Etamina se pixelează și se transformă în pufuri și covoare

Când am văzut pentru prima dată noua colecție Canevas a brandului spaniol Gan Rugs (un brand de covoare și pufuri absolut fantastice), nu mi-a prea venit să-mi cred ochilor: iată că minunea s-a întâmplat, etamina e fashionable și se poartă cusută pixelat. Bineînțeles că nu e vorba de etamină, ci de fetru, care preia pattern-ul tradițional și îl reintegrează contemporan digital.

Este o colecție lansată anul acesta la Salonul de la Milano, al cărei designer, Charlotte Lancelot, nu se află nici pe departe la prima abatere cu jocuri textile, extrem de grafice, cu subtilități familiare, emoționale. Încă din 2006 crease un covor brodat în aceeași idee, dezvoltată acum pentru colecția Canevas.

Să tot stai întins în visare pe Canevas.

Colecția extrem de proaspătă nu a intrat încă în magazinul online al brandului Gan Rugs, dar asta se va întâmpla în curând.

Nu ne putem abține să nu ne gândim cum ar arăta astfel de piese într-o mansardă sau într-un lounge. Ne cam înnebunim după mixul de arhaic și digital și încă ne mirăm cum o idee atât de simplă, de pe vremea bunicii, și-a găsit expresia conemporană atât de firesc și în același timp surprinzător.

Un covor ca un tablou. Întreaga colecție îți lasă senzația unei picturi în lucru…

Biutiful! Țesătura cu pixeli e fenomenală: cu cât te apropii senzația de pixeli dispare, rămâne grafica cusăturilor “musculiță”, neuitate de la orele de lucru manual.

Și mai fain este că doar cu câteva piese – un covor, două-trei pufuri și câteva pernuțe – ți-ai aranjat cel mai cool și textil colț de relaxare! Cu siguranță prețul lor nu va fi unul mic, dar zicem că ideea face toți banii. 🙂

Fotografii prin www.gan-rugs.com.

One Comment

  1. Ma dor ochii…

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed