Ești la Milano? Mergi să vezi mobilierul creat de designerii români în standul Formmat, by Delta Studio

Știm cu toții foarte bine care este epicentrul designului contemporan zilele acestea. Cu alte cuvinte, dacă nu ești la Milano, atunci conectează-te la feed-ul noutăților ce vin de aici în fiecare zi: lansări, prezentări, show-uri concept.

Azi te updatăm cu piesele noi de mobilier semnate de designerii români, produse și expuse de brandul Formmat, by Delta Studio. Ca în fiecare an, Delta Studio se află la Salone del Mobile, iar pentru a doua oară își expune noutățile, alături de ceilalți expozanți din partea României, în Pavilionul 18.

Standul Formmat by DeltaStudio la iSaloni

La un an de la lansarea brandului, ce a avut loc în toamna lui 2015, la BIFE-SIM, Formmat by Delta Studio prezintă cele mai apreciate colecții ale mobilierului din esențe românești. Piesele special create pentru Salone del Mobile preiau culorile Pantone ale anului 2016 – roz și bleu – pe fronturile lor.

Vorbim în special de mobilier destinat băilor, din lemn, ale cărui jocuri geometrice sunt și mai fin evidențiate de nuanțele pastel aplicate fronturilor.

Standul Formmat by DeltaStudio la iSaloni 2016

Arh Victor Grosu si mobilierul de baie e-Motion

Faceți cunoștință cu e-MOTION, mobilierul de baie creat de arh. Victor Grosu. Prezentat în două versiuni, din MDF furniruit cu stejar și MDF vopsit mat, în bleu, este decorat cu plăci ceramice semnate de Marie Nouvelle, dispuse pe un suport magnetic. O idee decorativă foarte fain derivată de la mobilierul de bucătărie lansat de arh. Victor Grosu, tot sub umbrela Formmat, anul trecut.

Cutiile geomtrice din lemn, cu rol de depozitare, dau și mai mult dinamism mobilierului, iar sertarele din partea de jos sunt acționate electric printr-un simplu push.

Standul Formmat by DeltaStudio la iSaloni Milano

Și pentru că am spus “cutii”, ei bine, forma lor a fost dezvoltată de arh. int. Andreea Pinter într-un concept minimal & sculptural de mobilier pentru baie și o bibliotecă. Nu este singurul fir roșu în amenajarea standului Formmat. Lemnul brut și fundalul tip tablă de scris, pe care sunt desenate cu creta schemele mobilierului, te introduc într-un spațiu cosy contemporan, ale cărui accente artsy & geometrice ar fi tare bine să intervină în băile noastre!

Arh. int Andreea Pinter si mobilierul de baie Baby Cutia

Mobilier de baie Baby CutiaColecția Cutia, semnată de Andreea Pinter, e reprezentată în standul Formmat de biblioteca generoasă și mobilierul de baie în varianta de dimensiuni mici (cu baza lavoarului de 65 centimetri lungime) – Baby Cutia. Jocul geometric e subliniat aici de cutiile din MDF vopsite roz mat, ce intervin atât în compoziția mobilierul de baie (realizat din lemn stratificat de stejar), cât și în cea a bibliotecii (din lemn masiv de stejar + MDF). Cutii colorate în structura… cutiilor arhitectural dezvoltate.

Pe rafturile bibliotecii Cutia, reprezentanții Formmat by Delta Studio au adus cărți și albume despre România, ca vizitatorii standului să afle mai multe despre țara din care vine mobilierul expus.

Biblioteca Cutia 2 Biblioteca Cutia Detaliu2 Biblioteca Cutia Detaliu3

Și, una dintre cele mai de succes compoziții ale brandului Formmat – mobilierul de baie Otono, creat de arh. int. Raluca Mureșan. A fost pentru prima oară prezentat la Salone del Mobile în 2014, și rămâne una dintre colecțiile preferate de public. A revenit la Milano pentru a completa standul cu alura sa contemporană de inspirație (geometrică) retro. 🙂

Mobilier de baie Otono, creat de arh int Raluca Muresan otono

Ce ne mai dorim noi? Ca, la expoziția de design românesc și noutăți internaționale, care se deschide la Delta Studio pe 22 aprilie, să vedem toate aceste piese live.

Pâna atunci ne ajută filmul de mai jos:

Stay tuned! 😉

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed