, dar înainte de orice, hai să-ți dăm câteva informații cheie, pe care le-am primit direct de la echipa din spatele proiectului:

📌Competiția este organizată pentru antreprenori actuali și viitori, care pot câștiga premii cumulate în valoare de 100.000 de Euro, nerambursabili.

📌Până pe 12 noiembrie, și tu poți intra în competiția Românii sunt antreprenoriînscrierile pentru cea de-a cincea ediție a competiției sunt on!

📌Românii sunt antreprenori este o competiție Startarium. Anul acesta, inițiatorilor Startarium, Impact Hub Bucharest și ING Bank, li se alătură și Pluxee, în calitate de parteneri.

Mâinile sus pentru idei de business bune 

Desigur, nicio transformare nu se întâmplă cu adevărat dacă nu merge până în structura internă. Așa că, de anul acesta, evenimentul vine la pachet cu un proces de înscriere simplificat:

🌟Dacă ești antreprenor aspirant, te poți înscrie în categoria Ideea ta, în care trebuie să îți prezinți ideea de business printr-un video de maximum 60 de secunde ➡️ Poți câștiga votul de popularitate și unul dintre premiile dedicate: câte 1.000 Euro pentru primii 10 antreprenori care vor strânge cel mai mare număr de voturi ale susținătorilor.

🌟Dacă ai o afacere deja existentă, te califici pentru una dintre cele două categorii proaspăt create: Startup (companii cu o vechime între 1 și 3 ani) sau Running ops
(companii cu mai mult de 3 ani de activitate) ➡️ Apoi, intri într-un proces de jurizare, sub lupa mentorilor Startarium, investitori și antreprenori de succes din România. 

🌟 Dacă vei face parte dintre cei 7 finaliști din fiecare categorie, atunci 29 noiembrie va fi o zi importantă pentru tine 😉: vei urca pe scena Românii sunt antreprenori, de la Radisson Blu Hotel, și îți vei susține pitch-ul în fața juriului, publicului și presei!👂

🌟Iar dacă totul merge exact așa cum îți dorești, tu și ceilalți 3 câștigători (câte 2 pentru fiecare categorie) veți câștiga premii totale în valoare de 90.000 Euro, nerambursabili! ✌️

„ING susține creșterea startup-urilor și a micilor companii și depune eforturi continue pentru a le oferi soluții personalizate, simple, relevante, și, în măsura în care este posibil, disponibile instant prin canalul nostru digital ING Business. Așadar, suntem încântați să reluăm una dintre cele mai importante competiții pentru antreprenorii la început de drum din România, cunoscută până acum ca Startarium PitchDay. Îi încurajăm pe cât mai mulți să se înscrie în competiție pentru șansa de a câștiga premii cumulate în valoare de 100.000 de euro, pentru a accelera investițiile în afacerea lor, dar și pentru a se bucura de o experiență de neegalat”, a declarat Serge Offers, Head of Business Banking, ING Bank Romania.

Startarium PitchDay 2018

Din culisele antreprenoriatului

Uneori, termeni ca sănătatea și educația financiară sună ca niște ambiguități. Dar ne bucurăm că apar ocazii să privim în profunzime și aici, într-un domeniu care nu ne e la îndemână în mod obișnuit.

Ca acum, când am aflat că 93% dintre antreprenorii români își folosesc fondurile proprii atunci când pornesc o afacere, în timp ce doar 7% vin în completarea bugetelor cu granturi, premii și sponsorizări. Datele vin în urma unei cercetări realizate anul acesta de Impact Hub Bucharest și Startarium, cu sprijinul ING Bank și Bravva Angels, Profil de Antreprenor.  

Tot de acolo am aflat că aproape 60% dintre antreprenorii români consideră că este dificil și foarte dificil să obțină finanțare nerambursabilă.

Totuși, lucrurile par să meargă spre bine: 107 antreprenori implicați în studiu, din totalul de 364 de respondenți, au declarat că, pentru următoarele 6-12 luni, plănuiesc să atragă investiții care să contribuie la poziționarea și scalarea afacerilor lor.

📢La fix, spunem noi: competiția Românii sunt antreprenori vine și să bifeze nevoile financiare, și să fie o rampă de lansare pentru ideile de afaceri cu potențial, dar încă nedescoperite ➡️ te poți înscrie aici!

După trei ani de pauză a Startarium Pitchday, una dintre cele mai cunoscute competiții din România dedicate startupurilor, ne bucurăm să o relansăm sub o nouă identitate, dar cu același scop: celebrarea spiritului antreprenorial, reconfirmarea diversității și potențialului ideilor bune de business, a eforturilor startupurilor de a transforma ideile în afaceri de succes și ca o dovadă că există companii care au demonstrat că pot crește și evolua. Startarium, cea mai mare platformă de educație antreprenorială din România, este aici pentru toți acești antreprenori. Prin competiția <Românii sunt antreprenori>, alături de partenerii noștri, ING Bank și Pluxee, oferim o rampă de lansare, vizibilitate și premii în valoare totală de 100.000 Euro celor care fac ca lucrurile să se miște, de la antreprenori aspiranți la cei care au business-uri mature.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO și Cofondator Impact Hub Bucharest.

Startarium PitchDay 2018

Afaceri finanțate – a ta poate fi următoarea! 

Competiția “Românii sunt antreprenori” descoperă idei de business, susține antreprenori, sărbătorește afaceri de succes. Facem acum un pas în spate, până în 2019 și 2018, și trecem în revistă câștigătorii edițiilor trecute Startarium Pitch Day (în prezent, Startarium – Românii sunt antreprenori) ⬇️

✌️Dacă trăiești cot la cot cu un animal de companie, probabil că îi știi pe cei de la Digitail (premiul I la Startarium PitchDay 2019 / fondatori: Sebastian Gabor și Ruxandra Pui): este o platformă de management software, care ajută proprietarii de animale să comunice mai eficient cu veterinarul și îi dă clasicului carnet de sănătate al animalului o variantă digitală.

Startup-ul a fost fondat în 2018 și a câștigat 50.000 de euro la Startarium Pitch Day 2019. De atunci a fost evaluat la peste 50 milioane de dolari și se va extinde în Statele Unite și Canada ✨

Sebastian Gabor – Digitail

✌️Tot pe același principiu al colaborării a mers și câștigătorul premiului II la Startarium Pitch Day 2019, Medicai (fondator Mircea Popa): este o platforma online de imagistică medicală care permite colaborarea multidisciplinară între doctori și pacienții lor.

În 2019 a lansat prima versiune, apoi a câștigat 30.000 de euro Startarium Pitch Day 2019, iar în contextul declanșării războiului din Ucraina și a crizei refugiaților, a contribuit la sprijinirea pacienților ucraineni pentru accesul la tratamente pentru cancer în România și Moldova. În prezent, platforma Medicai plănuiește extinderea pe piețele din SUA și Europa de Vest. ✨

Pitch-ul Medicai

✌️Kinderpedia (fondatori: Daniel Rogoz, Evelina Necula și Dorin Ilea), câștigătorul premiului III în 2019, este un software care optimizează procesele administrative din educația preșcolară.

A fost lansat în 2015, este disponibil atât pe mobil, cât și pe desktop, iar în 2019 a câștigat 20.000 de euro la competiția Startarium Pitch Day. De atunci, s-a extins în Europa, Statele Unite și Orientul Mijlociu și a participat la CES 2023 și o mulțime de alte competiții și evenimente internaționale. ✨

Pitch-ul Kinderpedia

✌️Octavic (fondatori: Paul Harfaş și Felix Blaga), câștigătorul premiului II la Startarium Pitch Day 2018, se bazează pe o tehnologie pro-sustenabilitate și eficientizare: furnizează soluții software, transformă operațiunile de producție și elimină deșeurile de fabricație și timpii neprevăzuți și permite operațiuni optime și digitalizate.

În 2022, compania a primit o finanțare de 300.000 de euro, iar cifra de afaceri i-a crescut cu 50% față de anul precedent. În prezent, echipa lucrează la strategia go-to-market pentru Orientul Mijlociu, vestul Europei şi America de Sud.✨

Octavic

Gata, e momentul să treci la treabă!  Atenție: și business-urile din industriile creative sunt invitate să participe!

📢Înscrie-te în competiție până pe 12 noiembrie!

Mult succes! 🤩

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed